Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Kaméleon lámpa

2011.03.16. 09:34 szuperapu

Az, hogy egy kaméleon képes változtatni a színét, nem hír, még a legfiatalabb internetező gyerekek számára sem. Ha viszont a szóban forgó kaméleon egy éjjeli lámpa, akkor már érdekesebb lehet a dolog. Főleg, hogy a Huey névre keresztelt műhüllő mindezt ténylegesen, automatikusan és dinamikusan a környezet színéhez alkalmazkodva teszi.

Mindezt úgy, hogy a talprészen található rejtett fehér LED-ekkel és egy kifinomult optikai érzékelővel meghatározza a felület színét, ahova helyezték, majd a testében található, különböző színű LED-ek segítségével előállítja az adott színt. Megközelítőleg. Így lett az öt évvel ezelőtti tudományos mérőeszközből mára három ceruzaelemmel működő játékszer. És még messze a fejlődés vége…

Forrás:Think Geek

1 komment

Címkék: éjjeli design játék fény lámpa gyerekszoba dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr572743541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leriel 2011.03.17. 10:56:14

Jópofa (: Így működik a vakok színfelismerője is, csak az be is mondja, épp mire böktél rá vele. Mosásnál nagyon hasznos.
süti beállítások módosítása