Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Játékok a háztartásból

2011.12.01. 08:17 felhasznalo

Van az úgy, hogy legyen akárhány csodás játéka a gyereknek, akár egy egész óvodára való, igazából egyik sem kell neki, egyik sem jó, mert épp úgy döntött. És van az úgy, hogy ilyenkor a gyerek csupa olyan dologba vág bele, amitől anyának-apának az összes haja szála az égnek áll. És van az úgy, hogyha előkapunk pár, a háztartásban is megtalálható cuccost, az unatkozó gyerek szeme felcsillan, majd órákra lefoglalja magát.

Ilyen kis háztartási játékokból mutat be remek példákat a No One Has More Fun blog egyik posztja. Például elég odaadni a gyereknek egy üres palackot és néhány szívószálat, hogy elérjünk a Paradicsomba.

Ha ez mégsem válna be, hát kapjunk elő egy jégkockatartót meg pár nemezgolyót, utóbbi legyártása is remek móka lehet dögunalom ellen.

De egy lyukacsos tárolókosár és néhány szívószál is jó kombinációt alkotnak.

Ám nekem a legjobban mégis a gyümölcsmosó és a zsenília-drót találkozása tetszik. Ezzel még én is elmolyolnék szívesen.

Nálunk egyébként anno a tiktakos dobozok feltöltése ezzel-azzal volt a nagy kedvenc, de ugyanez működött üres flakonokkal is. Kedvenc volt még minden csomagolópapír maradék, amit lehetett vágni, gyűrni, kény és kedv szerint, valamint természetesen a fakanál-fazék kombó, ha volt idegem egy hosszadalmas dobszólót hallgatni.

Nálatok milyen háztartási cuccokkal játszik még szívesen a gyerek? 

Forrás: No One Has More Fun

6 komment

Címkék: játék gyerek szülő kreativ idea recycle sk

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr623260655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.12.01. 22:38:45

A gyerekek nagyon találékonyak:). Végül is teljesen logikus, hogy a világon minden kizárólag azért van, hogy játszani lehessen vele:). Ugyan az már iskolás korában, de bátyámnak hosszú ideig nagy hobbija volt a gyufából modellezés. Egész falvakat épített... Vagy amikor együtt játszottunk, a szőnyeg alá különböző méretű dobozokat, meg mindenfélét tettünk, és úgy alakítottuk ki a legovárosok domborzatát. De ha már szívószál, akkor fel lehet vagdosni, és nyakláncfűzés, vagy a szappanbuborék-fújás is jó móka.

létezőnick 2011.12.02. 01:04:24

Van valahonnan egy óriási műanyag tölcsérünk. Akkora, h a csőre (vagy mije) nem fér bele egy normál 2 literes pet-palackba, a kiszélesedett része pedig félgömb formájú és ráfér a gyerek fejére.
Ez egy 3 az egyben játék volt, mert "hahó" névre hallgatott és trombitálni lehetett vele, fejre húzva sisak, ha meg a karimáját fogja, akkor versenyautó-kormány.
Kb 1,5 éve játszik vele, de megunhatatlan.

A jégkockacsinálóhoz pedig mi parafadugót adtunk, abból valamiért több van itthon mint nemezlabdácskából :)

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.12.02. 10:06:18

@létezőnick: ennyi parafadugó??? Úristen, hát hogyhogy?:D

létezőnick 2011.12.02. 13:14:08

Oké, értem én és van is bűntudatom.
Azt hiszem ma délután nemezlabdákat gyúrogatok a gyerekkel némi kompenzálásképpen.
De lehet, hogy iszom hozzá egy bort, hogy a dugókészlet is nőjön, de persze csak a gyerekjáték érdekében.
süti beállítások módosítása