Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Szögletes gyerekbútorok

2011.02.16. 12:04 szuperapu

Hódít a minimál, a funkcionális, már-már ipari egyszerűség a design minden területén, és bizony beszüremlik a gyerekszobákba is. Ami nem feltétlenül baj, mert ezzel a felfogással nem kell, hogy együtt járjon a rideg sterilség. És egyébként is a szokásosnak mondható kaotikus tarkaság, ami a gyereklét lényeg és velejárója két perc alatt élettel töltené meg akármelyik indusztriális loftot is.

De a spanyol bm2000 gyerekbútorai e nélkül is élettelik. Színesek, praktikusak, variálhatók. A tárolási lehetőségek tárháza igazán gyerekekre szabva: szekrényajtón lévő gumiszalagok egész egyszerűen zseniálisak. Ahogy az emeletes ágyak térbontása is, vagy a futon ágy, amibe én személy szerint azonnal beleszerettem.

(Aki pedig az élek és a sarkok miatt fogalmazna meg aggodalommal teli kritikát, annak felhívom a figyelmét a Saci (és Saci II.) garnitúrára, ami egy egész generáció gyerekkorát asszisztálta végig viszonylag sérülésmentesen.)

 

Forrás: bm2000

33 komment

Címkék: praktikus rend tárolás ágy kamasz szekrény könyvespolc gyerekszoba minimalista kisbútor emeleteságy

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr702663431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lollipop Reklám 2011.02.16. 14:57:09

Jópofák! Kár, hogy nekünk mini gyerekszobánk van, és nem férne el... :(

Virágkötőrita · http://www.viragkotorita.hu 2011.02.16. 17:50:00

Nekem kicsit ridegnek tűnnek, és üresek. Hol az a sok-sok játék????????:(

2011.02.16. 18:25:12

Nagyon édes, vagányak! Jól néznek ki! :)

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2011.02.16. 19:20:06

@Virágkötőrita: ezek egy bútorkatalógus képei, a játékok csak elterelnék a figyelmet a lényegről! ;)

Virágkötőrita · http://www.viragkotorita.hu 2011.02.16. 21:12:36

Oké-oké, csak Facebookon linkelték, hogy mit szólnánk, ha gyerekeinknek ilyen rend uralkodna a szobájában. Hát nem örülnék :D

magyar-magyar szótár 2011.02.17. 08:03:52

Addig nincsen is baj, amíg a fő marketingcél, tehát a legömbölyített élekkel, sarkosság nélkül való "kispolgári" bútorok helyett sok pénzt költünk ezekre a "modernekre".

Ízlés dolga, ki szemének kellemes ezen egyenesek egyenletes szegletes merevezete.
A gond akkor kezdődik, amikor a gyerek buksijába, combiízmába bont bele formát az az él, éles sarok.

Aki ezeket tervezte, annak vagy nincs gyereke
vagy ami a maimarketingben általános:
annyi esze van, hogy saját gyerekeinek nem vesz ilyet.

Mert az a büdöskölök mindenre képes akár rohangálni is a szobában. meg ugrálni az ágyon.

magyar-magyar szótár 2011.02.17. 08:10:45

Aki A Saci bútorcsaláddal érvelne, annak felhívom a figyelmét arra, hogy a Trabanttal is jópofán lehet érvelni, ugyanis a korszakban uralkodó kommunikációs irányzat miatt nem volt hírértéke annak, hányan égtek szénné enyhe ütközés után a Trabant motorterében elhelyezett ejtő rendszerű benzintartály miatt.

Orvosokat kéne megkérdezni,, a Saci-k idejében egy körzeti orvos még maga varrta össze a gyerek fejsebét, amit a Saci élei ütöttek.
Ezek a bútorok annyiban életszerűtlenebbek és vacakabbak a Sacik-nál, hogy a matrac csak egyiknél árnyékolja le a bútor éles sarkát, a többinél a matracra az élessarkon át kúszik, ugrik, mászik és rohan, kapaszkodik föl a gyerek.

Felnőttekre rá szoktam hagyni a hülyeséget az élessarkos márvány díszfürdőszobadizánnyal kapcsolatban, az ő dolga, ha részegen a sötétben botorkálván széjjelcsapja a csipejét a mosdókocka késgy-szerű sarkán.

De gyerekszobabútornál?

Ja, hogy kockaagynak kockabútor, ahamm.
De szegény gyerekek még alapból gömbölyaggyal születnek ám!

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2011.02.17. 09:11:19

@magyar-magyar szótár: gumiszobába a gyereket, vattával körültekerve! :P
1. A két testvéremmel és irtózatos hiperaktivitással túléltük a Saci bútort
2. És a két lányom miatt sem fűrészeltem le a bútorok sarkait, és még mindig élnek ők is.

magyar-magyar szótár 2011.02.17. 10:04:19

@szuperapu: Sokmillió felhasználó nem égett benne a Trabantban.
William Burrougs amerikai író "százévig" élt és volt drogos, 70 évíg szívott marihuanát.

A képen látható dolgok látványra mennek, nem funkcióra. Pont a funkció felől, ha belemegyünk, akkor a lelógó ernyőzetlen villanykörte háromszor is hülyeség.
Egyszer egy olyan betonkeverőt kértem kölcsön, ami rázott, volna, ha hozzáérek, a gazdája hozzáért, kibirta, engem bizsergetett, ha vizet öntöttem bele, a következő faszitmeg, aki kikölcsönözte, majdnem agyonvágta.

És még egyszer elsimétlem: A Saciban árnyékoltak voltak az élek, pl a matrac elélógott az élnek, itt először jön az él-es sar-ock majd gyerektenyérnyivel beljebb a matrac.
Nekem különben mindegy, mert nekem van saját ízlsem, velem semmilyen marketing meg nem eteti azt, hogy valamit addig használjak (pl környezetvédelmi szempontból) amíg a belevitt energia hasznosul. Azért nem fogok 3-4 évente bútorokat kidobáltatni vagy tízévente széjjelverni fürdőszobát, mert "változott a trend"
És számomra az is gond ezekkel a bútorokkal, hogy nekem már megvolt ez, egyszer már "modern és korszerű" volt ez, már öt éves koromban azt vártam, mikor múlik el végre.

Egy tény:
HA gyermek-fogysztó védelmi szempontból halálosan veszélyes egy olyan műanyag zsinórvég, amiből 1200000 gyerekből egy tud leszedni és lenyelni egyet, de 300000 apu kombináltfogóval sem, akkor milyen ketősmérce az, hogyviszont bútorban a dizááánnny

miatt maradhatnak efféle veszélyességek..
Egyszerűen pedig: a Saci nem érv.
A Saci nem funkcionalizmus volt, hanem inkább kényszer.

Én elhiszem, hogy technológiai szempontból a síkélezett bútorlapot jobb bulim eladni és csak maszlag kell hozzá.
De azért legyen már egy határ.
100000 -ből egy gyerek szétcsapott homloka se éri meg... a dizánnyt.

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2011.02.17. 10:21:57

@magyar-magyar szótár: röviden és velősen: neked nem tetszik. A többi "maszlag". (Pl.: a villanykörte alakú burát is jól benézted, csak mert az úgy beleillik a koncepciódba.) :))

Szerintem nem valószínű, hogy engedélyek nélkül forgalmaznak gyerekbútorokat uniós országokban, és valószínűsítem, hogy akik engedélyezték értenek hozzá. Továbbá úgy gondolom, hogy egy széles termékpalettával bíró cég csak hülye és felelőtlen szülőkre építve nem tud hosszú távon nyereségesen működni.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.17. 10:35:10

@magyar-magyar szótár: Fene tudja. Én valahogy nem félteném ezektől a bútoroktól a két Nagyvadat (félhét és nyolcévesek), az Apróvadak igényeinek pedig egész egyszerűen másfajta bútort szereznék be, mert hát az anyjuk vagyok, no lám, fel tudom mérni. Ugyanis, míg annak idején jobbára csak a Saci volt, ma bőven van más IS. A katalógusképekről pedig hozzávetőlegesen be lehet lőni, hogy melyik korosztály lett itt megcélozva. Jobbára az, amelyik alá az iskolában sem tolnak kipárnázott sarkokat. Ilyenformán pedig túlzásnak érzem ezt a kirohanást, még ebben a kora délelőtti órában is... Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a mostani bútoraink közt sincs legömbölyítés, oszt' mégis egész jól elkaristolnak a kölkek az élek mentén, még rohanvást is.

Négy falon belüli baleseteink egyébként:
agyrázkódásgyanú, homlokszétnyílás, zúzódás :L. lányom a pihepuha ülőgarnitúra széléről dobott egy fejest a parkettára
szemöldök feletti zúzódás, bőr szétnyílás: N. fiam lefejelte a cipősszekrényt.
száj látványos átharapása felső fogsorral: dettó L. leányzó a lakásban fellelhető összesen egy foknyi lépcsőről való lefelé taknyolást gyakorolta.

Ezek után kerekíthetem a gyerekszobát, akkor sem lesz gömbölyű... :)

A nagy eszetlenkedés pedig - nem tudom, máshol hogy van - úgysem nem a gyerekszobában, hanem a lakás többi részén zajlik.

Ötletbútor · http://otletbutor.blog.hu/ 2011.02.17. 21:32:41

Érdekesek. Valami jó valami viszont nagyon nem. Szerintem egy gyerekszoba legyen kreatív, mindenkor egyedi és ötletes, hogy valamilyen szinten ezzel is a gyerek fejlődésére tudjunk hatni. Minimál ide vagy oda én akkor is az íves formákra vagy éppen a játékosságra pajkosságra hajazok, (mint amilyen egy gyerek). Ezek simán visszaköszönhetnének, hozzáteszem ha lenne rá igény. Ráhúzni egy gyerekszobára a sima felületeket, a kockafomát inkább fantázia szegénység mint trendi. Ugyanakkor tény hogy a színekkel való játék adja az egyetlen kitörési lehetőséget ennek a stílusnak. A poszt remek, és a képek is, akinek tetszik egye vegye, nekem ez (már) kevés.

yeti-ufo hibrid 2011.02.17. 23:48:54

durva sérüléseket lehet itt szerezni, ha az ember gyereke nem sarokban ülős, nyugiban molyolós fajta...

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.18. 08:47:49

@yeti-ufo hibrid: öööö... ha jobban megnézzük a képeket, a monitor, mint dekoráció az asztalon, íróasztalon több helyen is előfordul. Ez pedig ugye nem a 0-10 ( inkább 10-16) éves korosztály megcélzását feltételezi. Legalábbis részemről fiatalabb korú gyerek szobájában se számítógépet, se tévét nem tartanék. (az egy másik kérdés, hogy én még a 10 évesre sem bíznám ellenőrizetlenül, hogy miből-honnan is akar informálódni, de ez más tészta) A lényeg az, hogy a korosztály, amelynek ez a bútor készült, a legkisebb sérüléseket szerzi épp bútorsarkakon. Más sérüléseket pedig nem feltétlen tudsz kivédeni, folyamatos résenléttel sem, ha molyol, ha nem molyol. Egyébként pedig csatlakozom Ransome elméletéhez, (ha már én is Vadakkal rendelkezem) mely szerint "Belefulladnak, ha mulyák. Stop. Ha nem mulyák, úgysem fulladnak." :)

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2011.02.18. 09:42:32

@Ötletbútor: A design az egy olyan valami aminek muszáj a trendet, a divatot követni. Merthogy a piac ahonnan élünk már csak ilyen és ezt megköveteli. A most uralkodó egyik irányzatot alapul véve a lehető legjobban oldotta meg a bm2000 a feladatot. És ez az igazi kreativitás! Ha ez neked kevés akkor (bocs, de) nem szakmai a megítélésed. Ízlések dolgában meg nem nagyon lehet vitázni... ;)

Maurice74 · http://www.personaltraining.hu 2011.02.18. 09:58:45

Gyermekemet tutko nem raknám ilyen igeszegény minimálba..

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2011.02.18. 10:10:25

@Maurice74: az utolsó képen látható emeletes ágy, a firkálható fallal ingerszegény? Ha ez nem ingerli a gyereket akkor a pszichológus sem tudja majd... :))

Maurice74 · http://www.personaltraining.hu 2011.02.18. 10:34:26

@szuperapu: Na jó, az utolsó ágy igen. De a környezet ott is gáz..
Egyébként tudom, hogy egy gyerek tök jól eljátszik egy fadarabbal is, mert az lehet pisztoly, kard, baba, űrhajó akármi..

de a minimál gáz gyereknek. szvsz, persze

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2011.02.18. 10:40:08

@Maurice74: a környezet kialakítása nem a bútorgyár reszortja, szerintem. De ezt már mondtam fentebb... :P

sorica123 (törölt) 2011.02.18. 22:09:40

@Virágkötőrita: ez csak a szoba. Ha beleköltözik egy gyerek a sok cuccával, secpec alatt másképp néz ki az egész:))
@szuperapu: na igen. Be kell lakni a szobát, és ezt nem teszi meg a gyerek helyett a mintás tapéta sem. Sőt, állítólag az nem is túl nyerő ötlet.
@Cyr: ehhez azt tudom hozzáfűzni, hogy nálunk nem volt gyerekszoba. Két akkora szobánk van egybenyitva, mint egy hodály, egyik tatámé, másik a mienk volt. Ha nagyon ki akartam volna nyírni magam, ott lett volna kapásból a márványlapos, fémkeretes, fémlábú dohányzóasztal (szobában, tehát nem cigizett nála senki, azzal kivonultak az előszobába). A bútort meg Tatám csinálta, fa, tökszögletes minden, amúgy tiszta design, egy időben baromi jókat tudott csinálni (aztán persze jött a buherakorszak, na azt ellenségemnek se).

Szabó Tamás · http://upside.blog.hu/ 2011.02.18. 22:28:44

Tetszik. Lassan aktuális lesz nálunk is a gyerek szoba tervezgetése. Úgy gondolom már csecsemő korban el kell kezdeni a minimál felé való nevelést :))

Ötletbútor · http://otletbutor.blog.hu/ 2011.02.18. 23:44:32

@szuperapu: Örülök hogy ennyire értesz a szakmaiságomhoz. Viszont a kreativitás nálam már több mint a színekkel való szimpla játszadozás.

magyar-magyar szótár 2011.02.19. 05:03:22

@szuperapu: Két malomban őrölünk.
A kérdés, hogy te úgy vagy-e bérmolnár, ahogyy Winkler "motorka" mozgalma mögött a motorkerékpárkereskedők állnak a magyar piac sajátos problémájával, ti. hogy nem viszik a 125-ösöket.

magyar-magyar szótár 2011.02.19. 05:13:00

@szuperapu: Nem ízlésről vitatkozunk, hacsak nem az utolsó képen a fotosoppingoló hoaxxa az a meztelen villanykörte. Addig is, amíg egy szemésznek meg nem mutatod ezt a[z utolsó] képet, lógass a környezetedben egy ilyen csupasz villanykörtét, este, de ne felejtsd el fölkapcsolni hozzá a villanyt.

Magad írod meg a lényeget: Előszöris van az ipari célszArúság majd hozzá a szakszerű marketing. Ízfokozóval bármi szaharát el lehet adni Tündérkertnek.

Azonképpen a Magyar Suzuki 1991-2003 közötti verzióit engedélyekkel forgalmazták magyarországoon, a halálosan gyönge konzervbádoglemez karosszériát néhány európai országban nem engedélyezték, máshol meg engedélyezték, ne menjünk ebbe bele.

A cikk fotói elsősorban fotosop remekek, propaganda anyaghoz készültek és nem egy [KERMI] vizsgálat mellékletei.

Csak : azzal az őrülettel kell összevetni, ami a magyar játszótereket érte a zónijósnormásításban, és ahol az érveitek...

vegyük úgy, hogy a képek inkább egy dizánny-iskola szemléltető eszközeit ábrázolják és nem praktikus bútorokat, oldalakon át írhatnám, csak így szemre mennyire nem praktikusak.

a maimarketing lényege, hogy könnyenösszetákolható veddmegdobdel fost etessenek be a fogyasztókkal. Vannak pl divatcégek, akik ipari veszélyshulladékot fölmárkáznak, cimkéznek oszt az elismertértékalapú árazásban tízszerset kaszálnak..
Ilyen bútorokat szégyelenék megvenni bútorüzletben, biztos vagyok abban, hogy fölső-prémiumkategória.

Bármelyik lapszabászatban legyártják ezeket a síklapokat é s kész szerelvényekkel pár barkács szerszámmal bnárki összeállíthatja

most jön a tom wolfe-i elhanyagolható különbség:
nem kapni ilyen színű bútorlapokat!

magyar-magyar szótár 2011.02.19. 05:25:27

@Cyr: Ha alaposabban és nem reklámszövegíróként védve nézzükm a fenti bútorokat , több törekvés is megfigyelhető, pl az, hogy a bútort 2-3 év múlva dobjuk ki. A Saci-val valóü öösszevetés igen hamis, mert a Saci -súlyos anyagi kényszerűségből, még későkamaszkorban is megtette.
Vegyöünk egy képet:
a másodikat: Hűdepraktikus:
jól látható, hogy korlátozott a méret, nagyon kicsinek kényelmetlen (és az élek, az élek itt nem a "vad" játék, itt a mindenkori felmászás a szempont) rövid is, tehát hamar ki is fogja nőni.

Am kerekesasztalt LE KELL FÉKEZNI a praktikushasználathoz, egy egészséges gyerek toligálja, játékszerűen használja a felnőtt irodabútorhoz tervezett kerekeket vagy a saját vagy a testvére lábára tolja rá, aztán anyu lefékezi, a gyerek kiengedi a féket (vagy ha nem? akkor ha nem tudja?)
Ez az az eset, amikor tudvántudva tojik a funcióra a tervező, úgy van vele, hogy a vevő, aki a dizánnnyot beszopja, úse gondolkodik (nem is a perwoll-reklámok célpiaca háziaszony-agyvelő!!)

Rengeteg autót adnak el így:Az autó mamgát adja el a szalonban, szemre dizájn az ülése, beül a vevő, kényelmes PUHA a posijának
de 20 km után leszakad benne a dereka meg inog a popsija alatt (Citroen Xara ülés) vagyis funkciójában?:: vacak , alkalmatlan de akkor már késő

és a vevő
ahogy szuperapu a végsőkig kitart elsődöntése mellett

úgy megmagyaráza magának a hibás döntést: ez a szép az autó és politikai marketingben!
És ezek szerint a dizájnmarketingben is..
Foglaljuk össze:
a bútor jelenidejűségében variálható, de úgy, ahogy a magyar 180000-es átlagkeresetű szülő elvárja, hogy ha kiad egy gyerekbútorra 300000 Ft-ot (alsóhangon ennyik ezek a dizánnycsudák! és ismétlem: a színen kívül olcsószarból van!) akkor az időbveni variálhatóságot is elvárja, vagyis azt, hogy a bútor ne csak 8-és 12 éves kora között szolgálja a gyereket, hanem mondjuk 10 éven át. A magyar piacra alkalmatlanok ezek a bútorok, a spanyol munkás 600-800ezret keres és könnyebben dobál ki a szemétbe az eleve szemét munka bútorral 300ezreket..
Szakmai szempontból ezek a bútorok: tetszetős szemét, újnantan hulladék.

Ez általános marketingcél
ilyen autókat
készülékeket
háztartási eszközöket gyártanak

és beetetik a piaccal..

Ami zseniális ezeken a képeken, a beetetés, erre szép példa a meztelenvillanykörte vagy a kerekesasztal.

magyar-magyar szótár 2011.02.19. 05:32:43

@szuperapu: Aki pl környezettudatosnak neveli gyermekét, arra tanítja, hogy az eszközből, ha megvásároltuk, lehetőleg vegyük ki mind a bevitt energiát. A mimindennel, amit a marketing miattb ki kell dobálnunk ISZONYATOSAN SOKSOKSOK energiát dobunk ki, a recycklálás is energiába kerül (az palackosvizek 22-es csaőpdája, környezetromboló a PE és vízpocsékoló a visszaválthatóüveg mosás)

Péld: német környezettudatos ismerőseim egy bizonyos autómárka egyik gyártmányát preferálják azért, mert ezek mért környezetvédelmi mutató 20 évesen és 500000 km után is megegyeznek a "környezetvédelmileg" marketingezett állítólagos jadezöld modellekével. Tüntetnek is ezzel kényszerből használnak autót, de így tüntetnek a konzumidiótizmus ellen.

Ugye, pl a számítástechnikai "fejlődése" arról szól, hogy ugyanaztaz egytalicska cuccot, amit elvittem a "furgonnal" 1997-ben, ma már 500 méter hosszú 120000 kW-s kamionnal viszem, MERT?? mert a gépnek flesheket meg a velem megetetendő reklámoknak a videóanyagát meg filmeket meg csupa tömegigényes... ballasztot is el kell cepelnie és ezért
súlyos bevittenergiákat dobok szemétre és recykláltatok drágán.

Aki ezeket a bútorokat megveszi, a veddmegdobdel pazarolj szopd be a marketinget fogyassz észnélkül
re neveli a gyerekét.
Ízlés dolga-e ez. (pontot tettem, nem is merem megkérdezni..)

magyar-magyar szótár 2011.02.19. 05:37:45

@szuperapu: Akkor lehet, a Saci bútorcsalád, mint "környezet" nevelte beléd ezt a rugalmatlanságot a a felszíneshivatkozásokkal.
A mai enteriőr dizájnban a funkcialitás szimpla marketingduma, rizsa és szósz. Valójában az a cél, hogy drágapénzen verd szét a kispolgárimiliőt és vedd meg bele a mai kocka szögletdizájnt majd a vizuális rendőrkanyar után 10 év múlva jönnek az organikus formák, kavicsalakok, bálnagigakövület kerámiák és akkor ezeket az éleket és párhuzamosságokat kell kicsákányoztatni és lecseréltetni.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.19. 10:12:56

@magyar-magyar szótár: Értem én hivatkozásodat a túlfogyasztói társadalomra, ebben egyetértünk, minden szinten ez van (bár távolabbra visz, de, ha nem ez lenne, még nagyobb lenne a munkanélküliség...)

Vannak bizonyos dolgok azonban, - részletek, színek, megoldások - amelyek az effajta designbútorokban is tetszhetnek bárkinek, anélkül, hogy az egész hóbelevancot magáénak vágyná, ezt azért ne tagadd. Ha részedről nem akarsz túlfogyasztó lenni, az ideális megoldás a következő: nyitott szemmel jársz, a neked tetsző részleteket, megoldásokat, kidolgozásokat, színeket recehártyában tárolod, majd, ha összeállt a te egyedid, fogod magad és ráuszítasz egy jó asztalost, én is így tettem... :)))) Így a saját ízlésed a tiéd, másé pedig másé, ha a szomszéd jóember a designbútort akarja megvenni, hogy 3 év múlva lecserélje, az az ő sara. Minek neked ezért kardot rántani? Merthogy, bár a a "dobd el és uralkodj" elmélettel nyilván nem mindig a környezetet támogatjuk (ámbár az újrahasznos még ezt is cáfolja és ezt tartom helyes megoldásnak), ha az emberek döntő többsége nem így gondolkodik, hanem egy életre vesz meg magának mindent, holnap talán neked nem lesz munkád. Ez van.

Arról nem beszélve, hogy a "cseréld le néhány év múlva" arról is szól, hogy te magad is változol, formálódsz, nem állsz meg egy helyben, ami ma megragad, holnapután lehet, hogy kiűz a világból.

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2011.02.19. 10:47:39

@magyar-magyar szótár: Senki nem mondta hogy vedd meg, vagy hogy kizárólag ez a bútortípus lenne az egyetlen üdvös a témában. Ez egy Kult/design blog aminek a célja minél szélesebb spektrumot bemutatni gyerekvonalon.

(Ha már ennyire ráérsz pörgesd végig legalább ezt a blogot, hogy egyrészt rugalmasságból, másrészt stílusból leckét vegyél. Nem neked és a magadfajtának íródik a blog, de hátha...
És az észosztást légy szíves a saját szinteden gyakorold, mert ez a partvonalról óbégatás nem éri el az ingerküszöböt sem.)

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2011.02.19. 10:48:57

@Ötletbútor: nem a te, hanem jelen véleményed szakmaiságát vitattam.

Veronka 2011.02.28. 23:54:57

A méreteket nézve 5-15, de inkább csak 12 évesekig jó. A variálásról meg pont az a gond, hogy nem elég egy nagyobb ágyat venni, vagy max az egyik ágyat cserélni, az egész kombináció ugrik az összeépítettség miatt. szinesnek tényleg szines, bár egy belakott, - átlag gyerek - szobába önmagában egy kavalkád van, ez a bútor csak akkor mutat, ha mindig ilyen minimalista rend van körülötte. Nekem is az a véleményem, hogy azok a sarkok fölöslegesen visznek be a gyerekszobába potenciális- és nagyon is valós- sérülésforrást. Hulljanak az ügyetlenek :) vagy :(
Kedves szuperapu!
Aki blogot ír, viselje a kritikát :), és ne szóljon be a másként gondolkodóknak. Vagy ne lehessen kizárólag csak egyetértőt kommentelni :) Nem igazán lehet megválogatni kifajták olvassák, ugye? Pedig milyen jó lenne, ha mindenki csak dícsérne! :) Hogyan kell itt nem partvonalról óbégatni? Nem túl elegáns ilyenekkel dorongolni a kommentelőket. hiába no, te kiteszed a lelkedet a blogírásba, egyesek meg képesek óbégatni. Hová fajul ez a világ, pfúj. :) És képesek nem minden cikkedet elolvasni, és összehasonlító designblog kutatás után idejönni. Ej. Disznók elé gyöngyöt. Ej. :)) Nehéz a blogger élet, no. Kitartás, majd csak kineveled a megfelelő olvasókat. Addig is leckét veszünk stílusból, már ahol lehet. :(

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2011.03.01. 06:46:56

@Veronka: mielőtt kioktatsz olvasd el a kommenteket amire reagáltam. :P (Másrészt annak szólok be akinek akarok. Itt is és máshol is. Főleg ha szakmámban akarnak kioktatni alpári és személyeskedő stílusban)

A variálhatóságról: nem látom hol vannak a polcok, a szekrények és az asztalok hozzácsavarozva az ágyhoz..., a puffokról nem is beszélve. Hm?
süti beállítások módosítása