Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Életünk papírra vetve

2010.11.22. 12:13 Cyr

Amikor egy családba újszülött érkezik - különösen, ha az első a sorban -, ezerféle módon igyekszünk megörökíteni életének ezernyi apró mozzanatát. Fényképek garmadát ontjuk az első hetekben-hónapokban közeli és távoli ismerőseinkre, egyes elvetemült szülők még a kórházi karszalagot is képesek albumba ragasztani. Aztán jönnek az első lenyisszantott hajtincsek - apró pihék, gondosan becsomagolva -, könnyed csordul, ha évek múltán kezedbe akad. Én ebből az időszakból tettem el egy bébiételes címkét, az elsőt, amit teljes egészében képes volt a Nagynagy megenni. Hát, nem őrület?

Később a kiszolgált tejfogak - csak ki ne derüljön, hogy én rejtegetem őket, nem a Fogtündér vitte messze -, szülinapi gyertyák, képeslapok, meghívók... Iskolai dicséretek, teleírt üzenők, rajzok, apró állomások, fontosak, őriznivalók.

Örökösen rendszerező fajta vagyok, szeretek mindent, ami a Vadakkal kapcsolatos, keretbe foglalni, tetszetősbe, ízlésesbe, képes lennék az összes emlék-foszlányomra címkét ragasztani.

A Frill Prints által kínált választék láttán azonban bevallom, még én is zavarba jöttem: minden féle-fajta eseményre, hangulatra, ünnepre és alkalomra találtam az oldalukon egyedi, bájos grafikákkal díszített, személyre szabható, és nem utolsósorban környezetbarát nyomtatványt.

Bár a babavárás sorozatról már lemaradtam, fergeteges ötletnek tartom, hogy a leendő szülők írásban, stílusosan adják hírül a nagy eseményt a baráti és rokoni körnek. Így idejében elejét vehetik a harmadik trimeszterben naponta több körrel felhangzó kérdésnek: "Mondd csak, mikorra is vagy kiírva?" A kártya kék színe jelzés értékkel bír ugyan a jövevény nemét illetően, a tévedés joga azonban fenntartható.

A Babaváró bulik még nem túl elterjedtek nálunk, pedig megvan a létjogosultságuk: egy utolsót lehet még tobzódni a barátnőkkel kvázi-anyaként, bezsebelhetjük a dicséreteket is - "hiszen te alig híztál!" -, meghallgathatjuk vagy elengedhetjük a fülünk mellett a tapasztaltabbak tanácsait, végül pedig jó néhány babaruhával, peluskészlettel, hasznos és haszontalan ajándékkal lehetünk gazdagabbak.

Ha pedig már megszületett a ded, sms vagy kör-email helyett, akár így is hírül tudjuk adni, amit egyébként legszívesebben azonnal világgá kiabálnánk.

Keresztelők, szülinapok, névnapok, megannyi megírni és üzennivaló esemény, érdemes ezt nem csupán a járulékos ajándékokkal, de a "körítéssel" is emlékezetéssé tenni. A testre szabható, egyedi szülinapi meghívók, tombolák, ültető- és ajándékkártyák pedig, ha a szervezés gondját nem is veszik le a vállunkról, egészen biztosan sikert aratnak a csemetéknél.

A mamakártya ötlete, hogy Zaphodbb-t idézzem, amolyan "homlokra csapós, miért is nem jutott eddig eszünkbe" zsenialitás. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele,  de a játszótéri anyukák nevét én csak elvétve tudom. Ellenben a csatolt kiskorúk nevét tökéletesen megjegyzem, ezért aztán a telefonomban is ilyen nevek szerepelnek: "Benceanyu", "Henianyu" vagy éppen "Zsigianyu". A szülővel való találkozáskor pedig marad a "Szia, hogy vagytok?'', természetesen szigorúan keresztnév nélkül.

A megoldás a mamakártya, ami tulajdonképpen egy fényképpel ellátott névjegykártya, megspékelve gyerkőcünkkel, mint különös ismertetőjelünkkel, így aztán bárki beazonosíthat bennünket, még csak nem is kell hozzá homlokráncolós, névkikerülős köröket futni.

Hamarosan Advent. Minden gyerek várja már, hogy December utca megszámozott házainak ablakába estéről estére apró ajándékok érkezzenek. Tegyük még szebbé az ünnepvárást egy gyerekszobába való adventi naptárral, hátha minket is megérint majd az angyalszárnyak suhogása, miközben együtt számolgatjuk, mennyit is kell aludni még karácsonyig.

Karácsony közeledtével most még idejében összeírhatjuk a listát: kinek is szeretnénk üdvözlőlapot küldeni, esetleg képet karácsonyra szívünk csücskéről, hogy ő is lássa: ismét eltelt egy év, és az a tavaly még pelenkás bitang kész nagyfiú lett. A kedves, rénszarvasos grafikával ellátott, testre szabható képeslapokhoz hozzájuk illő ajándékkártyát, matricát, borítékot és kísérőkártyát is választhatunk, ezzel is emelve az ünnep fényét.

Érdemes tobzódni a Frill Prints választékában. Persze, nem csupán ünnepekkor, nevezetes alkalmakkor - egyszerűen csak azért, mert iskolás, netán óvodás csemeténk van otthon, hiszen a minőségi, szép papír a legkisebbeknek is jár. No és az sem utolsó szempont, hogy még egy grátisz gyorstalpaló fotósképzéssel is gazdagabbak lehetünk az oldalon barangolva: így aztán könnyedén készíthetünk alkalmi kártyákra való profi fotókat szívünk csücskéről. Akár a nagyszülőknek elküldeni, esetleg széles mosollyal játszótéri ismerősöknek adni, vagy tárcánkban őrizve büszkélkedni.

Forrás: Frill Prints

Szólj hozzá!

Címkék: design kép kiegészítő gyerek ünnep művészet kreativ gyerekszoba hellókarácsony dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr272456998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása