Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Stílusos gyerekszoba - Hármasikrek? Fiúk?

2010.11.08. 08:13 felhasznalo

Semmi gond, kis helyen, low budget alapon is megoldható az elhelyezésük - és nemcsak akkor, ha ikrek, hanem akkor is, ha csak simán testvérek. Csak egy kis faanyag kell hozzá, némi kötél, csavarok-miegyebek, egy kötélidegzetű, elszánt és ügyeskezű apuka, meg egy jó ötlet, amit akár mástól - ez esetben Ana White-tól - is meríthetsz.

Persze, az egész ott kezdődik, hogy fesd ki a szobát, ami ez esetben sötétszürke falakat jelent, innen pedig adódott, hogy a szoba kissé indusztriál-puritán jellegű lesz. Ám ez fiúk esetében egyenesen előny tud lenni.

A Bumper Crop bloggerének embere igencsak elszánt és ügyeskezű, a kötélidegekről pedig akkor tett tanúbizonyságot, mikor nekiállt a három ágy elkészítésének. Ezek alapja is házilag készült, ami elnézve a felépítést, valószínűleg nem egy hétvégéjébe került a valószínűleg hétközben dolgos férfiembernek.

 

Már csak azért sem, mert az ágyak - miután nem találtak ízlésüknek és a helyzetnek megfelelő emeleteságyat a boltokban -, függesztettek, mondhatnánk függőágynak is, de az mást is jelent. Szóval, erős kötelek segítségével a plafonhoz-falhoz vannak az alvóhelyek rögzítve, de azért a biztonság kedvéért, magukat az ágyalapokat is alaposan odafúrták a falhoz.

 

Mindhárom gyerek kuckóját próbálták személyre szabni: az egyik gyerek a művészeteket szereti, a másik a retróba szerelmes, a harmadik meg törperocker. A szülők ennek megfelelő képeket tettek a fiúk ágya fölé.

A magasabban függő ágyak alatti térrel az anyukának további, valószínűleg valamiféle játszókuckókra kiterjedő tervei vannak. Az ágyak feletti, kültéri világítótestből apuka saját maga alakított ki beltéri, kapcsolós LED-lámpát, amitől csak még macsósabb lett az egész szoba.

Ezt a szép vintázslámpát a retróimádó gyerek kapta az ágya mellé, egy házi zsibvásárról származik. Játékból csak itt található néhány darab mutatóban, a többi a mázlista kisfickók játszószobájában tárolódik.

 

A legmagasabb ágy mellé egy kötél is került, alternatív megközelítési útvonalként. Az biztos, hogy helytakarékosabb, mint a létra, bár utóbbi lefelé menet - pl. éjjel - azért klasszisokkal biztonságosabb. És ha már biztonság: mindhárom ágyhoz tartozik biztonsági ágyrács, hogy egyik gyerek se szédüljön le a magasból álmában - ezeket nem a szülők készítették, sima bolti darabok.

 

Nekem már csak egy dolog nem tiszta: vajon a matracok hogyan vannak rögzítve az ágyalapokhoz, hogy ne csúszkáljanak ide-oda a mocorgó kölkök alatt - valaki? Egyébként meg részemről csillagos ötös, ha három fiam lenne, máris ugrasztanám az Embert a Praktikerbe anyagért.

Forrás: The Bumper Crop

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek szülő anya apa alvás kreativ testvér ikrek idea fiú ágy gyerekszoba sk dekor stílusos gyerekszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr372426622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása