Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Origami babakocsi

2011.12.02. 18:19 felhasznalo

Origamiztunk mi már itt a blogon sok mindennel, de babakocsival talán még nem. Most ezt is megtörténik, mert a 4moms pihenőszéke után szemügyre vesszük kicsit a cég Origami  névre keresztelt babakocsiját.

A gyártó állítása szerint az Origami mindent tud, amit csak egy babakocsi tudhat, és bár ezt már mások is állították, az tény, hogy ez a babakocsi tényleg tud néhány meglepő dolgot. Kapásból kezdjük azzal, hogy digitális kijelzővel rendelkezik, amelyen látható, hogy mennyit sétáltunk a gyerekkel, és milyen átlagsebességgel, milyen az időjárás, és ha netán nem lennénk képesek nyakunk segítségével annyira lefelé fordítani a fejünket, azt is, hogy a gyerek valóban a kocsiban ül-e. Utóbbi szerintem irtó vicces, de megvan a maga célja, mindjárt erre is rátérek.

Persze, egy kijelzőt nyilván elektromossággal is el kell látni, a 4moms viszont próbál odafigyelni a környezetvédelemre, ezért a csupa újrahasznosítható anyagból megépített kocsi beépített akkumulátorokkal is rendelkezik. Ezeket pedig séta közben a kerekekbe rejtett generátorok töltik fel újra és újra. Meg persze az, ha toljuk is hozzá a kocsit.

Az Origami képes önműködően összehajtogatni magát, apróra, icipicire, gondosan-pontosan. Nyilván ezért is hívják origaminak, bár összehajtogatott állapotában nem emlékeztet sem darura, sem lótuszra. Ha szeretnénk össze-, vagy széthajtogatni a járművet, elég csak megtekerni egy tárcsát és megnyomni egy gombot, a többit elvégzi helyettünk egy automata. Ez mondjuk, abban az esetben tud igen kényelmes lenni, mikor fél kézzel fogjuk a teljes napi bevásárlást, meg még a dedet is.

És itt jön képbe annak érzékelése, van-e a kocsiban gyerek vagy sem. Ha van, a kocsi nem hajtogat semmit, sem magát, sem gyereket, még akkor sem, ha a szülő van olyan balga, hogy nyomkodja a gombot. Hála a magasságos biztonsági szenzoroknak!

Hogy mennyibe kerül, arról nincs infó, de nyilván nem az a százért utánad vágják kategória. Nekem mondjuk a kerékmérete alapján máris kiesik a kosárkámból, én az óriási kerekek barátja vagyok. Pedig a súlya egyébként például irigylésre méltó.

Forrás: 4moms

10 komment

Címkék: design gyerek baba babakocsi úton jármű öko

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr873431917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juzer 2011.12.03. 11:08:30

A méretét nézve elég pici gyereknek jó, aki pedig még nem igazán tud ülni, gyakran bóbiskol a séta közben, ehhez pedig a fekvő helyzet a legjobb. A gerincének meg teljesen egyenes felület lenne szükséges. Lehet, hogy hi-tech cucc, de nem szívesen használnám saját gyerekemmel.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.12.03. 11:26:34

@Juzer: Ha megnézed a honlapot, láthatod, hogy többféle feltétje van, ez épp a már ülni tudó csemetéknek való. De természetesen van mélykocsi része is. Egyébként a mérete itt kicsit megtévesztő, simán elfér benne egy kétéves gyerek.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.12.03. 12:22:14

Az amerikai listaára 1.000 dollár, most éppen akciósan megvásárolható 650 dollárért. Karácsonyra még ideér.

mildred 2011.12.03. 12:55:36

Kell nekem egy ilyen! Főleg a cekkeres-gyerekcipelős félkezes összehajtogatások tébolyító volta miatt.

Scarlettohara · http://alfaromeo.freeblog.hu 2011.12.03. 14:31:06

Na, erre szívesen lecserélném a Stokkét, bár az is hiperszuper. Ne tagadjuk meg magunktól a kényelmet és praktikumot, ha megtehetjük :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2011.12.03. 16:56:42

Besz@rás, bár ennyiért lehet is...Magyarországon az "öt év múlva, ötévesen" állapotában lesz csak népszerű... :-[

gozos 2011.12.03. 19:25:21

Biztos praktikus lehet, bár én a 35.000 forintért kapható nagykerekű, igen könnyű fekvő-ülő 3 fokozatú fajtára tettem le a voksot, amely aljában az akár 10 kilónyi bevásárlócucc is elfér.

Ergó nincs cekker, nincs semmi csak EGYETLEN könnyű babakocsi a gyerekkel + vásárolt cuccal.

becsoccsent 2011.12.03. 19:39:54

lesz belole par tucat az orszagban, ennyien engedhetik meg maguknak.

Feec82 2011.12.03. 20:07:24

Ez a kocsi annyira menő, hogy még a gyerkőcöt sem láthatod benne miközben tolod az utcán, rögtön lett is értelme a digit kijelzőnek ;)
süti beállítások módosítása