Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Futurizmus a gyerekszobában

2010.09.14. 08:18 felhasznalo

A Kind + Jugend vásáron fog bemutatkozni egy új cég, a Baby Suommo, amely termékeivel a futurizmust fogja becsempészni a gyerekszobákba. Bútoraik esztétikusak, a legkiválóbb anyagok felhasználásával készülnek, és természetesen, méregdrágák, így aztán halandó ember gyereke nemigen használhatja majd őket.

Azért mégis felkerülnek a blogra, hátha valakinek majd eszébe jut piacra dobni egyszer a megfizethető változatot is, mert egyébként csodaszép bababútorok ezek, melyeket én is szívesen látnék viszont egy esetleges ketteske alatt. Itt van például a DoDo fantázianevet viselő bölcső, ami egy jól megtermett tojásra, de még inkább a BabyCotPod-ra emlékeztet engem. Sima, egyenletes felület, design talapzaton, melyet ovális áttörésekkel díszítettek. A bölcső selyem bélésében a gyerek úgy alhatja álmát, mint anyja méhében - legalábbis a gyártó szerint.

A Moveo viszont személyes kedvencem lett egy másodperc alatt - hiába majdnem kétezer eurós ára -, ahogy a kollekció oldalán írják, ez a darab egy új bölcső-kiságy koncepció. Bölcső, hiszen képes előre-hátra ringatni a gyereket, és kiságy, hiszen egyébiránt rendelkezik négy görgővel és így könnyedén mobilizálható. Ennél a darabnál a szellőzést is remekül megoldották, így a gyerek mindig kellemes hőmérsékletben pihenhet.

A La Perla viszont számomra a másik véglet: nem bírja bevenni a gyomrom. Jó, tudom, hogy ez már a luxuskiságy-kategória, én meg közel sem vagyok burzsuj-anya, de akkor sem. Nem tetszik ez a barokkra hajazó külcsíny, ami elegánsnak és kifinomultnak van kikiáltva. Szerintem csak egyszerűen ripacskodó. Pedig vannak pozitív tulajdonságai ennek a kiságynak is, elég csak a matrac alá lesni alkalomadtán.

Természetesen a cég nem állhatta meg, hogy ne készítsen egy kombinált darabot is, ez a Grand Sonno nevet kapta. A kiságy végében különleges polcokra rakodhatjuk a baba cuccait, és ha a gyerek kinőtte, átalakíthatjuk az egészet egy íróasztallá, ággyá és négy falipolccá. Más kérdés, hogy eggyel kevesebb polccal és egy pelenkázólappal praktikusabb lehetne a kétezerháromszáz eurót kóstáló bútordarab.

És természetesen, ha már elmulasztották a kiságyra tenni, kellett készíteniük egy külön pelenkázószekrényt. Méghozzá egy igazán szép, fiókos komóddal, amelynek oldalán visszaköszönnek a Grand Sonno süllyesztett, fülkés polcai. A fiókok becsapódásgátlóval vannak ellátva, így talán a gyerek nem csípi oda a kezét, ha már elég nagy - és gyorsan akkora lesz - a nonstop pakoláshoz. A legfelső fiók két részre osztott, a felső, titkosfióknak is beillő részben praktikus fiókosztást találhatunk, ahol bármikor kéznél lehet a törlőkendő, a kenőcs, a pelenka, és minden más, ami egy alapos babapopsi takarításhoz kellhet.

Forrás: Baby Suommo

Szólj hozzá!

Címkék: design alvás pelenkázás luxus baba ágy bölcső kiságy kisbútor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr422293978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása