Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Játszótérkép - Csúszdafesztivál

2012.07.20. 08:49 szuperapu

Az Óbudai Hajógyári szigetet nem csak a Sziget fesztivál apropóján érdemes felkeresni. Ha valaki családi kikapcsolódásra áhítozik mindenfajta zenés-táncos, időkorlátok közé szorított programok mellőzésével, az itt teret engedhet vágyainak. Lehet piknikezni, ejtőzni a Duna parton, sportolni, játszani. És van játszótér is. Mégpedig nem is akármilyen.

Csúszdás. Egy igazi szárazföldi csúszdapark, vagy, hogy a hely szelleméhez igazítsuk a verbális megfeleltetést: csúszdafesztivál. Van itt minden mi szem-szájnak ingere, de leginkább nagy és még nagyobb csőcsúszda, a hozzájuk tartozó tornyos falakalmatosságokkal, hidakkal. A kisebbeknek van kevésbé veszélyesnek kinéző, de a favorit a látványnak sem utolsó piramis és az arról több emelet magasból induló csúszdák.

sziget1.jpg

sziget1.jpg

sziget1.jpg

sziget1.jpg

sziget1.jpg

sziget1.jpg

sziget1.jpg

A nyári kánikulában a meleg fokozottan rontja a hely élvezeti értékét, a fémből készült játszószerek igencsak felmelegednek, és erre táblákkal fel is hívják az erről megfeledkező olvasni tudó gyerekek és szüleik figyelmét. Viszont a mászóvárak ebben az esetben is használhatóak, vagy át lehet menni a szemközt található kicsi, ámde érdekességeket is tartalmazó hagyományosnak csak ránézésre nevezhető játszótérre.

A kiskorúaknál a sláger a tányéros hinta és a kötél körhinta volt holtversenyben, bár az utóbbi apameghajtású használatát erősen megnehezíti a vádliig érő folyami homok, mely nem csak a lepottyanó porontyok , de a körbe-körbe szaladgáló szülők energiáját is elnyeli. A többi kisebb színes, izgő-mozgó, rugózó, vagy pörgő alkalmatosság és a homokozónál található akadálypálya feltehetően inkább a legfiatalabb korosztályt tudja hosszabb távon lekötni, de persze a nagyobbak is elszórakozhatnak vele.

sziget1.jpg

sziget1.jpg

sziget1.jpg

sziget1.jpg

Az infrastruktúra viszont több mint gyászos. Pad és szemetes persze akad és az ivási lehetőség is megoldott a két kis csörgedező kútnál, de vécézési lehetőség két mobilvécére korlátozódik, ami hely nagyságát és elszigeteltségét tekintve elég szűkös. Hacsak nem nem egészítjük ki a palettát a természet lágy ölével, vagy nem kéretőzzünk be valamelyik vendéglátó ipari egységbe. Márpedig a más lehetőség nincs a szigeten, már ha épp nincs fesztivál…

6 komment

Címkék: gyerek játszótér játszótérkép

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr94632202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2012.07.20. 14:08:06

Örüjjé, most már legalább van két mobilwc. Éveken át _semmilyen_ ürítési lehetőség sem volt km-eken belül.

Jó magyar szokás szerint a táblák ellenére természetesen elengedik a kutyákat ezen a részen is. Ez egyrészt a kisgyerekek lelkivilágára van jó hatással, másrészt köztisztaságilag kiváló.

Azt se feledjük, hogy a csúszdák melletti kék "tölcsért" az okosok lehegesztették, nehogy forogjon. Pedig épp az lenne a játszószer lényege, hogy pörgetik. Valahogy a szegedi Tisza-parton ugyanez a játszószer működőképes (és az inox-játszótér kedvenc alkalmatossága).

Rogue 2012.07.20. 15:05:28

A cikk igazán leírhatta volna, hogy a hajógyári szigeten merrefele keressük a játszóteret. Most bandukoljak 3 órát, amíg belebotlok?

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2012.07.20. 15:12:21

@OkoskaTo:rp: a tölcsért mi sem tudtuk működtetni, valóban rossz, viszont kutyákkal és végtermékeikkel nem találkoztunk.

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2012.07.20. 15:17:30

@Rogue: nem nagyon lehet elkerülni egy nagyobb domb van a szigeten. A híd felöli oldalon, annak csapásirányában - légvonalban.

Schusy 2012.07.22. 20:13:01

Jajjjj, ne, már így is elég sokan vannak :DDDDD Na jó, nem vagyok írigy :D Kutyákkal sajna mi is találkozunk rendszeresen, egyszer meg is kergette egy a fiamat, teljesen kiakadt :( Én meg azon, hogy miért kell oda kutyát vinni, vagy legalább tartsa pórázon :(

Wc-t mi nem találtunk, amikor ott jártunk....

Viszont olvastunk egy másik játszóról (konkrétan az Anna,Peti,Gergőben), ahol van trambulin is. Erről tudtok valamit? Egyébként ezt a játszót is abban a könyvben fedeztük fel. :)
süti beállítások módosítása