Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Húros hangszer házilag

2011.03.17. 12:19 felhasznalo

Ha a gyerek szeretné szaggatni a húrokat, de a szülők idegei nem annyira bírják a prüntyögést, akkor érdemes valami olyan megoldást találni, ami mindkét félnek megelégedésére szolgálhat. Ha a gyereknek nem hiányzik az általa generált hang, akkor nyugodtan váltsuk ki a valódi húrokkal rendelkező gyerekgitárt egy otthon is elkészíthető kartongitárra. Ezzel is elő lehet adni egy kemény koncertet, és lehet utánozni anyát-apát is, ellenben a hugi fejének betörésére tutira alkalmatlan.

Más nem is kell hozzá, mint jó erős karton, sok-sok ragasztó és ragasztópisztoly, valamiféle alátét - a képeken ceruzát használtak erre a célra -, és húr gyanánt rugalmas gumiszalagok. Még az is lehet, hogy a végén csak van valami hangja, de biztos nem olyan erős, mint a valódi húroknak.

Elkészítési útmutatót és sablonokat a Make It and Love It blogon találhattok. Szerintem pár óra alatt el is készül. Jó húrtépést és léggitározást!

Forrás: Make It and Love It

Szólj hozzá!

Címkék: játék gyerek szülő művészet hangszer kreativ idea öko recycle sk

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr552746456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása