Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Oldalkocsi

2011.05.03. 20:03 szuperapu

Nem vagyok híve a hitvesi ágy családivá bővítésének, de vannak helyzetek, amikor a kényelmi vagy biztonsági okok ezt indokolttá teszik. De ilyenkor is mindig fennáll a veszély, hogy a kiskorú hozzászokik a jóhoz, és nem hajlandó visszacuccolni a kiságyba. Nekem is több ismerősöm küzd a már óvodáskorú gyerekével, meg a helyhiánnyal a saját külön bejáratú hálójában…

A PAM olasz cég oldalkocsiként ágyra applikálható bölcsője a , köztes megoldásként talán áthidalhat néhány problémát. Hiszen a csöppség úgy lehet az anyja mellett az ágyban, hogy tulajdonképpen a saját ágyában van, így az éjszakai etetések elmaradásával (a betegség elmúltával, a kor előre haladtával) kevésbé problémamentes az elválasztás, a külön ágyba költözés. Arról nem is beszélve, hogy a szülők is nyugodtabban alhatnak, nem kell attól félniük, hogy a gyerek leesik, vagy alájuk kerül.

Három különböző (matracvastagsághoz idomuló) méretű vasbilincsekkel hozzák forgalomba, amivel az ágykerethez lehet rögzíteni. A készség megjelenése több mint pofás, ráadásul láthatóan kívül belül puha. A bordó-fehér színkombináció egyszerre elegáns és barátságos, viszont túlságosan karakteres és – főleg, hogy ez az egy alternatíva választható - erősen korlátozza a felhasználási területet. Már ami befogadó enteriőrt illeti. Mert egyébként könnyen szállítható, és zárttá téve máshol is használható.

Forrás:  PAM

1 komment

Címkék: design biztonság gyerek szülő anya apa alvás baba ágy bölcső

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr842871451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.05.04. 13:09:15

Nem is tudom, nekikezdjek-e...
Itthon is kaphatóak hasonló elven működő babaágyak, azok emlékeim szerint fa vázasak és saját lábon v. keréken állnak. A 3. gyerkőc születése előtt - helyhiány végett -, erőst gondolkoztam egy ilyen megoldáson, de szerencsére győzött a józan ész! A valóságban ez az ágy cirka akkora, mint egy travel systemű babakocsi merev mózese, ami szerintem (tapasztalataim) alapján 6 hónapos gyereknek (ilyen idős korig ajánlja a gyártó az ágyat) igencsak szűkös.
Minden bizonnyal az én gyerekeim defektesek, de ők már piciként se tudtak úgy aludni, h. a szétvetett kis kezük-lábuk folyton beleakadt/ütközött vmibe. Márpedig ennél az ágynál folyton ott lenne (útban) az oldalfal.
Bár az együttlét-egy ágyban alvás érzetét kelti ez a megoldás, de szerintem az éjszakai szoptatás ugyanolyan macerás ezzel/ettől még, mintha külön ágyban aludna a gyerek. Mert optimális esetben 6 hónapos koráig anyatejes az a csöpp, ergo szopizik éjjel is (enyémek pedig keltek éjjel addig, amíg anyatejet kaptak) vis ágyból, oldalkocsiból ki kell szedni/emelni, felülni hozzá stb., míg ha egy szintben, a matracon valóban veled alszik, csak össze kell bújni :)
Nem hiszem, h. megérné beruházni egy ilyen - nem épp olcsó - holmira, ami pár hónap után már nem használható!
Mi egyszerűsítettünk: ágy mellé kisasztal, arra merevmózes :) A gyerek utálta.... így a hitvesi ágyra vettünk egy leesésgátlót, gyerek jött anyja mellé és alszik ott azóta is boldogan. Az ágy így lett alvóeszköz, a hitvesi rész átkerült a lakás egyéb pontjaiba ;)
A két nagyobb, akik szintén együttalvók voltak szüleikkel, 2-2 nap alatt szokott saját ágyba, szobába zokszó nélkül - pedig istenbiza nem terrorizálom őket! :-D
Az oldalkocsis megoldás meg szép, szép, de minden "praktikumához" jön egy de, és 2-3 hónapos használatra szerintem nem éri meg...
süti beállítások módosítása