Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ökopadok az iskolába

2010.09.21. 08:46 felhasznalo

Miután szülők leszünk, legtöbbünk valamelyes ökoszemléletre vált, nyilván kicsit rádöbbenünk, hogy a saját felelőtlenségeinknek majd a leszármazottaink isszák meg igazán a levét. Legalábbis úgy érzékelem a környezetemben, hogy egyre többen jönnek rá, hogy nem mind szemét, amit kidobásra érdemesnek ítélünk. Rengeteg dolog új életre kelhet más formában, némi kreativitással fűszerezve, és ez bizony nemes gondolat, amit jó esetben sikerül belenevelni a gyerekbe is. Vagy nem. De legalább érdemes megpróbálni.

Ennek legjobb módja pedig a példamutatás, azaz, ha a felnőttek is reciklálnak, amit csak lehet, és elárasztják a gyerekek környezetét is az újrahasznosított tárgyakkal, szép csillogó új dolgok helyett. Na, nem mintha előbbiek nem lehetnének szépek meg csillogók.

Az Art in the Schools Bench Project keretében ráadásul mindez a gyerekek aktív részvételével történik: a diákok rajzai alapján művészeket - például David Felt vagy Frank Roll jr. - kérnek fel, hogy különféle hulladékokból készítsenek padokat az iskoláknak, amelyeken a gyerekek megpihenhetnek két kör fogócska között, vagy kicsacsoghatják a legfrissebb osztálybeli pletykákat. A padok egy-egy témát jelenítenek meg, lehet, hogy nem túl cizellált eszközökkel, ám mindenképp ötletesen, színesen és közérthető módon. Pont úgy, ahogy a gyerekek elképzelték.

Forrás: To Make You Smile

4 komment

Címkék: gyerek iskola pad öko recycle

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr982302144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CTamás · http://www.joegeszseget.hu/ 2010.09.21. 13:59:17

hát, amennyi áramot elfogyasztott a hegesztőgép, nem tudom, hogy öko maradt-e...

Art Mooney 2010.09.21. 15:59:58

1. konkrétan ez elég drága lehetett, figyelembe véve a mhűvészeknek fizetett összegeket is. ha vki megcsináltatná itthon, menne a vernyákolás h ebből hány lélegeztetőgép (pedagógusbér, stb.) jött volna ki.

2. mindenesetre adaptálható lenne az ötlet több eleme.

Dixi. 2010.09.22. 09:16:53

Mitöl öko ?

A fém kibányászása, a feldolgozására fordított energia, ennek az előállítsa....és még a kérdések sorra merül fel bennem.....
Mi az az öko?
A századunk egyik legjobb reklám fogása....
Ezzel a szlogennel mindent ellehet adni....

Még az a PL hintaágy sem öko mit a Taljános Jani bácsi a 70 éves ács csinál otthon a kis műhéjeben...Miért mert a szerszám amivel megmunkálja a fát készült valahol.....kivágták a fát....ha kivágod a fát már nem öko mert rongálod a környezeted....stb...stb...

Medgar 2010.09.22. 09:29:40

A szomszédom igazi szemét. Próbáltam kidobni, de midig kimászik a kukából. Most akkor csináljak belőle padot?
süti beállítások módosítása