Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Fürdőszobai művészet

2011.10.11. 12:54 felhasznalo

Kivétel nélkül minden gyerek imád rajzolni, mázolni, festeni, pingálni, nemre és viszonylag korra való tekintet nélkül. És szinte minden kisebb gyerek imád fürdeni is, ahol nyeli a habot, vagy szakállt készít belőle, hajókat süllyeszt el és kifogja az ebédre való halat. Persze, azzal a következménnyel, hogy utána gyakorlatilag szivattyúval kell a fürdőszobából kipumpáltatni a kiloccsant vizet.

Ám ha az alkotási hajlamukat kombináljuk a fürdőszobai mókákkal, akkor talán kevesebb lesz a tombolás, és kevesebb lesz a kifröcskölt víz is. Bár tudom, hogy bilibe lóg a kezem, frászt lesz kevesebb, de mindegy. A móka a lényeg. A boltokban lehet már kapni olyan krétákat-festékeket, amelyekkel a gyerek a fürdőben is művészkedhet, csak hát ugyanaz a baj ezekkel, mint az ujjfestékkel: nem túl olcsók, tekintve, hogy a kölkök milyen tempóban használják fel.

Úgyhogy kénytelen vagyok hozni Nektek ismét pár receptet, szíves otthoni felhasználás céljából.

Lássunk először egy borotvahabból készült festéket, ami igazán roppant egyszerűen elkészíthető: a borotvahabhoz keverjünk ételfestéket. Minél többet adunk hozzá, annál élénkebb a szín. Ennyi. Garantáltan lemosható a csempéről és a gyerekről is.

Ha apa borotvahabkészletét kímélni szeretnénk, jöhet a családi tusfürdő, vagy egy kis szappanbuboréknak való folyadék. A lényeg, hogy átlátszó legyen. Ebből kell egy csészényi, ehhez kell adni 4 evőkanálnyi kukoricakeményítőt és kívánt mennyiségű ételfestéket. Érdemes kisebb dobozkákba tenni, így ha nem fogyna el első körben, elő lehet venni máskor is.

Az utolsó recepthez tiszta glicerinszappanra lesz szükség, legalább háromféle szappan- vagy ételszínezékre, ízlés szerint illóolajokra. A szappant nagyon rövid időre, adagonként a mikróba kell tenni és megolvasztani. Az olvadt szappanhoz cseppenként adagoljuk a színezéket, minden csepp után alaposan elkeverve. Ha a kívánt szín megvan, hozzákeverhetjük az illóolajokat, ha illatos szappanrudakat akarunk. Aztán az egészet vagy krétaformába, vagy jégkockatartóba öntjük, és hagyjuk megdermedni. És kész a szappankréta, indulhat a színezés a kád falán vagy egymáson!

Bónuszötlet: ehhez nem kell kézügyesség, csak pár világító pálca - nem jut eszembe a hivatalos neve, ha valaki tudja, javítson már ki -, egy vízzel teli kád, és lekapcsolt villany - már ha a gyerek nem fél a sötétben. A pálcikákat törjük meg, dobjuk a vízbe, és tegyük bele a gyereket is.

Biztos vagyok benne, hogy még azok is szívesen elpacsálnak így a sötétben, akik egyébként rettegnek tőle, maximum anya és apa jobb, ha a közelükben marad.

3 komment

Címkék: játék gyerek szülő fény művészet fürdés fürdőszoba sk

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr613260646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.10.11. 13:50:36

Ez eddig a legjobb felhasználási módja a világítós pálcának, amit valaha hallottam:D. Sok értelme nincs, de ez poén...

Ékszíj 2011.10.11. 15:51:15

egy ilyen festős móka után, kis sem kell menni a fürdőszobából, mert úgyis meg kell fürödni :)

Dia_anyu 2011.10.11. 21:44:31

Óóóó... ez nagyon jó ötlet. Ki fogom próbálni
Köszi
süti beállítások módosítása