Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ajándékajánló - Királylányok és lovagok

2011.12.09. 08:15 Cyr

Mindannyian ismerünk vérbeli királylányokat és hercegkisasszonyokat. Fodros szoknyácskákban tükör előtt billegőseket, babaházak lakóinak hercegi uzsonnát adókat, órákon át csillogó holmikkal bíbelődőket. Láthatott már köztük járva - aki jól figyelt - makacsul összeszorított apró szájakat, dacosan felhúzott vállakat, uram bocsá' mérföldes szempillákon még könnycseppet is rezegni. Ám ott vannak ő is  - és tudjuk, ez sem ritka - a lábujjhegyen suhanó, fürtös hajú, rózsaszín tündérek, mindig ölelésre kész, párnás karocskákkal, ezernyi, színes táskákban gyömöszölt vicik-vackaikkal - megannyi kincsével nyíló lelküknek.

Nekik szól, mindannyiuknak, legyenek aprók, vagy nagyobbacskák, halk szavúak, szelíd mosolyúak vagy görbülő szájakkal, toppantással szülői szívet lágyítók, ajándékajánlónk első része.

Egy igazi hercegnő nem akármivel babázik, legyen a barát és alvótárs maga is koronás fő, még ha csak birodalomtalan sütihercegnő is az illető. A holland tervezésű tündéri plüss baba több méretben kapható, a 31 centisre nőtt példány ára 2 690 Ft.

Aki találkozott már a Schleich gyönyörűen kidolgozott figuráival, valószínűleg szerelembe esett irántuk, már csak saját jogon is, nem feltétlen a gyerekszoba nemesi vérvonalú lakója okán.

A lóháton ülő, vagy éppen magányosan kóborló tündérek bármelyik királylány szívét képesek lehetnek megdobogtatni, és még az ovis hátizsákba vagy az iskolatáskába is belefér, már csak úgy, megmutatni, nyilván nem dicsekvésképp... A lóháton ülő Feya elf ára 3 670 Ft.

Tündéreknek és királylányoknak - ez már csak természetes - igazi kastély is dukál. Lehetőleg pihepuha, a hordozhatóság sem hátrány. Legyen ez olyan hely, ahova királyi pártól a házisárkányon és hű táltoson át a szelíden vigyorgó gonosz banyáig mindenki talál magának helyet. A Habakukknál kapható Oskar and Ellen játszódoboz minden igényt kielégít. Ára: 9 000 Ft.

A tündérek márpedig léteznek. Színesek, gyönyörű szárnyakkal ékesek, libbenő virágszirmok és madarak társaságában élnek. A Djecotól már megszokott igényességgel készült,  pasztellszínekben pompázó  papírgirlandok ára  3 780 Ft.

Vannak, akik bábozva szeretik előadni a nagyérdeműnek - vagy zárt körűen, csupán maguk maguknak - kicsiny birodalmukban nap mint nap tapasztaltakat. Nekik ajánljuk ezt a plüssből készült királylány bábot. Ára: 2 150 Ft.

Emlékeztek még Borsószem királykisasszony meséjére? Kényes-fényes dereka még tucatnyi paplanon, derékaljon keresztül is megfájdult a legapróbb - naná, hogy direkt odahelyezett - borsószemtől. A próbát szó szerint derekasan állta (mázli, hogy ezúttal nem a királyfi küzdött), el is nyert mindent, amit csak lehetett. A Haba ügyességi játéka is megérhet egy próbát, még ha birodalom és királyi kézfogó nem is jár érte. Ára: 7 990 Ft. 

Ha pedig már a királyi kézfogóról van szó: egy ilyes lakodalomban ezernyi szakács és kukta süt-főz, nem is akármilyen a menü, még a szendvicsek is hetedhét nyelven beszélnek. Az apró kezek is csuda szendvicskölteményeket varázsolhatnak a Lunchpunch szendvicsformáival. A Varázserdőnél kapható, újrahasznos műanyagból készült, mosogatógépbe is tehető, négy darabos formakészlet ára 3 190 Ft.

A lakoma után, előtt és közben pedig jöhet a tánc. A Varázserdő csillogó, többször is áthelyezhető Little Chipipi falmatrica készletével akár az egész gyerekszobából tündér-lakta csodabirodalmat varázsolhatunk. Az ára ugyan kissé borsos: 20 990 Ft, de a látvány önmagáért beszél. 

Röppenő fürtök, kibomló selymes hajfonatok... Szedjük ráncba őket alkalomhoz illő hajcsattal! Az esküvői torta nem ragacsoz, a békakirály pedig igazán ráér, a tincsek közt is kib(r)ekkelheti, amíg valaki feloldja az átkát. A Giddy Giddy csatok 1790 Ft-ba kerülnek.

 

Tavaly már találkozhattatok a Marbushka csodaszép játékaival. Az üveggolyó kirakó szivárványon ücsörgő királylánya az idei karácsonyfa alatt is szép meglepetés lehet. Ára: 2 755 Ft.

Kétségkívül nem kastély, csupán babaház, annak azonban igazán fenséges. Az Eichorn kétszintes babaháza - és persze az ára - láttán szem nem maradhat szárazon. Ára: 19 693 Ft.

Egy királylány igazán nem caplathat gyalogszerrel. Megkockáztatom, olyannyira flancos az egész királyi pereputty, hogy még a lovakat sem akármivel szállítják tól-ig. A Manhattan Toy lószállító kocsija  ragyogóan megfelel a hátasok hurcibájára, puha is, csillog is, mi tarthat hát vissza tőle? Ára: 9 490 Ft.

Csendes pizsiparti romantikus hercegnőknek, vagy inkább vadulós, belevaló cicomacsajoknak? A Party, Party, Party társassal mindenki megtalálhatja a hozzá illő kiegészítőket. Már csak ezért is érdemes, hát nem? Ára: 4 990 Ft.

Horváth Mónika bájos illusztrációit már hosszú ideje kedvenceljük szerkesztőségileg. A Kétegér könyvesboltban kapható Vilma ruhái című öltöztetős színezőfüzettel most kedvünkre  öltöztethetjük papírhercegnőnket. Ára: 1 610 Ft.

Áll a díszes kastély, felöltözött a királylány, a vendégsereg szája tátva, a hintó is menetkész, néhány pöpec látványelem azért még hiányozhat innen-onnan. A ZOOB csillogó darabokból álló építőjéből mesebeli állatkertet is varázsolhatunk a birodalomba és még a konstrukciós készséget is fejleszti. Ára: 5 450 Ft.

Hogy a legapróbbak se maradjanak ki, a finommotorikus mozgást és szem-kéz koordinációt fejlesztő, tündérkertet formázó tologatós játékot nekik ajánljuk. A Voila csodakert ára: 5 900 Ft.

Némi kikacsintós szentimentalizmussal zsenge hercegnőnket idén karácsonykor talpig lila neglizsébe öltöztethetjük. Elárulom, a Mumoosnál azt is érdemes megnéznünk, mi is van a nyúlon túl... A body ára: 2 000 Ft.

Gyönyörűen horgolt, tündéri sapkák, hajbavalók a romantikára vágyóknak: a Cukorkalapnál szebbnél szebb, egyedi fejfedőkkel lehetünk gazdagabbak. Ha pedig már a fejrevalókat beszereztük, a lábravalókat se hagyjuk ki! A rózsaszín virággal díszített cukorfalat ára: 3 200 Ft.

Az előkelő aprónép nyakába asztalkendő helyett stílszerűen sütis partedlit is keríthetünk a délutáni uzsonnákhoz. Ennivaló, ugye? A süteményes maszatfogó ára: 1 600 Ft.

Partedli korból jócskán kinőtt, immáron oroszlánkörmöcskéket próbálgató királylányok rózsaszín derékmelegítőben hódíthatnak. Nem mellékes persze az sem, hogy a Lollee kínálatából az anyák is bőséggel szemezgethetnek maguknak. A több színben kapható derék- és lélekmelegítő ára: 1 790 Ft.

