Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé - Az egészséges Mikulás-csomag

2010.11.30. 12:37 szuperapu

Közeleg Szent Miklós neve napja, vele a Mikulás-járás, és ez a gondos szülőkre jó néhány teendőt ró, ami egyébként a Nagyszakállú munkaköri kötelessége lenne. Igen, az ajándékozásra, a csomag összeállítására gondolok. A mi családunkban kizárólag apróságok jöhetnek szóba - talán mert az évvégi időszakban akad bőven egyéb alkalom az ajándékozásra -, a csizmába így kisebb játékok és leginkább édesség kerül. Ez utóbbi kiválasztásánál nem árt némi körültekintés, az egészséges táplálkozás jegyében.

Nem azt mondom, hogy teljesen iktassuk ki a csokoládénak kinéző figurákat és az ilyenkor szokásos egyéb élelmiszeripari termékeket, mert a sokéves szokásjog alapján hozzátartoznak az ünnephez. De azért arányuk játszva visszaszorítható a porontyunk lelki sérülése nélkül is.

Elsőre adja magát az ötlet, hogy a csomagot aszalt gyümölcsökkel és olajos magvakkal töltsük fel. Szerencsére, a kínálat óriási, bőven lehet válogatni a különböző gyártók különböző termékeiből. Én személy szerint a piaci lédig mellett teszem le a voksom, olcsóbb, és megvan az összeállítás szabadsága is. A gyümölcsöket aztán jó minőségű csokival házilag is bevonhatjuk, csak hogy jobban csússzon.

Az olajos magvak fantáziadús drazsék formájában a legvonzóbbak. Van kókuszos-fehércsokis mandula, fahéjas mogyoró, joghurtos aszalt meggy. Bárki megtalálhatja a gyermeke kedvencét és bármelyik jó választás.

A csomagba kerülhet még szezámszelet, nugátszeletek, vagy az Eat Natural snackjei, esetleg kekszek. Ez utóbbiak között több olyan is van, ami nem csak egészséges, de akár később, a karácsonyfa díszítésére is felhasználható. Persze, ha marad belőle. Ilyen például az Artisan Biscuits ünnepi kiadású, My Favorite Bear aprósüteménye, aminek darabjait különböző papírruhákba öltöztethetjük.

Az egészségbarát csomag elengedhetetlen része a gyümölcs, de az alma és az újabban teljesen hétköznapivá váló banán, narancs és mandarin triász helyett vegyünk mangót, gránátalmát, vagy valami más, különleges, az ünnep fényét emelő gyümölcsöt.

És végül maga a csomag. Merthogy közvetve ugyan, de a csomagolóanyagok kiválasztása is hatással van az egészségre. Nem vagyok az angolszász kultúra feltétel nélküli híve, de a Mikulásvárásra rendszeresített zoknik lényegesen környezetkímélőbb megoldásnak tűnnek, mint a műanyag zacskók. Ráadásul, több minden fér beléjük.

Ti mit tesztek a fényesre suvickolt kiscsizmákba, ablakközbe, textilharisnyába Mikulásra?

7 komment

Címkék: gyerek konyha ünnep szülő anya apa egészség ajándék idea étkezés hellókarácsony ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr232474560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Szom Ki-Van · http://csollima.blog.hu/ 2010.11.30. 19:28:17

Szép, ám a népi Korea ebben is élen jár. Gyermekek szórakoztatása és élelmezése is felsőfokon!

Mindfield 2010.11.30. 19:58:16

Na igen, szülő büszkén veregetheti magát vállon, hogy "hú de egészségesen élek", szegény gyerek meg hülyét kap, mert semmi normálisat nem kap mikulásra. :)

SlafRock · http://holdontul.wordpress.com/ 2010.11.30. 20:06:29

Nekem is szimpatikus ez a zokni-aszalt gyümölcs combó!
Mellé természetesen valami sk gyártmány is kerül!:) A csapatnyi aprónépnek ez persze könnyebben fog menni, mint a saját langalétának!:)

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.11.30. 20:11:47

@_Szom Ki-Van: :))) Részletekre is kíváncsi lennék.

@Mindfield: hogy mi a normális, nagyon attól függ, mit szok meg a gyerek. Nyilván, ha az első Mikulásra is akkora csokit kapot, hogy a fejénél is nagyobb volt, és netán még bele is tömték, nehéz váltani. De ha az elejétől hasonlókat teszel a zsákba...

Tudod, a dal is úgy szól: "van zsákodban minden jó, piros alma, mogyoró", nem úgy, hogy "van zsákodban minden jó, szaloncukor és tejbevonós figurás Télapó". Szerintem nem csak a jobb ritmus és rímek miatt...

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2010.11.30. 20:15:13

@Mindfield: Én szoktam savanyú uborkát és olajbogyót is rakni a kisebbik csomagjába, hogy legyen neki is valami fogára való... :P

gitáros 2010.11.30. 20:24:56

Mikulásra CSOKIT, mert az jár, és pont!
:)
Az összes többire ott van az év maradék háromszázhatvanvalahány napja (kivéve a húsvét, természetesen...).

TPiros · http://www.anrodiszlec.hu 2010.12.01. 11:57:58

Én benne vagyok az egészségesebb mikuláscsomagban! Szeretem is ezeket a különböző magvakat és aszalt gyümölcsöket. Ha pedig kimarad, akkor csinálhatok belőle egy egészségtelen stollent - jó vajasan és porcukrosan :)
süti beállítások módosítása