Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

E-járgány

2010.09.27. 20:15 Cyr

Nem vitás,  a városban járva  legtöbbször szinte levegőt sem lehet kapni, ha gyalogszerrel közlekedik az ember. Az autóban ülő, dugóban araszoló persze mit sem érez abból, ha egy kiadós felhőt az orrom alá pöffent a zebra közepén. Ő fittyet hány, én viszont időnként el. Magam. A maradék néhány körúti fáról, amik, ha beszélhetnének, már nem is beszélve.

Arra azonban már ő is ugrik, ha éppen nincs parkolóhely, ha fél órán át mindössze tíz métert araszol, feszültre hegyezett ujjbegyekkel a műszerfalon dobolva - nos, mindkettőnkkel jót tenne, ha sokan, hasonló miniriksa-szerű elektromos járgányokra pattannánk, a környezettudatos hollandokat követve.

Gyerek, bevásárlás, cókmók be az "előfutó" kosárba, és máris indulhatunk. Még ázásvédelemmel is szerelhető a kölök kényelme érdekében a kucorgó - itt jegyzem meg halkan, hogy a szülő viszont, a tervező szerint nem lehet cukorból, de hát ne finnyogjak.

A dolog egyetlen hátulütője az elöl ülő: már babakocsinál is állandóan tört a frász attól, hogy a járdáról lelépve a gyereket toljam magam előtt. Persze lehet, hogy egymásra figyelőbb környezetben a paráim is szunnyadnának. Ki tudja?

Forrás: Urban Arrow

1 komment

Címkék: design biztonság gyerek szülő praktikus bicikli úton jármű

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr502327567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cseresznye 2010.09.28. 13:05:50

Igen, szuper lenne, valahol máshol, egy gyerekkel, vagy két apróvaal.
Kellene hozzá több hely, mert ugye manőverezni, kerülgetni ezzel nem nagyon lehet. És kellenének jobb utak, akadálymentesítve.
Ha van nagyobb gyerek, akkor meg olyan környezet, ahol mellettem bringázhat ő is biztonságosan.
Plusz hely, ahova parkolok/parkolunk, és olyan emberek, akik nem lopják el, nem fosztják ki a tartalmát.
süti beállítások módosítása