Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Partiszervíz 6. - Össznépi legózás

2010.09.30. 08:08 felhasznalo

Ahogy zuhan a hőmérő higanyszála, úgy szorulnak be a születésnapi partik a négy fal közé. Márpedig ez sok esetben bonyolítja az egyszeri szülő életét, hiszen 10-15, nagyon bátrak esetében 20 vagy annál több kölök szórakoztatása fák és egyéb terepakadályok híján embertpróbáló feladat.

De van valami, ami óvodáskortól jó esetben az alsó tagozat végéig tökéletesen megfertőzi a gyerekeket, de leginkább a hímnemű utódokat. Ez pedig nem más, mint a LEGO. Nem kell csilivili programokban gondolkodni, nem kell játszóházat bérelni félhavi fizetésért. Pár ötlettel tökéletes össznépi legózásra invitálhatjuk a csoport- vagy osztálytársakat. És tuti, hogy mindenki jól fogja magát érezni az aprónép közül - ami azt jelenti, hogy a szülők is felszabadultabban tudják levezényelni az összejövetelt.

Kezdjük a meghívóval: mi más lehetne a legmegfelelőbb erre, mint egy marék LEGO tégla? Írjuk az oldalára alkoholos filccel a részleteket, ovisoknak adjuk összeállítva, kisiskolásoknak csak ömlesztve egy borítékban - külön buli, míg kirakják a tökéletesen stílusos meghívót.

A büféasztalt is dekorálhatjuk néhány LEGO figurával, esetleg pár ötletadó építménnyel. Ahogy maga a lakásdíszítés is lehet ez esetben duplán inspiráló, nemcsak szájtátosan hűha, de rögvest megépíthető is. Az építés mellett a rajzolás-színezés is szóba jöhet a partin, természetesen csakis és kizárólag LEGO témában.

Persze, nem árt, ha csatarendbe állítjuk a gyerek(ek) összes fellelhető LEGO készletét a nagy alkalomra - nem hinném, hogy gondot okozna a dolog. Inkább az lesz problémás, hogyan vágjunk rendet a parti után, de erre jó megoldás egy pakolóverseny meghirdetése. Mondjuk, osszunk ki kis vödröket, csetreszeket, és amelyik gyerek a legtöbb LEGO alkatrészt gyűjti bele, az kap valami kis ajándékot.

Természetesen úgy a stílszerű, ha az ünnepelt tortája is kapcsolódik a LEGO témaköréhez, ha másképp nem, hát a rátett gyertyákkal. Boldog LEGO szülinapot!

Szólj hozzá!

Címkék: játék gyerek konyha ünnep lego parti kreativ idea étkezés dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr322330991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása