Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Maradó foltok

2010.03.02. 09:25 felhasznalo

Olyan étkezés nem lehet egy családban, ami után a terítőn ne maradnának örökre ott maradó foltok, nyomok: hol a leves pöttyen rá, hol a szaftot sikerül kitolni a tányérról a körettel. De nemcsak a gyerekek bénáznak olykor, bizony a felnőttek is bírnak destruktív mozdulatokat tenni az asztal körük: borul a bor vagy a kávéscsésze, és így tovább.

Eddig mindenféle házipraktikákra és intellingens, foltokat önállóan felismerni és eltávolítani tudó mosószerekre volt szükség, hogy megszabaduljunk ezektől - és még akkor sem feltétlen járunk sikerrel. Aztán már maximum két lehetőségünk marad: a forró, ecetes olló, vagy az ügyesen elhelyezett dekortárgyak a terítéken.

Ám ha Kristine Bjaadal koncepcióját sikerül eljuttatni a gyártásig, akkor lesz még egy lehetséges verzió, amikor a probléma negatív irányból pozitív irányba válthat. Az Underfull nevet viselő terítője, amelyet az idei stockholmi Bútorvásáron mutatott be, ugyanis alapból csak egy szimpla damasztabrosznak tűnhet, ám nem az. És ez abban a pillanatban derül ki, amikor valamit kiborítanak rá. Figyeljétek csak!

Underfull - the tablecloth that turns spilling into poetry from Kristine Bjaadal on Vimeo.

Bizony, ez a terítő felszívja a ráömlő folyadékot, és előre meghatározott mintákat formál belőle. Bár ha jól értem, kimosni a foltot ettől még nem lesz könnyebb, az biztos, hogy kevésbé lesz kétségbeejtő egy ilyen baleset. Sőt, idővel egészen vicces hatást is el lehet érni, ha különféle színű, de tartósan színező folyadékok borulnak az anyagra. És lehet a vacak mosóporreklámokon röhögni teli tüdővel. Mit nekünk intelligens részecskék?

A tervek szerint az Underfull persze nem csak és kizárólag pillangómintával kerül majd gyártásra, bár a tervezőnő elmondta, hogy pontosan mi is a pillangó története. De akit ez is érdekel, az látogasson el az oldalára, érdemes.

Forrás: Kristine Bjaadal

1 komment

Címkék: design gyerek konyha szülő asztal praktikus kreativ étkezés textil csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr101801425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buboreek 2010.03.02. 13:48:00

ez jóóóó, de már látom magam előőt, ahogy a gyerekek merő "véletlenből" egymás után öntögetik a terítőre a gulyáslevest, a pörköltet, a teát, a gyümölcslevet, és többi színes ételt, mert mileny szép is lesz utána... :oDDDDD
süti beállítások módosítása