Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Hol van már a centrifuga

2010.06.10. 19:40 Cyr

Annak idején, a jó öreg forgótárcsás mosógép és külön centrifuga korszakában anyáink még úgy igyekeztek megnyugtatni a vörösödésig üvöltő, elaludni képtelen dedet, hogy a készülék tetejére helyezvén, azzal rázogatták. S láss csodát, a rázkódástól az addig éber csemete, ha nem is rögvest, de viszonylag hamar elaludt.

A mi korosztályunk már tovább fejlesztette a technológiát, lévén a mosógépek  manapság rázkódásmentesek, külön centrifugával pedig lassacskán már csak falumúzeumokban találkozhatunk. Autóval indult hát útnak a sok begyógyult szemű, elgyötört szülő az éjszaka közepén, csak csendesedne el a ded már végre a rázkódástól. Különböző útvonalakat kellett bejárni a biztosabb hatás érdekében, a macskakő például szerintem kizárólag e célból lett feltalálva.

Felhasznalo bloggerina persze minden kétséget kizáróan a hordozókendőre esküdne, ha kérdezném, abban rázogatva a kölköt előbb-utóbb elérhető a centrifugahatás, de ember legyen a talpán, aki ezt a tevékenységet képes folyamatosan végezni, miközben alszik.

A fejlődés azonban nem áll meg, a 4moms Mamaroo nevű szerkentyűje többet tud, mint centrifuga, macskakő, hordozókendő és Felhasznalo (khm) együttvéve. 5 funkcióban rázza-zötyköli a csemetét, még altatódalt is dúdol közben, úgy, hogy a nyelvét sem harapja el.

Hullámzó tengerként ringat lágyan, autó-zötyköl, kenguruban való cipelést imitál, himbál és rázogat. Ugye milyen egyszerű? Előbb utóbb gépesíteni fogják az összes szülői érintést. Repesve várom az ölelő és jóéjtpuszi-gépet. 

 

Forrás: 4moms

3 komment

Címkék: design alvás baba úton hordozó pihenőszék gyerekülés

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr282072340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.06.10. 22:30:36

Csak nem némi szarkazmust vélek kicsengeni, bakker?:)

A hordozókendő lényege nem a rázás, ottan annyira magadra tudod szorítani a gyereket, hogy nem tud akkora tüdőkapacitást felmutatni, amivel üvölteni lehetne, ergo nincs más választása és beájul. Na, jó, ez csak vicc volt.

Az viszont tény, hogy az én gyatra, mondhatni inszomniában senyvedő kölköm a hordozókendőben seggrázás nélkül is képes volt 3-5 órákat aludni egyhuzamban. Semmi más praktika nem vált be, az együttalvás sem. Számomra a megváltás volt, kis bibivel: én nem tudtam így aludni. De legalább csend volt. És az milyen jó.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.06.11. 12:52:58

@felhasznalo: Szarkazmus? Éééén? Csak nem gondolod, Pucikáááám?... :))))))))))

Egyébként egyetértek. Csend a lelke mindennek. :)

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.12.03. 20:07:56

Ups, geegee, bocsánat, mellényúltam, azért lett a modera, szándéktalan. Ha gondolod, ismételd, kérlek :)
süti beállítások módosítása