Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé - Ajándékötletek 4-6 éves korig

2010.12.05. 13:01 Cyr

Az óvodás korosztály számára hihetetlen mennyiségben ömlesztik az ajándékötleteket  a boltok polcairól a gyanútlan szülőkre. Az ovisok azok, akik folyton találnak valami felfedezni valót, izegnek-mozognak, építenek, naphosszat szerepjátszanak.  Ők a hagyományos társasjátékhoz ugyan még többnyire kicsik, ám egy csapatjátékból már viháncolva ki tudják venni részüket.

Hogy ne legyenek könnyek, se sértődés ne essék egy-egy nagytesóval játszott parti végén, elsősorban rájuk gondolt a Djeco a következő társasjátékkal, ahol még veszíteni is csak közösen lehet. A Hop!Hop!Hop!-ban mi is együtt játszhatunk  csemetéinkkel a szél ellen. Ára: 9.550 Ft.

Kirakósozni a legtöbb ovista szeret, a mi hatévesünknek már a 200 darabos sem kihívás. Amíg viszont lassacskán belejönnek a rakosgatásba, lepjük meg őket a Marbushka gyönyörű Üveggolyó-kirakójával. A darabok keresgélése közben együtt dúdolhatjuk Gazdag Erzsi versét: "Üveggolyó, üvegház belsejében kit találsz? Bent lakik a szivárvány, rajta ül egy királylány..." A 48 darabos puzzlekészlet ára 2.500 Ft.

Bár odakünn már időnként dúl a fagy és végre leesett a hó is, ha elegendő helyünk van, a Wheely Bug guruló bogarai szobai közlekedéshez is tökéletesek. A színes méhecske vagy katicabogár hátán hatékonyan lehet az ünnepek alatt lábalattkodni, ha pedig jön a kikelet, a közeli játszótereket is bogárháton cserkészhetjük be. Az ovisméretű médium bogarak ára 14.900 Ft.

A tavaszra gondolva már jó előre, kis korkülönbséges tesóknak remek közös ajándék lehet ez az "együtt-tricikli". Itt aztán tényleg muszáj lesz összedolgozniuk a bestiáknak, ha el akarnak jutni valahova... Amennyiben beleszeretünk, nem árt  majd mélyen a zsebünkbe nyúlni, mert a Nova taxi ára igen borsos, 73.000 Ft. Még szerencse, hogy két gyereknek csupán egy kell belőle.

 

A kicipelhető játékok után, ismét a szobában - az akár tesó nélkül is - játszható játékok közül válogatunk. A Marbushka nem csupán kirakósban, de a 3-4 évesek körében igencsak kedvelt párkeresős memóriajátékokban is művészit alkotott. Az "Állati portrék" fedőnevű, 30 darabos kártyacsomaghoz már 2.800 Ft-ért hozzájuthatunk. 

A LEGO szerintem bármikor képes elvarázsolni és órákra lekötni az aprónépet. Fickók számára egy ilyen járműkészlet kétségkívül maga a kánaán. A több, mint 900 darabból álló készlet mellé modellépítési ötleteket is mellékeltek - ennek az apák sem lesznek képesek ellenállni. A szett áráról a forgalmazónál kaphatunk felvilágosítást. Garantáltan nem négy számjegyű a buli...

Hogy a még csupán kiscsoportba járó is ügyeskedhesen, lepjük meg őt a ezzel a kézügyesség-fejlesztő szerelőkészlettel. A sikerélmény garantált, miközben önmagunk vállát megveregetve, a kölök finommotorikus fejlesztését is kipipálhatjuk. Ára: 5.500 Ft.

Ha már a fejlesztésnél járunk... Mit szólnátok egy közös alkotáshoz? Hogy ne csak a díszítés legyen családi program, csemeténkkel összeállíthatjuk a karácsonyfa alatt az Artesan nyírfából készült, díszíthető, gyönyörű, környezetbarát karácsonyfáját. Időtálló, jövőre is elővehető darab, egyenesen Finnországból. Ára: 24.500 Ft.

A karácsonyfa alatt természetesen nem árt, ha ott figyel egy leendő kedvenc is, akivel  majd hosszú éveken át megoszthatja örömeit, álmait és bánatát az az ábrándos kiskorú. Ezek a mókás, 100% pamutból készült, mosható Anne Claire Petit majmócák igazán szeretni- és dédelgetnivalóak. Áruk: 7.400 Ft.

Ha pedig már az iménti színes alvótársak sem képesek ágyban maradásra bírni egy estére túlpörgött óvodást - ismerős a szitu, ugye? -, bevethetjük vezércselként ezt az elalvás előtti, pár perces játékot. A "Jóéjt puszi" nevet viselő társasjátékhoz nem kell más, csupán egy lepedő, egy párna, a kedvenc takarónk, egy álmosodó gyerkőc és részünkről még néhány perc türelem. Jó éjszakát! Ugye, milyen egyszerű? A játék ára: 4.100 Ft.

Minden, magára valamit is adó óvodásnak kell egy folyvást pakolható-cipelhető hátizsák, olyan, amilyen senki másnak nincs a csoportban. Bűbájos, mosható, állítható vállpánttal ellátott darabokat találhatunk számukra a FoltBoltban. A Karácsonyig hátralévő idő rövidsége miatt érdemes mielőbb felkeresni a honlapot, már ha egyedi mintát szeretnénk. A bőség zavarából nagy nehezen kihámozva magam, részemről most egy azonnal rendelhető fehér macskásra voksolok. A csajos darab ára: 3.700 Ft.

 

Ovis hátizsák mellé kedvenc ovis póló is dukál, fiúknak és lányoknak egyaránt - szintén a Foltbolt kínálatából. Az egyedi minta itt is kérhető, de a készen kapható virágocskás és a vonatos darab láttán is minden bizonnyal ellágyul majd karácsony után az óvónéni. A  filcrátétes pamutpólók ára: 1.900 Ft.

Az alábbi babaházak láttán a lányos anyák szíve garantáltan szaporább üzemmódra kapcsol, de a csajaim is megnyalnák mind a tíz ujjukat utána - és érte. Békebeli emlékeket idéznek modern köntösben a BABAHÁZ kívül-belül egyedileg tervezett minőségi babaházai és babaszoba-belsői. Háromféle háztípus közül választhatunk, a belső kiegészítők számának pedig csak a képzeletünk szabhat határt. Böngésszünk bátran a honlapon! Ára: 35.000 Ft-tól

 

Komoly hölgyeknek való komoly játékok után a humoros ajándékok közül is mutatunk Nektek egy kis ízelítőt, ezútal a FORMA műhelyéből. A Food Face tányérral még egy nyögvenyelős ebéd is élvezetessé válik - ha nem is számíthatunk arra, hogy mindent megeszik a kölök, legalább kreatívan keni szét a maradékot a tányérján. A pofás tányér még csak nem is pofátlanul drága, ára csupán 2.500 Ft.

Az alábbi, csónakos dugót szintén a FORMA oldalán találtam - a csemete fürdővizében lebegő dugócsónak praktikus kiegészítő az esti pancsoláshoz. Fürdés után újra felhasználható.  A gyerek is. Ára 3.100 Ft.

Bár komplett gyerekszoba tervezésére és beépítésére Karácsonyig már szűkösen állunk idővel, néhány kiegészítő erejéig érdemes körbenéznünk a Vibelnél, hadd öltözzön ünneplősbe a gyerekszoba is Szentestére. A káprázatosan szép Lilia lámpa ára 60.375 Ft.

A minduntalan papucs nélkül ugrándozó talpak alá pihepuha szőnyeg dukál. Komoly férfiembereknek kék csíkokkal,

hercegkisasszonyok birodalmába pedig varázslatos virágmintával.  Most mindkettő  50% kedvezménnyel kapható a Vibelnél, 53.100 Ft-ért.

Apropó, hercegkisasszonyok: egyszerűen imádnivalóak ezek a habkönnyű tütük. Csak el kell képzelnem 6 esztendős, balettos lányomat benne, és az én ellenállásom máris nulla alá csökken. Még csak hosszasan könyörögnie sem kell érte... Ára: 9.200 Ft-tól

És ha már csinos a ruha, jöjjenek a kiegészítők: egy óvodáskorú leánygyermeknek szinte kötelező viselet egy csinos, például lepkével - és persze, csillogó flitterekkel ízlésesen - díszített csat. Ára: 300 Ft

Ám ha a hajzat nem szorul hátracsatolásra, akkor is szükségeltetik legalább egy csecsebecse. Mondom, legalább. Jobb, ha rögvest több is - és ne mondja senki, hogy nem férnek meg jól egymás mellett a bodorított publikutyák és a decensen elegáns pöttyök. Főleg gyűrűként. Áruk darabonként 300 Ft

Hogy ne csak a csajokat ajnározzuk folyvást, a kisebb pasasoknak  szól következő ajánlatunk. Náluk minden bizonnyal osztatlan sikert arathat ez a fából készült, autószállító kamion. Nemcsak brümmögni lehet vele, de kicsit építeni is, így a konstruktív hajlamait is kihasználja a gyereknek. Ára: 5.500 Ft.

Fiúknak és lányoknak egyaránt tartalmas szórakozást kínál Camelot Junior, az egyszemélyes logikai játék. A játék négy nehézségi fokozata közül az első, az óvodások megfigyelő-képességét, finommotorikáját és logikáját fejleszti fokozatosan. Ez a játék a gyártó javaslata szerint, csupán indirekt segtséget kíván a szülőtől, úgyhogy fogjuk vissza magunkat. Ára: 5.500 Ft.

Hintázni nem csak függeszkedve lehet a téren vagy otthon, talajmentén is nagyszerű szórakozás. Az egyensúlyérzék fejlesztésére szolgál az alábbi, műanyagból készült billenőlap. Ára: 8.100 Ft.

Nálatok szeretnek a csemeték playmobilozni? Ha esetleg valaki még nem ismerné, érdemes kipróbálni, mert, bár más műfaj, kezelhető és folyamatosan bővíthető alternatívát kínál a szinte csak fickókra szabott LEGO helyett. Számomra az sem elhanyagolható szempont, hogy nemcsak óvodás, de kisiskolás korban is szívesen rakosgatják, minden egyes apró kiegésztőnek örülni tudnak az enyémek. Az alábbi, igencsak bőséges tenni és rakosgatni valót kínáló erdészház ára 16.990 Ft, de indulásként egy alapkészlet is megteszi a számos témakörből, és még a pénztárcánkban is marad egy kávéra való. Biztos, ami biztos, cukor nélkül.

Többféle társas egyetlen dobozban? Így van: az Eduludo Évszakok társasjátékkal tetszés - és a gyerek életkorának megfelelően - játszhatunk bingót, memóriajátékot, és persze, a teljes, évszakok körforgását megismertető változatot. Ára: 6 600 Ft.

Ám ne csupán két ünnep között, a gyertyák fényénél játszunk csemetéinkkel - tegyük mindaddig, ameddig tehetjük. Mert a számtalan, pénzen vehető ajándék között mégiscsak ez lesz számukra - és számunkra is - a legnagyobb ajándék.

1 komment

Címkék: design játék kiegészítő könyv ünnep lego ajándék művészet lámpa bicikli puzzle fürdés jármű étkezés textil társasjáték hellókarácsony babaház kuckó ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr112485963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyitraigabor 2017.10.27. 14:46:36

Mi egyszer kaptunk Meseveled mesekönyvet nagyon tetszett a fiamnak, hogy róla szól a mese. A másik nagy slágertermék a sporteszközök. A görkori nagyon bejött, de csak a lakásban nyomják, mert a környékünkön nincs egy talpalatnyi vízszintes terület se.
süti beállítások módosítása