Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Aludjon hintóban az a gyerek?

2009.10.02. 18:05 zaphodbb

Már többször mutattunk hintós és egyéb agyament ágyakat itt, a Gyerekszobán, most ezeknek a sorát fogom bővíteni további négy lenyűgöző darabbal. Nem is azzal van a gond, hogy vár, hintó, pálmafa vagy fittyfene veszi közül az ágyat, mert a szándék, hogy mesés környezetet varázsoljunk a gyerek köré, az nemes. Csak épp valahogy túlzóak, giccsesek és néhol kissé gyomorforgatóak az ilyen, és ehhez hasonló kezdeményezésekből született kreációk.

Vegyük például az első képen lévő ágyat, ami egy  hintó, ezt a vak is látja, no meg az is, aki nem mer, csak fél szemmel odanézni. Tényleg mesébe illő darab, és jó eséllyel megőrülnének érte világszerte a 6 év alatti csajok. Mégis, valamiért bántja a szemet. 

Túl sok rajta a szív alakú faragás? Vagy a tetején lévő nemtommi, ami rózsaszín és úgy ráborul? Vagy a függönyök miatt? Nem tudom kiemelni egy részletét sem igazán, miért nem jön be, mégis azt kell mondjam, hogy hosszú távon nem tűrném meg a gyerekszobában, akkor sem, ha lenne rá 75.000 dollárom.

A második, várral egybeépített ággyal azt hiszem, mind látjuk, mi a  probléma: túl monumentális, túl sok a rózsaszín és egyáltalán, túl hangsúlyos. Ettől függetlenül, kicsit visszafogottabb színben el tudnám képzelni a lányoknak, feltéve, ha háromszor ekkora szobájuk lenne.

A harmadik, trópusi, lakatlan szigetes és Tarzanos életérzést közvetítő faházas megoldás, és a negyedik, Tudor-stílusban épült házikós tetszik, van bennük ötlet is, és kevés csicsát vonultatnak csak fel. Ezt a kettőt habozás nélkül befogadnám a lakásba, bár nem hinném,  hogy a kettőhetvenes belmagassággal jól kijönnének.

Forrás PoshTots

3 komment

Címkék: design abszurdisztán ágy gyerekszoba dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr941422549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hannahmama 2009.10.03. 11:51:25

A legalsó házikó valami szuper! Eltudnám képzelni a gyerek szobájában, nagyon jól néz ki, márcsak a belmagassággal lenne gond nálunk is... na de minden ugye nem lehet tökéletes, ha az lenne gyors beszereznék egyet a csajnak :)

meetke 2009.10.05. 08:05:34

Hát igen...hol van ehhez képest a régi jó nylon-szagú kis kocka sátor a vékony műanyag tartórudakkal? Én már egy versenyautó formájú ágyon is elámultam az egyik áruházban, de ezek kétségkívül viszik a pálmát (szó szerint is)Szerencsére (?) gyerekeink fantázia- világa milliószor több táplálékot talál napjainkban, csak győzzük energiával (na és persze anyagi fedezettel) követésüket. Lehet, hogy inkább asztalosnak kellett volna tanulni? :)

Hannahmama 2009.10.06. 11:59:06

@meetke: Én gondolkodok nagyon az asztalos szakma kitanulásán még akkor is ha nő vagyok. Komolyan pár bútort még asztalos tudás nélkül is pikk pakk össze lehetne dobni egy jó dekopirfűrésszel :)
süti beállítások módosítása