Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé - Adventi naptárak az Etsy.com-ról

2011.11.28. 17:53 szuperapu

Lassacskán decembert írunk, advent is elkezdődött a tegnapi nappal, tehát itt az ideje az adventi naptárak elkészítésének. Már azoknak, akik az utolsó pillanatra hagynak mindent. Akik az utolsó utánira, azok esetleg még rendelhetnek egyet az internetről, bár a - főleg a hazai - postát ismerve ez esetben is fórral indul a játék. Én mindenesetre megadom az esélyt mindenkinek. Annak is, aki készen venné, és annak is, aki saját kezűleg fabrikálna ilyesmit.

Az első darab a puritánsága mellett leginkább a csomagolásával fogott meg. A kiszállítással is foglalkozó vendéglátóipari egységek formavilágát idéző megjelenés nekem a pavlovi reflexek okán mindig bejön. A kalendárium egyszerűsége pedig számomra inkább kreativitásnak ad helyet, ami mindenkor személyesebb megjelenést biztosít.

 

Forrás: etsy.com

A második szerzemény sem egy bonyolult darab, de inkább a természetes megjelenésével tűnik ki. Ami, valljuk meg, a színvilág mellett azért nagyban hozzájárulhat az ünnepek meghittségéhez. Az avíttas vagy pecsétszerű tipográfia is hatásos szerintem, de ez csak egy szakmázós mellékszál a részemről.

 

Forrás: etsy.com

A következő darab, ha készen vesszük is, igényel némi kézimunkát, de szerintem megéri. Ahogy a csomagolás is a pénzét. Az erősen textúrázott papírtasak annyira elegáns és annyira karácsonyi, hogy szerintem ajándéknak is beillene. Kérdés, hogy milyen apropóból, és mikor adjuk?

 

Forrás: etsy.com

A negyedik naptárnál egyszerűbbet nem nagyon tudok elképzelni, még ajándékot sem lehet belerakni, legfeljebb a hátuljára írhatunk ígérvényeket. Viszont természetesen szép és visszafogott, a számok pedig gyönyörűek. Nem nagyon van enteriőr, amit tönkretenne a megjelenésével.

 

Forrás: etsy.com

Az alábbi kalendárium mögött nincs nagy kreatív háttérmunka, igazi homlokracsapós ötlet. Viszont kis kézügyességgel és minimális anyagigénnyel bárki legyárthatja, és igen egyszerűen dekorálhatja is. Aztán az építőkockákkal szabadon garázdálkodhat, építhet belőle piramist vagy házikót.

 

Forrás: etsy.com

A következő készlet is ad némi játékteret annak, hogy házilag tegyük kicsit személyesebbé és ünnepélyesebbé. Engem inspirálna az anyag meg a szépen metszett számok, de persze a funkcióját így is maximálisan betölti. Már ha - és most élnék a kézenfekvő poénnal -  van, aki megtöltse tartalommal.

Forrás: etsy.com

A következő versenyzőt is az előző vezérfonal mentén egy buta képzavarral kezdeném, miszerint a kesztyű a témában kézenfekvő. Ugyebár. Ráadásul játszi egyszerűséggel reprodukálható és aranyos kiegészítőként is működhet. És a páronként összekötött valójukban nekem sikeresen idézték meg a gyerekkoromat.

Forrás: etsy.com 

Ez a kalendárium valószínűleg a kiskocsmákat idéző hangulata okán furakodott be a válogatásomba - amik köztudottan hangsúlyos szocializációs színtérnek minősülnek, így a pedagógiában betöltött szerepük elvitathatatlan. De máskülönben adventi naptárként is megállja a helyét.

Forrás: etsy.com 

A karácsonyi ünnepkör szarvasok nélkül mit sem ér, ezek meg így, naptáros szütyőként különösen pofásak és így mondhatni nélkülözhetetlenek. Tudom-tudom, erősen színhiányosak, de ez időtájt egyébként is színárban tobzódnak a lakások, így biztos elbírják ez a kis monokróm remekművet.

Forrás: etsy.com 

Az utolsó készség egy klasszikus fiókos darab, amilyet akár gyufásdobozból is kreálhatunk a gyerkőcökkel összedolgozva. Persze, én a kevesebb mindig több elvére helyezkedve egy kicsit visszafogottabban valósítanám meg, de azért ez sem egy ördögtől való darab.

Forrás: etsy.com

1 komment

Címkék: kiegészítő gyerek ünnep szülő anya apa ajándék kreativ idea hellókarácsony sk dekor etsy ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr993418091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.11.29. 22:09:25

A családban fellelhető kisgyerekes családok körében az dívik, hogy valamilyen módon (zsákocskákból, vagy bárhogy), a karácsonyi ünnepkör szereplői kerülnek elő: szép sorban a jászol körüli állatok (amiből rengeteg kell, hogy meglegyen a 24 szereplő:)...), pásztorok, angyalok, és Szenteste "érkezik" meg Kisjézus is. Persze ez főleg kisgyerekeknek és a keresztény kultúrához közel állóknak izgalmas, de szerintem jó ötlet.

Az itteniek közül az utolsón és a kesztyűsön kívül mindegyik nagyon tetszik, főleg azért mert tök egyszerűek, de nagyszerűek :D.
süti beállítások módosítása