Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Kreatív tojások

2009.04.10. 10:15 zaphodbb

Újabb Martha Stewart ötletek következnek, most nem húsvéti kosarakat készítünk, hanem különleges tojásfestést próbálhatunk ki. Egyszerűnek tűnik mindkettő, holnap próbálom ki, majd lefotózom, ha értékelhető kinézete lesz. Titeket is arra buzdítalak, hogy mindent, amit húsvétre kreatívkodtatok, fotózzatok le és küldjétek el nekünk, és mi kitesszük a blogra, mert szeretjük, ha alkot az olvasó.

Kedvencem ez a csíkos tojás, amit elsőre rakok be. Ehhez némi viasz kell, több színű tojásfesték és jó sok idő. Úgy lesz csíkos, hogy először az alapszínnel, mondjuk, kékkel festjük meg, de csak halványan a tojást. Utána viasszal bekenjük azokat a részeket, amiket nem akarunk tovább festeni, így azok világoskékek maradnak majd. Ekkor tesszük a második színbe, amiben tovább hagyjuk állni, hogy sötétebb legyen, és biztos befogja az alapszínt. Majd megint kenünk a kihagyni kívánt részekre némi kennivalót, és újabb színbe merítjük a tojást jó sok időre, hogy tuti megfogjon minden színt. Röviden ennyi.

Nekem bejönnek a csíkos tojások, ilyet tuti fogunk gyártani a gyerekekkel. Merthogy ebben a tojásfestésben az is jó, hogy a gyerek is kenheti a tojásra a viaszt bátran. Persze nem olvadt formában, hanem majd gyertyával rajzolnak rá, az együtt úgyis jó móka. Tulajdonképpen ez a módszer az írókázás egyszerűsített formája.

A másik festési mód azért tetszik, mert totál egyszerű és mégis különleges tojásunk lesz vele. Fessük meg a tojást, de nem túl erős színárnyalatra, majd hagyjuk száradni 15 percig. A használt festékbe vagy egy másik színbe, ami lehetőleg sötétebb a tojásunk színénél, tegyük egy teáskanál olajat, és egy villával húzzuk szét, kavarjuk össze kicsit. Aztán a megszáradt tojást tegyük ebbe az olajos keverékbe, és forgassuk meg benne, hogy az olaj rátapadjon a tojásra. Kivéve a festékből, itassuk le papírtörülközővel a felesleget, és hagyjuk békén 30 percig. Kiváncsi vagyok, hogy ebből mi lesz, könnyűnek tűnik.

A harmadik nem festési mód, hanem dekupázsolás kifújt tojásra, de mivel gyönyörű, ezért itt a helye. Ehhez dekupázs-ragasztó és szivacs, vagy csak simán ecset kell csupán, meg némi gyönyörűséges szalvéta, és máris különleges tojásokat ajándékozhatunk a locsolóknak. Mondjuk, én biztos nem, mert nem tudok tojást kifújni, de majd - mint mindig -, húsvét vasárnapján kifújatom a sógornőmmel, és jót dekupázsolunk együtt.

Forrás: Martha Stewart

9 komment

Címkék: design húsvét konyha ünnep anya apa praktikus kreativ idea sk dekor csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr271055917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krane 2009.04.10. 12:23:35

Pedig igazán nincs semmi különleges a tojásfújásban, a titok csak annyi, hogy egy hústűvel mind a két "végére" jó harkály módjára lyukat kopácsolsz, aztán szívószállal összekavarod a tojás belsejét és már lehet is fújni. Kavarás nélkül csak a szemünk dülled, de a tojás nem nagyon adja meg magát!

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.04.10. 12:53:17

Szívószál méretű lyukat kell rá fúrni?:-o emlékeimben olyan tűnyi luk van csak.

Kat@ 2009.04.10. 15:48:57

Csak halkan merem mondani, hogy én tavaly a mellszívót állítottam rá a tojásokra, és néhány pumpálás után már festhettem is az üres tojásaimat :o))...

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.04.10. 17:35:53

@Kat@: Anyám, ez mekkora ötlet! Mondjuk, utána nem fejnék többet vele, de ez más kérdés...

Kat@ 2009.04.10. 20:20:53

Én fejtem vele utána is, jól elmostam, sterilizáltam, és jöhetett a rendeltetésszerű használat :o)

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.04.10. 20:41:07

@Kat@: Merész vagy.:) Egyszer kiskoromban voltam szalmonellás, na, én ezért nem mernék vele kísérletezni, pedig nyilván a sterilizálás tönkrevágja a dögöket, de mégis.

kisgekkó 2009.04.11. 16:41:08

tojásfújás nálunk: üres fecskendővel levegőt fújok a tojásbam,így alul kijön a tojás,szemem se dülled ki,aki fél a szallmonellától az is nyugodt maradhat,

Dortje 2009.04.13. 14:50:41

Na ezeket a tippeket olvashattam volna előbb is! Én kicsi lyukat ütök tűvel a tetejére, kicsit nayobat alulra, de azért nem egy szívószál nagyságút, Jól összekavarom a tűvel, és van amikor könnyebben van amikor nehezebben de kijön a cucc.
A Fábry show-ban azt láttam, hogy egy kis csövet vezetett fel alul, és bepumpált levegőt a tojásfestő néni. Spéci volt.

Krane 2009.04.15. 16:08:52

A régi hagyományos szívószálra gondoltam, de a hústű is megteszi az összekutyuláshoz...
süti beállítások módosítása