Egy romantikus nap után kicsiknek és nagyoknak egyaránt dukál egy kis lustálkodás. A Vilavu által kínált Princessin királylányos ágyneművel még édesebb lehet a pihenés a téli szünet alatti vackolós reggeleken. Az ágynemű ára: 33 000 Ft.

A királylányok után, ajándékajánlónk második részében lássuk, mi is kell ahhoz, hogy egy ifjú kalandorból vérbeli lovag váljék? Szívbéli hölgy nyilván, kiért megannyi bátor tettre kész, ám ezzel sajnos ehelyt nem szolgálhatunk. Egy hős lovag, ki nem fél semmitől, kinek bátorsága eget rengető, leginkább vad  sárkányok közt érzi jól magát - ez a sárkányok komfortérzetét nem emeli, sőt... Hogy mást ne mondjak a másik félben nyolc napon túl gyógyuló nyomot hagyhat minden találkozás.

Lássunk tehát néhány sárkányt, egyelőre egészben, lovagi párbajra valót.

Nem kifejezetten rá gondoltam, de ha már itt van, elsőre megteszi ez a bébisárkányfajzat is. Megjegyzem, inkább dédelgetni, semmint kardélre hányni való darab, a sárkánytojáshéj is a fenekén van még. A Schleich figura ára 6 220 Ft.

A bébisárkányok egyébként kifejezetten édes bogarak, bár sose hittem volna, hogy kiderül, szegről-végről atyafiságban lehetnek a csattogós lepkékkel. Ez a tologatós sárkány, bár úgy néz ki, mint aki kissé meg van húzatva, a csetlő-botló minilovagok hű társa lehet. Ára: 1 650 Ft.

Már talán ijesztőbb, de még mindig nem vérfagyasztó rettenet, a sárkányok nemzetségének egy jeles alakja, a barlangok mélyén lakozó, kevés napot látott, fakó Sárkánymumoos. Még az is lehet, hogy nagy hirtelen divatot fog diktálni a bestia a bajvívók seregének. A hosszú ujjú, 100% páncélmentes gúnya ára: 2 000 Ft.

Be kell látni, a hétfejű sárkányok ideje lejárt, egy fej a divat manapság, hacsak... A vigyorgó kis lovag nem most metszett le épp pár vérszomjas fejet. Végtére is, meg kell hagyni, fenemód elégedett. A WoW figurák ára: 1 110 Ft.

Ha a bátor kardforgatóknak meg se kottyan holmi előre gyártott készsárkány, ollót ragadva maguk  gyárthatnak méltó ellenfelet. Végtére is, nincs megtiltva, hogy a hős vitéz időnként asztal mellett érjen el harci sikereket. A Djeco hajtogatós játéka 2 100 Ft.

Amikor egy sárkány már odáig viszi, hogy saját vára is van, amit körömszakadtig véd - nos, igen -, akkor már kegyetlen ellenfél lehet. Persze egy ügyes kezű lovag nem retten semmitől, legott támadást indít a bestia ellen, még akkor is, ha az történetesen tüzet okád. A Playmobil sárkányvár ára láttán persze magam is fújok veszettül, ha nem is tüzet. Érthetetlen, pedig már 34 490 Ft-ért enyém, akarom mondani a fiaimé lehet...

Szolidabban nyomul sárkányvár-ügyben a mindig tutibefutó LEGO. Egy forró lávát köpködő vulkán tetején persze nem is olyan könnyű megküzdeni azzal a szörnyeteggel. Dupla tűzokádós társasjáték igazán vakmerőknek. Ára: 3 990 Ft.

Az idei sárkányválaszték immáron a végéhez közeleg, már csak egy igazán különleges, mágneses darab maradt. Az összerakható Supermag sárkányvár játékszettjében együtt küzdhet a sárkánnyal néhány baráti lovag, no meg a bölcsis korú gyerek. Ára: 9 990 Ft.

A sárkányok várával már megismerkedhettünk, itt az ideje, hogy szemügyre vegyük a lovagok otthonát, ahova megtérnek a hosszú küzdelem után: a királyi várakat. A Castle Logix készlet nem más,  mint furmányos kombinatorika, romantikus, csúcsos sipkás, soktornyú köntösben. Ára: 4 990 Ft.

Ismét vár következik, rönkfából építhető. Az összesen 194 elemet tartalmazó, ragasztás nélkül elkészíthető vár- és kastélyvariációk számának csak a képzelet szabhat határt. A Vario vár ára: 12 500 Ft.

Fa után karton, középkori hajtogatható vár, a benne élő lovagokkal. A már nagyobbacska hercegeknek való Papo készlet 2 750 Ft.

Nem akármilyen vár következik, valódi kastélymakett, majd' megszólal. A 3570 darabból álló készlethez nem árt igénybe venni az Öreg Király, akarom mondani, apa segítségét is, ha még Húsvét előtt el szeretnénk készülni vele. A Castillo de Almansa névre hallgató impozáns épület ára: 17 470 Ft.

Még egy vár, szintén királyi, név szerint Károlyé. Sárkányok, lovagok és más efféle bohóságok ugyan nemigen laknak benne, ellenben különféle állatoktól nyüzsög itt az egész királyi udvar. A Károly király társasjáték ára: 5 990 Ft.

Egy hajdan ostromolt történelmi várat idéz a következő készségfejlesztő játék a Smart Games-től, kisiskolás titánoknak. A Trója feladványai nem holmi nyeretlen ovistáknak valók, erő, bátorság és kitartás kell ide! Ára: 3 990 Ft.

Trója után - belátom, piszok gyenge poén - nem átallok egy falovat mutatni. Vajon akad-e olyan bátor vitéz, aki szőrén ülé meg? A fanyelű, fülhúzásra nyihogó, kerekes paripa ára: 4 190 Ft.

Mi tagadás, a mai lovagok alá manapság két kerék már igencsak kevés. Másfajta paripáról álmodnak mostanában a hercegi - de még inkább hercegnői - szívek. Négy kereken gördülő paripa is akad, fából és műanyagból az ügyes kezek alá: nagy előnye, hogy darabjaira szedhető, így részletekben léphet bele a gyanútlan szülő. A díjnyertes Automoblox M9 névre hallgató csodajárgány ára: 9 969 Ft.

Két kerék, négy kerék, sok kerék. A legkisebbeknek leginkább vonat. Hercegkisasszonnyal, elefánttal, kinek mi tetszik. A dudálós Goki vonatkészlet ára 6 990 Ft.

Az utazáshoz némi hamuba sült, egy kis ez meg az, varázsital, jó ha van, lovaghoz illő táskába cuccolható. A Rettich lovaggal ékített ovistáska kiválóan megfelel a célnak. Hja, kérem, a divatnak ára van. Ennek itt éppen 5 590 Ft.

Végestelen végig lovagokról lévén szó, ideje mutatni belőlük is néhány díszpéldányt. A Schleich gyalogos csatabárdosa például igazán masszív darabnak tűnik. Ára: 1 620 Ft.

Aprók, de bátrak az állig felfegyverzett és páncélzott lovagok a Vilavutól. Egyik-másik igencsak félelmetes, egy kölöksárkány például egyből sírva fakadna a láttán, pedig igazán hajlékonyak. Legalábbis hajlíthatók és kompatibilisek a Le Toy Van lovagvárral. Áruk: 2 000 Ft/db.

Miután mostanra már minden jótét lélek szügyig jár a királylányokban, hercegnőkben, kastélyokban, sárkányokban és lovagokban, mi most visszavonulunk összes termeinkbe. Röpke pihenő után pedig az örökmozgók és zengyerekek kerülnek terítékre, zaphodbb bloggerina értő tolmácsolásával. Maradjatok velünk.

1 komment

Címkék: design játék kiegészítő könyv táska ünnep lego baba társasjáték hellókarácsony babaház dekor csecsebecse ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr113445649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Schusy 2011.12.09. 13:32:00

Nálunk idén a Schleich a karácsonyi kedvenc :) (meg tavaly, meg tavalyelőtt, no meg jövőre, meg azután :)) Meg a duplo persze :D
süti beállítások módosítása