Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé - Sk karácsonyi ajándékok a gyereknek 2.

2010.12.21. 08:18 felhasznalo

Folytatjuk az ötletelést sk elkészíthető ajándékokból, mert még van két hetünk arra, hogy az ötleteket tett kövesse, majd elkészüljenek az itt látható játékok - akár személyre szabva, egyedi továbbgondolással.  Előző posztunkban egy ujjbábkészlet is szerepelt, következzen hát most is egy bábkészlet, csak nem az ujjbábok családjából, hanem a kesztyűbábokéból.

Kiskedvencem, a világ legkreatívabb apukája - természetesen a mi utolérhetetlen Szuperapunk után, csakis - Joel blogján találtam a családi kesztyűbáb ötletét. Egyszerű, mint egy faék: csak varrjunk szimpla egyujjas kesztyű alapokat egyik oldalán fehér, másik oldalán színes vagy mintás textilből, majd a fehér felére rajzoljuk rá a családtagokat textilfilccel. Komoly terápiás ereje is lehet egy ilyen szettnek, azon túl, hogy remek játék és mulatság.

Ezek a kis autók sem bonyolultak, gyorsan, akár az utolsó pillanatokban is elkészíthetjük őket. Az alapanyag engem meglepett - színes radírok adják az autók felépítményét. Kell egy jó sniccer, pillanatragasztó, keréknek való, némi fantázia, és már kész is. Nagyon kicsiknek nem ajánlom, hogy a képen látható módon, rajzszögekből készítsünk kereket, de nagyobbak már tudnak vigyázni vele.

Maradjunk még az autóknál - a fiúk úgyis általában háttérbe vannak szorítva, de  ez a poszt nagyrészt őket célozza majd: az itt található linken ingyen kinyomtatható, és hajtogatható járművek találhatók. Többek között Mini Cooper, VW mikrobusz - igen, a terrorista-felé klasszikus - Camaro és egy csodaszép Lincoln Continental. Nagyobbacska, 5-7 éves fiúknak szerezhetünk örömet vele.

És ha már ennyi autóról volt szó, akkor kell nekik valami pálya is, igaz? Pompás ötlet és még olcsó is, ha egy sima, egyszerű zuhanyfüggönyből készítünk a gyerekeknek egy egész városnyi utat. Csak két fekete alkoholosfilc kell hozzá, amelyeket egy kisebb befőttes- vagy joghurtosüveg két oldalára rögzítünk erősen, és máris olyan szabályos utakat fogunk kanyarítani a házak közé, hogy csak úgy lesünk. Ha némi kreativitásra szeretnénk ösztönözni a gyerekeket, akkor ne mi fessük ki: a csomagba tegyünk színes filceket, és autózás előtt essenek neki ők maguk. Ha szerzünk hozzá jelzőtáblákat, még tutibb a végeredmény.

Talán még emlékeztek arra a textilből készült autótárolóra, amely nemcsak parkolóhelyet, de játékfelületet is biztosított a kisautóknak. Hát, most megtaláltam a kistesóját, amely egy icipicit különbözik tőle felépítésében. Itt is varrni kell, és ez is jópofa. És persze, ez is hordozható.

Ha közlekedési táblákat nem is tudunk szerezni - bár kartonból pár pillanat alatt elkészíthetők -, közlekedési lámpát is barkácsolhatunk. Olyat, ami tényleg világít és kapcsolgat pirosról, piros-sárgára, majd zöldre, aztán sárgára és pirosra. Na, jó, talán a piros-sárgát kihagyja. Bár a képen látható esetben a kivitelezés nem túl esztétikus, eresszétek szabadjára a fantáziátokat, simán szalonképessé lehet tenni.

Még mindig a kisfickóknak ajánljuk a bőröndbe zárható, purhab alapokon nyugvó, dinós dzsungelt. Ez kissé pepecs meló, de garantált siker a fiúgyermeknél. Kell hozzá egy amúgy már nem használt játékkoffer - figyelem, nem kartonos, hanem valami keményebb anyagból - vagy aktatáska, purhab, festékek,  tereptárgyaknak mindenféle doboz, műnövények - ezeket másból is előállíthatjuk, pl. filcből -, ragasztópisztoly. Fontos, hogy a vulkán méretére figyeljünk, illetve a többi tereptárgyat is úgy helyezzük el, hogy összecsukható maradjon a bőrönd.

Ötletelhetünk sporttémában is. Ehhez a majdnem-gombfocihoz apró fafigurákból készülnek akrilfestékkel a játékosok, aztán már csak egy labda kell. No, meg a pálya. De az sem ördöngösség, és végtére is, egy sima asztal is megteszi.

Ha még sikerül, karácsony előtt kaptok még egy ilyen posztot, ha nem, akkor is posztoljuk majd egy más alkalommal, hiszen több olyan jeles nap is lehet az évben, mikor jól jöhet egy-két ötlet.

1 komment

Címkék: játék sport gyerek ünnep szülő praktikus kreativ jármű idea fiú recycle gyerekszoba hellókarácsony sk ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr172514005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dortje 2010.12.23. 21:08:40

Ezekk nagyon jók! Többet lementettem a saját kis "ötlet" mappámba! Köszi!!!
süti beállítások módosítása