Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé - Hackeld meg az IKEÁ-t! 2.

2012.02.28. 08:43 felhasznalo

A KURA ágy nem véletlenül az egyik legnépszerűbb gyerekbútor a svéd bútoráruház palettáján. Végtelenül egyszerű, mégis sokoldalúan felhasználható, és bár ronda, de tulajdonképpen egész jól illeszkedik - pontosabban meghúzza magát - bármelyik gyerekszoba világában. Mondjuk, nem muszáj ám rondának lennie, ha a szülők hajlandók egy kis IKEA-hackelésre.

Álljon itt elsőként ez a csajosított változat, aminek esetében a natúr fa részeket a szülők feketére festették, majd az oldaltáblákat scrapbook papírral vonták be. A végeredmény tagadhatatlanul lányos, elegáns, és jól reprezentálja, hogy a sötét színeknek igenis van létjogosultságuk a gyerekszobában is.

A következő esetben az ágyat két gyerek használja, a mama itt barnára festette a fa részeket, kivett néhány oldalpanelt, majd a maradékot falburkolattal látta el. Bár maga a szoba személy szerint nekem nem tetszik annyira, ez a retrósított ágy viszont nagyon bejön, kreatív, ötletes megoldás.

Hercegnősített változatot készítettek a következő ágy tulajának szülei: az oldalpaneleket anyaggal vonták be, és mivel csak egy gyerek birtokolja, az alsó részen egy elkülöníthető kuckót is kialakítottak. Ahová visszavonulhat, ha hercegnői tevékenységei már kissé kifárasztották, sőt a külvilágot is kirekesztheti, ha elhúzza az eredetileg zuhanyzófüggönynek szánt textíliákat.

Később a fenti ágy tulajdonosának kuckóját ismét kezelésbe vették a szülők: ezúttal egy saját készítésű párnamatraccal, könyvespolcokkal látták el, valamint sok-sok megkapó, intim hangulatot teremtő fényforrással.

Egyszerű, de nagyszerű megoldást választottak a következő ágy lakójának felmenői: egész egyszerűen fehérre festették. Micsoda változás! Fantasztikus eleme lett így az alapvetően modern, már-már puritán gyerekszobának.

A következő szobában akár négy gyerek is elalhatna, de csak ketten használják - bár nyilván, előbb-utóbb szükség lesz a plusz fekhelyekre is, mikor majd átjönnek a haverok. Addig is, az ágyak alsó szintjén külön-külön kuckót alakítottak ki a gyerekeknek egy-egy függönnyel, fényforrással. A legzseniálisabb ötlet mégis az, hogy az ágyakat fiókos elemekre építették rá, így egyúttal értékes tárolóhelyet is nyertek a szobában, például a felesleges ágynemű-félék tárolására.

Persze, a nagyméretű oldalpaneleket nemcsak dekorációs felületként foghatjuk fel, gondolhatunk rájuk a gyerekszoba funkcionális részeként is. Például lefesthetjük táblafestékkel is, így a kölkök talán nem a falat firkálják össze majd - ha egyszer már az ágyukat össze szabad.

Kis lakásokban is különösen hasznos lehet ez az ágy: ebben az esetben például a mama alszik felül, a gyerek pedig alul. Az ágyat kiszélesítették, hogy az egyszemélyes matracok helyett dupla matracok is elférjenek benne, a gyerek a fekhelye mellé kapott még egy rakás könyvespolcot is, hogy legyen hol elhelyeznie a játékait. A fenti fekhelyet kék panelekkel látták el pluszban.

Játszóházat készített egy kreatív anyuka az ágy alsó részére filc és némi varrogatás segítségével. Az oldalpanel tetőcserepes megoldása csak még inkább fokozza a házikó hatást, amiben egyszerre akár két gyerek is remekül elbújhat a szülők és a világ elől.

Ti láttatok még hasonló ötleteket, vagy magatok is kezelésbe vettétek az ágyat?

10 komment

Címkék: design gyerek szülő anya apa alvás ikea kreativ idea ágy gyerekszoba sk dekor ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr414177014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

durcas.hu · http://www.durcas.hu 2012.02.28. 12:55:05

Igen, kezelésbe vettük. Egy asztalossal készíttettünk mellé egy egyszerű, stilizált hajóorrot, amely tulajdonképpen csak egy hegyes orrú ládika. Remekül elnyeli a plüssöket, takarókat és akár el is lehet benne bújni. Erre egy kötéllel leengedhető vitorlát, fölé pedig színes zászlókat varrtam.

Kormánykerék is készült hozzá, szerszámnyelekből. Nekem sem tetszett az eredeti ágy, ezért a kék-fehér paneleket sötétbarna bambusz dekorpanellel vontuk be, ettől régiesebb, mesebelibb lett az összhatás. Nagyon szeretjük, azóta már a világ összes tengerét és óceánját bejártuk, dacolva vérszomjas cápákkal és veszélyes jéghegyekkel. Egyébként, mellesleg lehet benne aludni is.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2012.02.28. 13:07:36

@durcas.hu: húúúú, nem tudsz róla képet küldeni? ide lehet: soosbobi kukac hotmail pont com

Ronald 2012.02.28. 16:01:13

"KURA" ágy? Jól hangzik a neve.... magyarul, legalábbis.

Kár, hogy gyerekbútorról van szó - mert még vicces is lehetne.
Báár, a finnektől inkább vodkát és téligumit érdemes venni... humort inkább neeeee.......

TH 2012.02.28. 16:36:54

@Ronald: szerencse, hogy az ikea viszont svéd. :)

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2012.02.28. 16:40:29

@Ronald: Ezt az ágyat a svédektől veheted.

A Pioneer meg KURO tévéket gyártott.

Ronald 2012.02.28. 17:14:46

@Szárnyati Gézа:
Oké, fiúk, mire lenyomtam az "Küldést" - már tudtam, hogy arrébb csúsztam a térképen.
Ezért helyesbítek:
Svédektől inkább golyóscsapágyat vagy nyomdagépet vásároljunk :-))))

Ami a nevet illeti, hát ilyet csinált már a FIAT is.
Pl. a Punto finnül (ez már tényleg finn) - na szóval ez ott simán "balfaszt" jelent.
Hát nem is sokat adtak el ezzel a névvel.
.

vzuza 2012.02.29. 13:27:42

a 6ik ágy alatti fiókos elem is Ikeás? Lécci segítsetek. Köszi

Plain Jane 2012.02.29. 18:12:17

Nekünk másfajta emeletes IKEA ágyunk volt, egy rétegben festettük fehérre, hogy a fa erezet átlássék rajta, és a matracokra piros ágytakaróból varrtam huzatot.
A fiamnak szintén IKEA natúr faágya van, amit zöldre festettünk, hogy passzoljon a szobához, és fékezhető görgőket szereltünk a négy lábára, hogy a sarokból könnyen kihúzva az alatta lévő tárolókhoz hozzá lehessen férni.
A lányom ágyánál az az extra, hogy egy Expedit 2x4-es polc választja el a szobájától. Az Expi egyik polcán átlátszó doboz van, ami szennyestartóként szolgál, és akár az ágyán ülve, akár a szoba közepén vetkőzik, mindkét oldalról ki tudja húzni és bele tudja tenni a ruhákat :)
Köszi a tippeket, klassz a blogod!
Plain Jane
www.gazdag-akarok-lenni.blog.hu
www.nyertestender.hu

Ildesz 2013.02.27. 08:35:31

Hú nagyon klasszak!Épp most készülünk ilyen ágyat vásárolni a gyerkőcöknek.Nálunk ketten fogják majd használni,szóval az alapelképzelés megegyezett a festéssel egyedivé tétellel,és a hangulatvilágításokkal.De mivel nagyon pici a szobájuk (panel :-P)állati jó ötletet adott ez a fiókos elemekre épített verzió!Ha készen loeszünk vele,majd küldök képet is! Mégegyszer köszi az ötleteket,szuper a blog!
süti beállítások módosítása