Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé - Különleges tojások

2010.03.26. 09:28 felhasznalo

Bár Cyr bloggerina most a labdalecsapásra számít, én inkább a tojásokat választottam. Már csak azért is, mert nemsokára nagyon is aktuális lesz az a tojásfestés, és bár tavaly is rengeteg ötletet olvashattatok tőlünk és a kreatív Olvasóktól is, azért tudunk még mutatni újat.

Most éppen Martha Stewart házatájáról, aki - hála a mögötte álló remek csapatnak is - kifogyhatatlan a jobbnál-jobb ötletekből. De nem is szaporítom tovább nagyon a szót, induljon a tojáseső - Cyr, fejed be ne húzd!

Ímhol egyből egy remek ötlet, amelynek leírását a linkre kattintva találjátok meg: öntapadós matricával, némi türelemmel és egy kis tojásfestékkel ilyen szépségeket lehet készíteni. Leveles-virágos, átfedéses tojásokat. Apró műremekek, kétség nem fér hozzá.

Aztán nézzétek ezeket a cuki tojásokat, amelyek megint csak öntapadós, kitakarós technikával nyerték el végső dekorációjukat. Idén még lehet, hogy mi is belevágunk a gyerekkel, ebben mondjuk nagy segítség, hogy lépésről-lépésre megmutatják, mit kell csinálni.

A következő képen fűszálakkal dekorált tojásokat láthattok, igazán jól mutatnak ezekben az apró cserepekben. Igazi fűszál helyett szerintem simán rá is lehet festeni azokat a szálakat, ezzel pedig a nagyobb gyereket is be lehet vonni a folyamatba. Leírást itt találtok.

Papírral is dolgozhattok, akár ilyen csodás, német stílusú tojásokat is készíthettek. Itt tényleg elkel a felnőtt segítség, de ez senkit se futamítson meg a feladattól, az eredmény mindenképp megéri a fáradtságot.

 

És most következik a kedvencem: a csirkés-füves tojáskompozíció. Ehhez tényleg nem kell nagy kézügyesség, és még videó is látható, ha ide kattintotok.

Ismét papír és némi filc szükségeltetik ehhez a nagyétvágyú nyuszihoz, aki felfalta az összes tojásrépát. Vagy mégsem, de már nem sok hiányzik hozzá. Hamar, kell neki még pár répa, no meg egy nyuszilány sem ártana mellé, ha már itt a tavasz, ugye. Aki segítene ennek a nyúllegénynek, az kattintson ide

Ehhez az egyszerű tojáshoz pedig nem kell más, mint kétoldalú ragasztószalag, amit formára lehet vágni, és sok-sok csillámpor. Amiben meg lehet hempergetni őket. Óvodás hercegnőknek biztos szerezhetünk vele pár kellemes órát egy szép hétvégi délelőttön. Videó is jár hozzá, nézzétek meg a gyerekkel együtt. 

Kissé pepecs melót jelent ezeknek a tojásoknak az elkészítése, hiszen itt egyenként kell rádekupázsolni a zsebkendőből - vagy szalvétából - kivágott formákat. A pontos módszerről videó számol be, érdemes megnézni.

Végül íme az igazi, a hamisítatlan csokitojás. Nem celofánba burkolva. Biztos vagyok benne, hogy ez már kicsit bonyolultabb és precízebb munkát kíván, de szerintem állati jó ötlet. A leírásban azt is elolvashatjátok, hogyan lehet a tojáshéjakat fertőtleníteni, nehogy a nassolásból aztán betegség legyen.

Forrás: Martha Stewart

3 komment

Címkék: gyerek húsvét ünnep szülő anya apa kreativ idea sk dekor ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr621864775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.03.26. 12:53:10

Ez kész. Az ember csak halkan-szerényen morfondír, és máris tojásokkal dobálózik. Vajon mit érdemel az, aki megdob tojással?

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.03.26. 13:15:02

@Cyr: Ahogy téged ismerlek, minima medicinlabdát.:)))

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.03.26. 14:15:02

@felhasznalo: No de ha ismersz, miért egyes számban beszélsz arról a labdáról? :)
süti beállítások módosítása