Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Képet a gyerekszobába 38.

2010.06.18. 18:51 Cyr

Ezen a borongós péntek délutánon Jenny Sue Kostecki-Shaw mexikói festőnő képeit ajánlom figyelmetekbe. A művész, aki elsősorban anyaként, másodsorban pedig szabadúszó illusztrátorként aposztrofálja magát, növény- és virágképeit feliratokkal is ellátta, erről pedig nekem a Jávorka Sándor és Csapody Vera által jegyzett könyvek jutottak eszembe.

Bizonyára közületek is sokan böngészték annak idején, buzgó botanikusjelöltként az Erdő-mező virágai-t, vagy az Erdő-mező növényeit. Akár azért, mert feltétlen  és azonnal szükséges volt tudni, hogy az árok szélén vagy a kertben lelt izgalmas külsejű virág vajon miféle névre hallgathat, vagy csak egyszerűen azért, hogy a képekben gyönyörködve lehessen ízlelgetni nyelvünk hegyén azokat a különleges - nem ritkán viccesen fura - virágneveket.

Az én megtépázott köteteim valahol eltűntek egy költözésnél, ám fontosnak tartottam újból beszerezni belőlük egy-egy antikvár példányt - ára 35.- Ft, te jó ég! -  hátha az én gyerekeim is hasonló lelkesedéssel vetik rá magukat néhány év múlva. Persze,  ezekhez hasonló képekkel  nem is lenne rossz ötlet egy "növényhatározó-falat" kitapétázni valahol a gyerekszobában, biztos, ami biztos.

Forrás: Dancing Elephant Studio

Szólj hozzá!

Címkék: design kép gyerek fal gyerekszoba képet a gyerekszobába

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr882087660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása