Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Designt mindenkinek a válság idején is!

2010.05.12. 09:38 felhasznalo

Érdekes ötlettel állt elő az Olaszországból kiinduló, de az egész világot átölelő Recession Design. Felkértek egy rakás tervezőt, hogy rukkoljanak elő olyan ötletekkel, melyek túlmutatnak a jelenlegi trendeken, tendenciákon és a tárgyak alapvető funkcióját, formáját helyezik előtérbe. Nem mellesleg szem előtt kellett tartaniuk azt is, hogy a tervek segítségével egy mezei kisember is képes legyen elkészíteni a szóban forgó bútort vagy más tárgyat.

Mert itt minden a saját kezűleg készített tárgyak körül forog: vödörből készült lámpa, téglából váza, kis tárolóból játékdömper, csupa remek felnőtteknek és gyerekeknek szóló bútor és egyéb tárgy, mintha csak egy menő - és durván drága - üzletben járnánk. A design minden esetben egyszerű, letisztult, de cseppet sem banális, egytől-egyig tökéletesen bemutatják, hogy egy jó elgondolással még a háztartásban mindennapos, megszokott tárgyakból - gyakorlatilag nulla ráfordítással - is művészi értékkel bíró és magas szintű designtárgy állítható elő.

Ahogy a honlapjukon olvasható: "A Recession Design mögött álló ötlet roppant egyszerű, de érdekes vitát indíhat arról, hogy mit jelent ma a design, a tervezés. A gazdasági válság valójában remek alkalom és ürügy arra, hogy kritikus szemmel újragondoljuk a kortárs designvilágot."

És ami az egészben a legszebb: a képeken látható tárgyakhoz tartozó instrukciókat bárki ingyen és bérmentve letöltheti, hogy - ha kedve is úgy tartja - otthon elkészíthesse.

Forrás: Recession Design

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek asztal polc praktikus rend tárolás idea ágy könyvespolc gyerekszoba íróasztal sk csecsebecse kisbútor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr151983003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása