Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Stílusos gyerekszoba - Természetközeli természetesség

2009.09.28. 10:12 felhasznalo

Ha egy tervező vár babát, szinte biztos, hogy valami egészen különleges babaszobát alakít ki a csöppségnek. Nincs ez másképp DeNai Jones, a Petunia Picklebottom - tudjátok, a minőségi pelenkatáskás cég, akiktől már bemutattunk egy férfiaknak készült bivalybőr meg néhány nőcis táskát is -vezető tervezője esetében sem, aki a most kb. egy-másfél éves fiának szobáját - bármennyire is rajong egyébként a színekért - semleges, natúr színekkel dekorált, békességet és nyugalmat árasztó zugnak álmodta meg. Természetesen a végeredmény tökéletes és csodálatos lett, amint azt megnézhetitek a képeken is, látszik, hogy nemcsak a táskák esetében van remek ízlése.

Nemcsak a színek idézik a természetből áradó békét, a kiegészítők és dekorációs elemek is rímelnek erre. A képeken madarak és növények, az egyik falat fatörzsek borítják tapéta formájában - ez egyébként számomra első látásra szerelem -, a kiságy felett kalitkában textilmadarak csücsülnek. A mobil egyébként Tamar Mogendorff munkája, akire majd szánunk egy külön posztot is, mert igazán csodás dolgokat kreál.

A Newport Cottages modern vonalú kiságya mögött, a sarokban néhány puha és semleges színű, de egyáltalán nem unalmas párnát dobtak a fapadlóra, jó is lesz ott kuckóznia a gyereknek majd nagyobb korában. A Monte Design Luca fotelje és puffja amúgy is a szívem csücske, de ebben a csokoládébarna színben aztán tényleg elfogadnám. Biztos, hogy kényelmesen lehet benne etetni és altatni a kicsit.

Minden összeillik mindennel - no, mást nem is vártunk amúgy -, tökéletes az összhang. A fatörzsek mellett álló komód felett is megjelenik a természet: madarak és madártojások képét fixírozhatja a kiskölök, míg lecserélik a pelenkáját. A komód maga is nagyon korrekt kis darab - ez is a Newport Cottages kínálatában található -, pont olyan, amiért oda vagyok: egyszerű vonalak, praktikus funkcionalitás, és a fogantyúként szolgáló lyukakkal egy kis becsempészett játékosság jellemzik.

Ahogy már a párnáknál megállapítottuk, még a textíliák is semlegesek, például a rácsvédő is, pedig az aztán általában mindenféle mintákban és színekben szokott pompázni. Jones szobájában az is törtfehér, de a steppelt körminta miatt mégis különleges.

És végül, de nem utolsósorban még erre a finom és ötletes megoldásra hívnám fel a figyelmeteket - no meg mutatok egy napi betevő baglyot a kedves kolleginámnak, találjátok ki, melyiknek. Természet tematikájú szobában mi is lehetne a lehető legodaillőbb lerakó, ha nem egy fatörzs. És mi más ülhetne egy fatörzsön, mint egy csodás bagolylámpa. Zaphodbb, nyálcsorgatás indul!

 

Forrás: Flickr és Carrie Connects Blog

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek alvás baba ágy puff textil gyerekszoba kiságy kisbútor stílusos gyerekszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr21359699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása