Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Mindig legyél képben!

2009.02.20. 18:08 felhasznalo

Azt hiszem, a terhesgondozás leginkább várt pillanata minden leendő szülő számára az ultrahangvizsgálat. Amikor nemcsak taktilis csatornákon keresztül, de vizuális élményként is szembesülhetünk a bennünk növekvő csemetével. Persze, az élvezet a vizsgálat szempontjából csak másodlagos szempont, hiszen az ultrahang elsősorban orvosi, diagnosztikai céllal szerepel a protokollban, nem azért, hogy a kismama és a kispapa meghatódva könnyezhessen tele egy kamionnyi zsebkendőkészletet.

Arról nem beszélve, hogy a babák annyira nincsenek ám oda az UH hullámokért, mikor már kicsit nagyobbak, általában vagy megpróbálnak menekülni előle, vagy eltakarják fejüket, míg a doki szerintük illetéktelen módon kutakodik. Állítólag mindez annak köszönhető, hogy a hullámok kellemetlenül felmelegítik a magzatvizet, egyes vélemények szerint azonban a kicsik hallásával lehet összefüggésben. Mindenesetre a szakemberek szerint érdemes korlátozni az ilyen jellegű vizsgálatok számát, annak ellenére, hogy egyelőre nem tudunk káros mellékhatásokról.

A fentiek azonban nem zavarhatják annyira a tervezőket, ahogy azt a képen látható, hordozható, kis kézi ultrahang-készülék, Duck Young Kong Aimo fantázianevű koncepciója is mutatja. Piaci igény persze biztos lenne rá, hiszen melyik várandós pár nem töltené szívesen azzal az estéjét, hogy kukkolja a pocakban lapuló kölköt, miközben azon csodálkozik, hogy zakatolhat ilyen gyorsan az a pici szív?

Az, hogy ennek a gyerekre nézve milyen következményei, hatásai lehetnek, meg már senkit sem zavar, főleg nem egy tervezőt, egy esetleges gyártót vagy forgalmazót.

 
 
Forrás: Yanko Design

1 komment

Címkék: design anya apa terhesség egészség gép baba abszurdisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr81954600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krane 2009.02.22. 11:31:28

Én azt olvastam, hogy a magzatnak az ultrahangos vizsgálat olyan hangélmény, mint egy felnőtt embernek az elszáguldó metró mellett állni, Nos ha ez tényleg így van akkor érthető, hogy miért tiltakoznak :)
süti beállítások módosítása