Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Mindenki lehet művész!

2009.04.02. 10:14 zaphodbb

Legyen bármilyen kicsi is gyermekünk, Sarah Jane ötletével lehet belőle igazi művész. Önmagában, amit a kicsik pacsmagolnak, általában csak anya szemének szép és értékelhető művészileg, ezt még a legelfogultabbak is beláthatják. Sarah Jane, aki anya és művész egyben, fogott egy nagy papírt, kinyomott rá egy csomó színt a temperából és hagyta, hogy gyermekei összemaszatolják, kedvük szerint, kézzel az egészet.

Ezek után mindenféle, a gyerekek kedvére való állatot vágott ki papírból. A gyerekek festményét az IKEÁs képkeretek által kívánt nagyságúra szabta, vigyázva, hogy az izgalmas festményrészletek mindenképpen megmaradjanak.

Végül a festményre ráragasztotta az állatok negatívját, azaz az állat alakú lyukon át látszódik a festmény. Egy újabb egyszerű és zseniális ötlet. Egy újabb saját kezűleg készítendő dolog. Szerintem minden gyerek oda meg vissza lenne tőle, hogy szabadon pacsmagolhat, és még ki is tesszük a falra. Alkotásra fel!

Forrás: Sarah Jane Studios

5 komment

Címkék: kép gyerek kreativ fal idea gyerekszoba sk dekor csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr931039779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.04.02. 12:20:49

Hűűűű, ez tényleg zseniális!!!

A maszatolásig mi is eljutottunk már - igaz házt.-i csomagolópapírra, amit később ajándékcsomagolónak használtunk fel :-D. Ahogy nézem ez a papír viszont inkább fényes felületű lehet, ahogy a festék "csúszik" rajta...
Nyárra mindenesetre elraktározom az ötletet! :))

H.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.04.02. 12:38:38

@Hajnalom: Nálunk Bori első művei ujjfestékkel készültek, karácsonyra azt is kapták a nagyszülők bekeretezve.

Sima papírt használtunk, az ujjfesték meg magában csúszós valamiért, szóval, nem kell speckó papír, ha a festék ilyen. Bár szerintem a tempera is ugyanúgy megteszi, csak a textúrája lesz más, mikor megszárad. De utóbbit nem biztos, hogy szívesen adnám egy 3-4 éves gyerek kezébe...

2009.04.02. 18:22:34

@felhasznalo:
Ujjfestéket csak játszóházban használtak... Jó minőségű gombfestékük van - no, mondjuk a 4 éves fiam ezzel (is) igen nehezen boldogul, és csak a kéket favorizálja, mivel az a fiús szín :-D -, tempera ritkán, mert abból kifestik az egész tubust, nekem meg sziszeg a pénztárcám...

Mostanában kaptak ajándékba akrilt, azt nagyon szeretik, de az sem az olcsó kategória.

De az ötletet mindenképp megvalósítjuk mi is! Még az is lehet h. anyák napjára virágformával nagyiknak... v. ilyesmi :)

2009.04.02. 18:23:55

@zaphodbb: A legközelebbi ikeás úton meglesem! Köszi :)
Eddig vhogy elkerülte a figyelmem, pedig zsírkréta, filc rendszeresen onnan jön.
süti beállítások módosítása