Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Erőd a tudásért

2011.12.02. 10:22 felhasznalo

Otthon tanulni sokszor olyan nehéz: oda kell ülni az asztalhoz, elővenni a könyveket-füzeteket, aztán csak csinálni a feladatokat, dögunalom - mondaná sok gyerek. Ám ha az íróasztal egyben játék is, talán más lesz a véleményük.

A francia At-Once íróasztal-erődje, amelyet a L'Edito részére terveztek, egészen más megvilágításba helyezi a tanulást és az otthoni tanulósarok fogalmát. Az íróasztal egy hatalmas erődítmény, a hozzátartozó szék pedig a tudás kapuja, melyet nemcsak szimbolikus értelemben lehet kitárni. Hanem szó szerint is.

A bútor azonban nemcsak az ismeretek mélyítésére és szerepjátékra ad lehetőséget, hanem még egy csavarral a gyerek kreativitásának kiélésére is. Hiszen a fekete felületek táblafestékkel lettek kezelve, így azokra rajzolhat, írhat is a csemete. Nekem csak két problémám van vele: egyfelől az ára, ami elég borsos, másfelől sajnos a mi csöppnyi gyerekszobánkba sehogy sem férne be. 

Forrás: At-Once

2 komment

Címkék: design játék gyerek iskola gyerekszoba íróasztal

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr743431193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2011.12.03. 17:54:02

Meg kell csinálni házilag.Hozzávalók: egy ügyes férj, néhány négyzetméter fenyőlap, csavar; egy dekopírfűrész (jó a tecsó-gazdaságos is), némi fekete festék, meg pár délután...Lehet, nem lesz ilyen szép, mint a gyári, de használható.Le is mentem a képeket, hogy majd néhány év múlva nekiláthassak én is... :-)

2011.12.04. 18:38:03

Az mondjuk vicces, hogy még az ülőfelület is táblafesték, milyen jó lehet a gyerek krétaporos ülepét kiporolni:D... Vagy a testvér-viták: "beleültél a rajzombaaa!" :) Egyébként tetszik, akár saját magamnak is elfogadnám!
süti beállítások módosítása