Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé – Hackeld meg az IKEÁ-t!

2009.08.12. 14:22 felhasznalo

Főleg első gyermeküket váró szülőknek okoz nagy fejtörést a kiságy beszerzése. Nemcsak azért, mert rendszerint őrületes árat kérnek el egy-egy jobb darabért, hanem azért is, mert meglehetősen ötlettelen darabokat találni a piacon. És ezek között is a legtöbb még habos-babos is, modern vagy egyéb stílusra meg talán esély sincs.

Mit tehet ilyenkor az egyszeri kreatív szülőpár? Beszereznek egy nagyon alapdarabot, majd otthon nekiállnak, és jól átalakítják. A végeredmény így egy tökéletesen egyedi, személyre szabott, irigylésre méltó darab lehet. Erre mutatunk be példákat ebben a posztban.

Ezt a remekbe szabott darabot az Ikea Hacker oldalán találtuk. Az alap egy egyszerű Gulliver kiságy, ami inkább hajaz egy ketrecre, mint egy hívogató alvóhelyre. 

A vállalkozó szellemű szülőpáros sem volt elégedett a lakberendezési óriás termékével, ezért vettek annyi laminált faanyagot, amennyiből kijött a két ágyvég, majd az eredeti ágyvégeket sablonként használva a fúráshoz-faragáshoz, elkészítették saját, egyedi kiságyukat. Ugye, mennyivel szebb lett?

A következő darab is egy Gulliver átlényegülése, melyet az Instructables oldalán leltünk. Itt is új fej- és lábvéget kapott a kiságy, no meg egy jól megválasztott, élénk zöld színt.

A szülők humorérzékéről a fehér, gyermeket jelző nyíl tesz tanúbizonyságot – bár nyilván szerepe lehetett ebben a poénban a ducduc egyik kiságyának is.

A közkedvelt Leksvik kiságy sem elég jó egyeseknek. Morgan, a leendő anyuka és Scott - a "the818.com" oldal szerzői - a Netto Collection egyik kiságyára áhítoztak, ám mivel annak közel 2000 dolláros árát még a Amerikában sem tudja megfizetni mindenki, más módon kellett szert tenniük rá.

Így aztán megvették a Leksvik kiságyat, majd apuka nekiállt az átalakításnak. Itt is egyedi végeket kapott a kiságy, és került még a matrac alá egy polc is, ahová lehet majd pakolni az érkezőben lévő kisasszony pelenkáit, cuccait.

Végül még egy Gulliverből átalakított kiságyat mutatunk, ezt az Ohdeedoh-n láttuk. Ennek különlegessége nemcsak a vadiúj ágyvégekben lelhető fel, de a hajlított fém lábakban is. Persze itt is volt egy ihlető, designer darab, nevezetesen a Litto Kids Manhattan kiságya.

A szülők kreativitását jól bizonyítja, hogy igazából még faanyagot sem vettek az átalakításhoz, hanem az éttermükben található régi asztalok lapját használták fel – ha éttermünk nincs is, padláson, itt-ott csak van elfekvőben egy asztal. A lábak egy használaton kívüli dohányzóasztalról kerültek át a kiságyra. Vagyis alá.

Ugye, tudjátok, hogy szívesen bemutatjuk, kisországunkban mekkora kreatív szülői agyak vannak? Ha netán valaki maga alakítana át a gyerek szobájába egy bútordarabot, küldjétek el a fotóját és leírását nekünk is!

1 komment

Címkék: design szülő anya apa alvás ikea baba idea ágy gyerekszoba kiságy sk csecsebecse ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr681303090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása