Rohamosan közeledik a Húsvét, úgyhogy itt, a blogon mi is belekezdünk a húsvéti készülődésbe. Akik bátrabbak, azok biztos kipróbálták már a természetes módon, nem tojásfestékkel festett tojásokat.
Nos, én még nem voltam ennyire bátor, de most, hogy az itt látható tojásokat megláttam, úgy döntöttem, ez nekem is sikerülhet. Sokkal szebbek, mint mesterséges társaik, és ebbe nem baj, ha bele nyúlnak majd a csajok.
Mindehhez a készítő, Kristy a Craftastica blogról csak zöldségeket és fűszereket használt. Elsőként minden pohárnyi festővízhez tett 1-2 evőkanál ecetet és negyed teáskanál timsót. Az első képen látható kékes tojásokhoz lila káposztát használt a timsó mellé, különböző ideig hagyva a tojásokat a lében.
A második képen lévő sárgás tojásokhoz vöröshagyma és lilahagyma héját használta kurkumával. Ha nagyon sokáig benne hagyjuk a keverékben a tojást, akkor szinte fekete tojás is lehet belőle, erre példát a kép jobb felső sarkában láthattok. Rengeteg hagymahéj kell hozzá, úgyhogy már most kezdjétek el főzésekor gyűjteni a száraz külső héjleveleket.
A harmadik képen lévő tojások közül a barnás foltosaknál céklát, a zöldekhez hibiszkusz teát, a bézs színűekhez köményt (világosabb) és kávét (sötétebb) használt.
Minden kiegészítést hálásan fogadok a kommentekben, mert tényleg ki akarom próbálni ezúttal a természetes anyagokkal való festést. Osszátok meg velem a tapasztalataitokat!
Forrás: Craftastica
KOMMENTEK