Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Alkot az Olvasó 46.

2011.05.27. 19:30 felhasznalo

Rég nem volt már Alkot az Olvasó, hála a totális inkognitóba vonulásomnak az elmúlt hónapokban - bocs érte. De most bemutatjuk, mit küldött nekünk Nóra - részletes elkészítési útmutatással.

"Kedves Szerkesztőség!

Újra jelentkezem. Ezúttal, az immáron 4 éves nagylányomnak készített sk. babaházat szeretném megmutatni Nektek. Az ötletet ezúttal is Ti ihlettétek egy korábbi blog bejegyzéssel, melyben e praktikus kis babaházat kartonból alkották meg. Ezt az ötletet fejlesztettem tovább.

6 mm vastag MDF lapból vágattam a lapszabászatban alapnak (padlónak) egy 50*60 cm-es, házfalaknak pedig 2 db 35 cm magas házikóformát (egyiket félbevágva). Az ajtónyílásokat sógorom vágta ki dekopírfűrésszel. Alapos utómunkálatok következtek. Az éleket, vágásszéleket szépen lecsiszolgattam. Majd az alaplapot vettem kezelésbe.

Hobbiboltban beszerzett mozaikokkal kiraktam a konyha és a fürdőszoba kövezetét, majd kifugáztam. A két szoba "parkettás" lett (bambusz tányéralátéteket vágtunk méretre, ragasztottunk fel és lakkoztunk). A falak festéséhez az Annapetigergő könyvek illusztrációi adták az alapötletet. Diszperzites színezőpasztát használtam, végül 2 réteg matt lakkal fújtam le.

Következett a berendezés. Dekorgumiból vágtuk ki a tárgyakat (mikor mondjuk a fogkefét is felragasztottam a férjem komolyan elkezdett aggódni, hogy nem vagyok komplett). A konyhabútor szintén a bambusz alátétekből lett kialakítva. A gyerekszoba falmatricát is kapott, a nappaliba pedig saját fényképeinkből tettem ki párat a falra.

A bútorok valójában kis fadobozok, fakosarak, melyeket festettem, pácoltam, lakkoztam. Azonkívül, hogy az egész ház körüljárható és akár több gyerek is játszhat vele egyszerre (ami 3 lánygyermek esetén, valljuk be, nem egy utolsó szempont), még egy nagy előnye van ennek a megoldásnak.

A házfalak az alapban kialakított mélyedésbe simulnak bele, így fixen állnak, de kiemelhetők, és mivel zsanérral kapcsolódnak egymáshoz, egy mozdulattal egymásra hajthatók. Így a házikó összecsukható és máris elrejthető, mondjuk az ágy alá.

Lehet utánunk csinálni! A siker garantált!

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem a rengeteg segítséget sógoromnak, húgomnak, barátaimnak, szomszédasszonyomnak és mindenkinek, aki közreműködött a munkafolyamatban, vagy akár csak végighallgatta lelkes előadásaimat a készülő Mű-ről.

Természetesen szólnom kell a babaház lakóiról, illetve megalkotójukról Schnetzer Márta iparművészről, akire a meska.hu-n akadtam rá és rögtön tudtam, hogy Ő az én emberem. A babákat az én kívánságaimnak megfelelően, a mi családunkról mintázta. Azt hiszem a képek magukért beszélnek.

Köszönöm, hogy megoszthattam veletek e fáradságos, aprólékos munka végeredményét, mely végül ismét bebizonyította, hogy megéri a ráfordított időt és energiát sajátkezűleg készített ajándékkal lepni meg gyermekeinket!

Maradok továbbra is hű olvasótok.

Monostori Nóra"

Szerintem fantasztikus munkát végzett a babaházon mindenki! A padló burkolása különösen tetszik, fantasztikus ötlet! Akárcsak a mobilitása a játéknak, hiszen a babaházakkal általában az a legnagyobb probléma, hogy állati nagy helyet foglalnak, használaton kívül is. Le a kalappal!

2 komment

Címkék: játék szülő anya apa lány kreativ idea sk babaház alkot az olvasó

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr282936275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matka · http://vakerda.blog.hu 2011.05.28. 06:06:38

Wow! Full respect!!!! Hiheteltenül jó lett. Egyszer még lehet lekoppintom...
És hogy a férj nem érti a lényeget, hát...., férfiak ;)

muzsika 2011.05.28. 07:56:48

hűűűű, ez nagyon jó lett, rengeteg meló!
süti beállítások módosítása