Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Tömörfa varázslatok

2011.12.14. 16:45 felhasznalo

Nem ritka, hogy mikor szülők leszünk, egyszer csak rádöbbenünk, hogy bármennyire is bődületes kínálatot talál a boltokban, csak a mi ízlésünknek megfelelőt nem lehet fellelni sehol. A világ nyugati felén ilyenkor vesz egy nagy levegőt az ember, és megvalósítja magát, az álmát és betömi az általa fellelt piaci rést. Ma már itthon is van erre példa, a neve Vilavu.

Történt ugyanis, hogy Bábel Kata, a Vilavu tulajdonosa építkezésbe vágott és tömörfa bútorokkal rendezte volna be a teret. Ám nem lelt olyan darabokra, amelyek elnyerték volna a tetszését. Talált viszont egy remek asztalost, aki tervei alapján elkészítette a bútorokat. Aztán már nem volt megállás: Kata egy bútorbolt alapításán kezdett munkálkodni. Kifejezetten gyerekekre szabott üzlet született az ötletből, csak a néven gondolkodtak, végül erre Kata kisfia kínált megoldást, aki a „We love wood” szlogent magyarosította Vilavu-ra.

A design gyermekbútor-lakberendezési üzletben öt kollekció bútorzatából válogathatja össze az igényes bútorokra vágyó szülő csemetéjének birodalmát: aki a rusztikus hatást, a visszafogott, egyszerű formákat kedveli, annak a Hippi kollekciót ajánljuk, ez fehér, antikolt felületű fenyőből készült, fa fogantyúval. A kalandorok szobájába a Világutazó kollekció való, ez a régi koffereket idéző minimál, de meleg hatású, hársból készült bútorcsalád.

Klasszikus téma a fiúszobákban, a Vilavunál mégis friss, modern hatást kelt a Tengerész kollekció, ennek elemei tölgyből készültek, natúr viaszolással, rejtett fogantyúkkal. Az én kedvencem a Bon-bon bútorcsalád, ezek a csodaszép, egyedi kárpitba csomagolt bútorok, amelyek bükk alapszerkezettel állják majd a sarat a gyerekszobában.

És nyilván nem hiányozhat az üzletből a country hangulatú, két színben választható Klasszikus kollekció sem, fiúknak mahagóniban, lányoknak hófehérben.

Amiben ez az üzlet többet nyújt egy átlagos gyermekbútor-boltnál, az a rugalmasság és az ötletek tárháza: ha a szülők nem találnak az álmaiknak megfelelő darabot, vagy már konkrét elképzeléssel érkeznek, a Vilavu szakemberei azt is megvalósítják záros határidőn, konkrétan két héten belül. De ha kell, az egész szoba berendezését is megtervezik.

Mert a bútorok mellett számtalan kiegészítő – fantasztikus tapéták, magyar és holland tervezők lámpái, textíliák és dekortárgyak – is megtalálhatók itt, mind-mind kompromisszumot nem ismerő, kiváló minőségben. Játékokban sincs hiány: a holland kartonjátékok és az angol fajátékok mellett a magyar kézművesek darabjai is várják gazdáikat a polcokon. Így lesz a Vilavu világa kerek, egyedi, sajátos és varázslatos, ahová jó belépni.

A Vilavu honlapját itt, az üzletet pedig a következő címen találjátok: Budapest, 1023 Bécsi út 25.

1 komment

Címkék: design üzlet gyerek bemutató szőnyeg ágy tapéta textil szekrény könyvespolc gyerekszoba kiságy csecsebecse kisbútor ágynemű

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr603462216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madilla 2011.12.15. 18:03:54

Álomszép itt minden!
süti beállítások módosítása