Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Újszülötteket gyógyító szentjánosbogár

2012.02.07. 08:10 felhasznalo

A design a gyógyításban is tud újat, praktikusat alkotni, erre mutattunk már több példát az inkubátortól kezdve egészen a vérvételt megkönnyítő eszközökig. Most a szülészetek mindennapjait megkönnyítő designtárgyat mutatnánk be, a Firefly-t, vagyis szentjánosbogarat.

Azt minden gyakorló szülő tudja, mi az újszülöttkori sárgaság, ahogy azt is, hogy ha ez túlzott mértékű, abban az esetben a babát kék fény alá fektetik. A kórházak nagy részében ez úgy zajlik, hogy a gyerek elkerül ilyenkor az anyja mellől, ami sem a mamának, sem a babának nem igazán jó. De a Design That Matters készülékével erre nem lesz szükség.

A Firefly ugyanis egy fényterápiás eszköz, amivel a sárgaságot lehet kezelni, közvetlenül az anya közelében. Az eszközt kifejezetten a délázsiai vidéki kórházakban uralkodó körülmények javítására tervezték, a könnyen tisztán tartható bölcsőrész alatt és felett is ott az alacsony költséggel működő kék fényforrás. Az egész készülék elfér egy sima asztalon, így betehető a tipikusan kórházi babakosarakba is, de akár egyenest a mama mellé is, az ágyra, hogy folyamatosan együtt lehessenek a hazaindulásig.

Forrás: Design That Matters

Szólj hozzá!

Címkék: design kórház egészség gép baba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr334071329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása