Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Jeges mókák

2011.01.21. 08:14 felhasznalo

Úgy hallottam, hétvégén megint jön a hideg, zimankó, hó meg fagy. Aminek egyfelől nem örülök, nehezen viselem már a telet, pedig még mennyi van belőle hátra. Másfelől azért ebben az időben is találhatunk magunknak jó kis elfoglaltságot. Készíthetünk hókunyhót, vagy koszorút. Bár a karácsonyi szezon már lefutott. No sebaj, akkor készítsünk koszorú helyett jégdíszeket.

Mondanom sem kell, nem bonyolult műveletekről beszélünk, az eredmény mégis látványos. A gyerekeknek sem fog egy percig sem gondot okozni a dolog. A Two Chickens and Hen blogon találtam ezeket a színes, pontosabban festékkel színezett jégdíszeket. A festéket vízben feloldjuk, a vizet formákba öntjük, fonáldarabkákat lógatunk bele, majd megfagyasztjuk. Ha kész, lehet felfüggeszteni őket. Az eredmény káprázatos, kár, hogy csak addig tart, amíg a nap ismét nem bújik elő nagy kegyesen.

A Babyccino blogon talált ötlet sem rossz: itt tálkákba tettek az óvodások vizet, belepakoltak pár szép levelet - terméssel természetesen helyettesíthető -, majd kint hagyták az egészet a kertben, míg meg nem fagyott. Persze, a vízbe ebben az esetben is lógattak akasztónak való fonáldarabkákat, hogy aztán a díszeket felaggathassák a fákra a kertben. Szép, ugye?

Milyen egyéb ötletetek van még jég- vagy hó-ügyben? 

3 komment

Címkék: szülő anya apa kreativ kert idea sk dekor csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr922601437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

esztáj 2011.01.21. 12:08:37

jesszus! ez mennyire jó ötlet! jövő héten szerét kell ejtsem a dolognak :)

efci 2011.01.21. 14:49:22

Továbbfejlesztve a faleveles díszeket, mi olyat csináltunk a lányommal, hogy a pet palackok alját levágtuk, abba szórtunk ősszel gyűjtött bogyókat, rá a vizet, bele fonalat, és be a fagyasztóba. Így nem kerek, hanem virág alakú a dísz. Karácsonykor a ház előtti fenyőfát ezzel díszítettük. Gyönyörű volt, amíg el nem olvadt. Mikor kemény mínuszok vannak, de süt a nap, és szikrázik a jég díszeken, hát az tényleg csodálatos! A festékes variációval annyi gondom volna azért, hogy utána színes tócsák, foltok maradnak a füvön, földön.

Morca 2011.02.01. 13:33:19

Mindegyik jó ötlet. Megjegyzem, nem kell ehhez különösebben tél, meg fagy, egész évben ott a mélyhűtő. Persze a szavatosság jobban prolongálható február elején, mint mondjuk június végén, ez tény.
Egyéb havas, jeges ötlet, pl. kertdíszítéshez, bulira érkező gyerekbarátok várásához (útbaigazító objektek a lakás, vagy ház bejáratáig). Ezekhez viszont tényleg kell a tél.
Nagy vödörben, rossz fazékban vizet fagyasztasz odakint. Ha jól megfagyott, kis megelgítés után a jégtömb elválik az edénytől, ekkor kiborítod. Az alján a lentmaradt levegőtől kis mélyedésnek kell lennie, abba teszel egy teamécsest. Ahogy lefelé száll a jégben, gyönyörű fényeket ad. Természetesen ezt is lehet ételfestékkel, feloldott porfestékkel színezgetni, így minden iránykő más-más színű lehet.
Ötlet Nr.2.: ugyanilyen útjelzők, csak magasított kivitelben: vastag faágak lellenek, amelyek egyik végére üres sörösüveget húzol fel. A másik végét leszúrod a hóba, hogy jól megálljon. Az üveget körbetekered egy fehér A/4-es papírral úgy, hogy ne látszon az üveg, az oldalán cellux-szal rögzíted. Az üveg aljára, amely így felülre kerül a papír alá, egy teamécsest ragasztasz és meggyújtod. A papír megvédi a lángot a széltől (sajna a csapadéktól nem), így derült időben szépen használható.
süti beállítások módosítása