Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

A tojáshéj felhasználása okosan

2009.04.10. 18:06 zaphodbb

Természetesen mai harmadik posztunk is tojásokról fog szólni, mert most már aztán tényleg nyakunkon a húsvét. Amit itt láthattok késztermék: kerámiatojás, megvehető a RedEnvelope nevű oldalon.  Otthon le kell szedni a tetejét, öntözni lelkesen a benne lévő földet, és akkor majd jól kibújik belőle a növény.

Azt ugye mondanom sem kell, hogy Martha Stewart, mindenki jobbkeze a kreatívkodásban, mindezt igazi tojáshéjból is meg tudja csinálni. Semmi extra, egyszerű mint egy pofon: törd le a tojás tetejét (haha, talán tizedjére sikerül is), töltsd meg földdel (na jó, ez menne talán simán, elsőre is), majd pottyantsd bele a magot, amit nevelgetni szeretnél. Szerintem fűvel kéne próbálkozni, vagy snidlinggel, mert gyorsan nőnek és látványosak, utóbbi pedig még finom is. Mindenesetre jó az ötlet, kis húsvét utáni foglalatosságot is ad nekünk és gyermekeinknek, hogy levezessük az ünnepek feszültségeit.

Ha már törjük a tojásokat és belejöttünk abba, hogy csak a tetejüket törjük le, ne pedig az egészet miszlikbe, jöhet egy kis gyertyaöntéses ujjgyakorlat. Sokat írni nem lehet róla, mert ennyi: letöröd a tojás tetejét, a héjba kanócot teszel, majd beleöntöd a viaszt, és kész!

Kellemes húsvétolást és kreatívkodást minden kedves Olvasónknak!

Várjuk a fotóitokat a kreálmányokról továbbra is!

Forrás: Redenvelope és Martha Stewart

4 komment

Címkék: kiegészítő gyerek húsvét konyha ünnep szülő idea öko étkezés sk dekor csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr331055942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyorsolya · http://alkoto.freeblog.hu 2009.04.10. 21:50:35

Én zsázsát szoktam ültetni tojáshéjba húsvét előtt néhány nappal. 3-4 nap alatt ui. ez szép kis zöld leveleket hoz, amelyek ehetőek és tormához hasonló ízükkel remekül illenek az ünnepi asztalra. És a zsázsamag sok helyen kapható.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.04.11. 06:46:20

Wow, köszi a tippet! Ezek szerintem tényleg nem törik szét a tojás, ez jó hír!

nagyorsolya · http://alkoto.freeblog.hu 2009.04.12. 09:24:45

Ha szép leveles növényt szeretnétek húsvétra, akkor egy héttel korábban érdemes elültetni a zsázsamagot. Esetleg idén még érdemes gyakorolni a jövő évi ünnepre, hisz a zsázsa máskor is finom. Amúgy tettem fel képeket róla a blogomba: alkoto.freeblog.hu/archives/2009/04/12/3950778/

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.04.13. 21:30:10

@nagyorsolya: gyönyörű dolgokat csinálsz, minden elismerésem!
süti beállítások módosítása