Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Aprócska álmok

2010.07.07. 09:32 felhasznalo

Hogy mi a legszebb a gyerekkorban? Talán a varázslat jelenléte, az apróságokra való odafigyelés képessége, a csodákba vetett tökéletes hit és meggyőződés. Mindaz, ami egy kavicsból nélkülözhetetlen kincset képes kreálni, amitől egy repedés a falon tündérek ajtajává válhat, és amitől az éjszakai sötét szuszogni és vicsorogni tud.

Felnőttkorunkra elfelejtjük, hogyan lehet ezeket észrevenni - vagy csak azt, hogyan kell átélni? -, sokunk már azt sem tudja, hogyan lehet istenigazából élvezni azt, ami minket körülvesz. Azért vannak szerencsések is, akik talán tudatos munkával, de ragaszkodnak ehhez a tudáshoz. Egy biztos: nagyon is nekik van igazuk.

Ilyen ember lehet Jenny Meilihove, aki bár Oroszországban született, ma már Izraelben élő és alkotó illusztrátor. Természetesen gyerekkönyveket illusztrál, ám nemcsak ezzel foglalkozik. És most mi sem ezzel fogunk. Hanem azokkal az egyéb szépségekkel, amiket talán csak úgy, mellesleg, de nem csak a maga szórakoztatására készít.

Aprócska, gyufásdobozokba zárt, egész világok és álmok elevenednek meg a keze alatt, szimpla vécépapír gurigák vágnak meglepett vagy éppen aggódó arcot, miután megjárták az asztalát. Icipici könyveiből pedig miniatűr mesék pörögnek elő, vagy picurka, de komoly arcok bámulnak kíváncsian az Olvasóra: hát, Te meg miért zavarogsz itt?

Hogy miért? Mert van egy olyan érzésem, hogy bármelyiket adnám a gyerek kezébe, nemcsak én kapnék ajándékba pár nyugodt percet - vagy fél órát, órát -, de a gyerek is kapna: esztétikai élményt, egy kalandot a fantázia és az álmok világába. 

Forrás: Jenny Meilihove

Szólj hozzá!

Címkék: design játék könyv gyerek művészet kreativ

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr812133833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása