Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

A tapéta, a gyerek és a rovarok

2010.02.02. 14:40 felhasznalo

Amerikában nagy problémát jelenthetnek döntően fából, gyorsszerkezettel épült házakat megtámadó rovarok. Olyannyira nagyot, hogy már évtizedekkel ezelőtt is - ez esetben 1947-ben - mindenféle okosságot kitaláltak az apró kis betolakodók távol tartására. Például egy tapétát is - kétféle, Donald kacsás és Jack & Jill-es mintával -, amit szépen átitattak rovarirtószerrel. Hogy apának-anyának ne legyen más dolga, csak vízbe áztatni és jól felragasztani a gyerekszoba falára.

Javítsatok ki, ha tévednék, de mintha nálunk a DDT-t betiltották volna - igaz, nem az ötvenes években -, márpedig a képen látható hirdetés szerint - amit ide kattintva nézhettek meg és olvashattok el nagyban -, a tapétában található cucc is ez, és állítják, hogy a gyereknek kutyabaja nem lesz tőle. Jó, valószínűleg akkor még nem nagyon tudták, milyen durván mérgező a DDT.

Azért kíváncsi lennék rá, vajon mennyire volt sikeres ez a termék a '40-'50-es években, és vajon a falak között felnőtt gyerekeknek tényleg nem lett-e semmi baja? És az is fúrja az oldalamat, vajon manapság hány olyan termékkel vesszük körbe gyerekeinket a legjobb szándékkal, amely a gyártó állításai ellenére is bizony veszélyes lehet az egészségére?

Forrás: Minor Details

Szólj hozzá!

Címkék: retro biztonság reklám szülő anya apa fal abszurdisztán tapéta gyerekszoba dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr921722715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása