Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Viaszba öntött magzatok

2010.06.24. 09:33 felhasznalo

Jorge Lopes Dos Santos, a brazil designertanonc kidolgozott egy olyan, számítógépes eljárást, amelynek segítségével az anyjuk méhében fejlődő magzatokról készíthet kézzel fogható, háromdimenziós modelleket az ultrahangos, MRI vagy CT felvételek alapján. A Fetus Project az Imperial College egyik gyermekkardiológusával karöltve valósulhatott meg. 

Ez a művészetnek is titulált, de annak szerintem kissé beteges eljárás valójában orvosi, diagnosztikai célokat szolgálna - elsősorban - azoknál a terhességeknél, ahol a magzat valamilyen csont- vagy egyéb fejlődési rendellenességgel rendelkezik.  Másodsorban az orvostanhallgatók oktatásában is felhasználnák, harmadsorban pedig segítségükkel az elképzelések szerint könnyebb lenne felkészíteni emocionálisan a leendő, és természetesen egészséges gyerekre vágyó szülőket a rájuk váró nehézségekre.

Persze, nem lepődnék meg, ha előbb-utóbb valóban művészeti terméknek tekintenék ezeket az apró, törékeny alakokat - amik lehet, hogy nem is viaszból készültek, sajnos, ez nem derült ki számomra -, de istenbizony nem tartom azt sem elképzelhetetlennek, hogy hamarosan ugyanúgy hazavihetünk majd egy szobrocskát a gyerekről, ahogy videófelvételeket és fotókat is.

Forrás: Dezeen

Szólj hozzá!

Címkék: design terhesség kórház egészség művészet gép baba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr952095381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása