Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Szemét szobrok

2010.10.11. 15:57 szuperapu

A Toysaurus-szal az internet nagy játékraktárából rám borultak az újrahasznosítás jegyében készült állatokat mintázó szobrok, és ezeket most annak rendje-módja szerint meg is osztanám a kedves internetező gyerekekkel.

Robert Bradford kutyaszobraihoz játékokat is felhasznál, de igazából nem nagyon válogat a felhasználandó anyagok terén. A lényeg, hogy a végeredmény összhatás tekintetében a lehető legélethűebben mintázza az ember legjobb barátját, a kutyát. Ez legtöbbször nagyon jól sikerül, sőt, olyannyira jól, hogy a kollekció jelenleg a Világkiállítás közönségét ejti ámultba Sanghajban.

Jeremy Meyer régi írógépek alkatrészeiből építkezik. Egy letűnt kor letűnt, ám meghatározó és csodaszép darabjait menti így meg, némi hozzáadott érték segítségével. Az alapanyag természetéből fakadóan a megmintázott állatok robotszerűek, de mégis bámulatosan élőek, talán azt az egy, döglött macskát leszámítva.

Fred Conlon átalakított rohamsisak kollekciója a most bemutatott három közül a kedvencem. Egyrészt a pacifista énem lát benne egyfajta fricskát, másrészt az alapformát megtartó és kiaknázó karikaturisztikus megjelenés egyszerre meseszerű és vicces.

Forrás: Robert Bradford Jeremy Meyer Fred Conlon

Szólj hozzá!

Címkék: játék művészet öko recycle

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr952352477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása