Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Nagy fantázia - picidia

2010.10.18. 08:11 felhasznalo

Szerencsére nem kell mindig az országhatáron túli oldalakat nézegetnünk ahhoz, hogy olyan remek grafikusokat találjunk, akik gyerekek számára készítenek mindenféle csodát. Az utóbbi években itthon is rendkívüli felhozatal mutatkozott tehetséges emberekből. Közülük is egyik személyes kedvencem Nagy Diána - alias picidia -, akinek rátermettségét mi sem mutatja jobban, minthogy az utóbbi öt évben kosárszámra vihette haza a nevesebbnél nevesebb, hazai és nemzetközi díjakat.

Nekünk akkor lopta be magát a szívünkbe, mikor kézbe vettük a Csimota Designkönyvei közül "A három kismalac"-ot. És bár a gyerek addigra már igencsak kinőtt a meseimádó korszakából, imádja újra meg újra kézbe venni a szöveg nélküli könyvecskéket, melyekből a mi saját verzióink születhetnek meg. Az aprócska kötetek közül picidia három kismalaca az egyik legtöbbet pörgetett, a kölöknek akkor is megragadták a képzeletét az ebben található képek, ha jócskán mások, mint a színes, habos-babos gyerekkönyv-illusztrációk.

Szerintem azért is tetszik neki annyira, mert emészthetők számára a színek, a képi világ pedig igazán sajátja a mai generációnak. Egyszerre letisztult és ötletteli, humoros, nem csoda, ha a gyerek teljesen beléjük szerelmesedett.

És Nagy Diána nemcsak könyvek illusztrálásával foglalkozik: például részt vett az árvíz által elmosott felsőzsolcai óvoda felújításában, amikor az Insituval közösen, non-profit vállalták az óvoda dekorálását. Így ma már a gyerekek picidia falmatricái segítségével tölthetnek derűsebb napokat újra az oviban.

Dia kísérletező kedve minduntalan utat tör magának: így születtek például az egymás kezébe-lábába kapaszkodó, hencsergésre buzdító és sokoldalúan felhasználható szőnyegállatok is egy gyerekjáték-pályázatra. Remélem, egyszer a boltokba is eljutnak.

Hasonlóképpen egy pályázat ihlette a fekete-fehér állatokat is, akiket a zsűri is díjazott egy első helyezettel.

Egy budapesti gyermekrendelő falait is színekbe, figurákba burkolta egy alkalommal - itt nem falmatricákkal dolgozott, hanem falfestést tervezett. Esküszöm, nem bánnám, ha minden gyerekrendelő így nézne ki itthon!

Picidia hitvallása szerintem csakis az lehet, hogy a design legyen funkcionális és elérhető bárki számára. Nekem legalábbis ez jött le, mikor megnéztem a boltjai kínálatát. 

Meska boltjában például iskolai füzetborítók, címkék és órarendek is kaphatók. Remek alternatívát nyújtva azoknak a családoknak, ahol a gyerek ugyan már kinőtt a cukormázas állatokból, ám vagy ő, vagy a szülő jóvoltából nem felel meg a kívánalmaknak a hipermarketeket ellepő tinisztáros iskolai kiegészítők széles választéka sem.

Az Etsy-n falra való képek között válogathatnak a gyerekszoba dekorálására készülő felmenők.

De a konyha és a ruhásszekrény sem maradhat picidia nélkül: aki pólóra vagy bögrére vágyik, az látogasson el Dia Zazzle boltjába.

picidia Meska boltja

picidia az Etsy-n

picidia Zazzle boltja

picidia weboldala és blogja

Szólj hozzá!

Címkék: design könyv gyerek művészet bemutató fal könyvespolc gyerekszoba dekor falmatrica

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr262279051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása