Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Játszótérkép - Extra, nemcsak betyároknak

2012.08.02. 12:42 szuperapu

A játszóterekkel egy gond van, hogy alapesetben a szülők nézelődésre vannak mindössze kárhoztatva, és a játszótéri etikett szerint nem használhatják a játékszereket. Családi játszóterek meg nemigen vannak, hacsak nem tekintjük annak a kalandparkokat, amik viszont meg legtöbbször a gyerekek igényeit kezelik mostohán.

Nem így a kislődi Sobri Jóska Kalandpark, ami – meglátásom szerint – pont a gyerekes családokat célozza meg. Nem mintha nem lenne lehetőség a kimondottan felnőttes szórakozásra is, de a kiskorúak hatványozottan jól érezhetik magukat. Persze szülő felügyelet mellett.

sobri01.jpg

Rengeteg játékszer van itt, de talán kezdjük a standard kalandparki kellékekkel a fák közé/köré applikált erdei akadálypályákat! Ezekből szám szerint 5 áll a porontyok rendelkezésére, ebből egy kimondottan családi pálya (Oroszlán), de a Majom elnevezésű is tartogathat kihívásokat a szülők számára is. Természetesen több menekülő útvonalat is beékeltek a pályákba, így ha a kicsi (vagy valamelyik őse) elé leküzdhetetlennek tűnő akadály kerülne, bátran megfutamodhat.

sobri01.jpg

sobri01.jpg

sobri01.jpg

sobri01.jpg

A másik slágerjáték a hófánk nevezetű készség, illetve annak nyári változata. Amiből az egyik pálya mindjárt vizes mutáció, lévén a tóban végződik. De a másik kettő sem rossz a maga kanyarulataival, bár lehetne hosszabb. Persze akkor a felfelé vezető út is tovább tartana, ami még akkor is macerás egy kicsit, ha lényegi munkát egy futószalag végzi el helyettünk.

sobri01.jpg

A fentebb már emlegetett tó több játékhoz is szervesen köthető, van vízibicikli és elektromos vízidodgem, vízi akadálypálya és kézikompok is. Valamint a hajócsúszda is a vízbe érkezik. Illetve csobban, egy kisebb ugratást követően. És természetesen a vízenjárást imitáló gömböket is a tavon lehet kipróbálni, nagy szomorúságomra csak 50 kilogrammos testsúly alatt. A víz egyébiránt 160 centméter mély, ezért fokozottan oda kell figyelni, főleg az úszni még nem tudó kisebb porontyokra.

sobri01.jpg

sobri01.jpg

sobri01.jpg

sobri01.jpg
Persze még ezzel nem merítettük ki a lehetőségeket. A szárazföldi játékok is megérik a pénzüket, illetve a Sobri Bankókat. Az elmaradhatatlan felfújható méretes ugróvárak mellett van mini rodeóbika és gumiköteles trambulin is a gyerekeknek.

sobri01.jpg

sobri01.jpg

A bejárat mellett található játszótér pedig bárhol megállná a helyét, sőt, kiérdemelhetne egy önálló bejegyzést. A már messziről is hatásosnak bizonyuló impozáns megjelenés által keltett hatást a testközeli kapcsolat csak tovább fokozza. A fákra applikált komplex mászóvár ugyanis tágas és akadályelemekkel bőségesen ellátott. És még földbevájt alagút is van…

sobri01.jpg

sobri01.jpg
A kalandparkban láthatóan folyamatos fejlesztés folyik. A dombtetőn egy hatalmas erőd építkezésének a finise, a tó közepén lévő szigeten pedig egy óriási felfujható vízicsúszda tesztje folyt. Pedig pár dolog még így is kimaradt a nyitástól a délutáni viharig tartó körből, részben időhiány részben a lányok mentalitása okán. Az elekromos autók vagy a lézerharc valahogy nem akaródzott nekik, inkább az állatsimagató kis szőrös jószágaira pazarolták az ezeken megnyert perceket. A quad és a paintball használata pedig csak az én fejemben merült fel…

sobri01.jpg

Info: Sobri Jóska Kalandpark

2 komment

Címkék: játszótér játszótérkép

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr584692101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

létezőnick 2012.08.03. 00:39:20

tetszetős! Kb 4 éve az építés kezdetén voltam arra, beszélgettem a tulajjal is és túlzónak tűnt a grandiózus terve, de örömmel látom, hogy nem a levegőbe beszélt.
Nem néztem utána, hogy mennyibe fáj egy ilyen kompley nap, de sejtem, hogy nem pár Ft.
Ami igazán érdekel, hogy mennyien vannak? A zamárdi kalandpark (ami megérne egy posztot, mert ott is vannak igazán fincsi dolgok) például főszezonban használhatatlan, több órás várakozás a bejutásra, tömeg a pályákon. A kisgyerek pályák még úgy ahogy kis várakozással elérhetők.
Szezonon kívül viszont zseniális, volt, hogy egyedül voltunk a parkban egy szép szeptemberi hétköznapon.

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2012.08.03. 08:56:44

@létezőnick: minimális sorban állás helyenként, de volt olyan hely (pl. vízi dodgem) ahol senki nem volt és a srácok megtoldották az 5 perc futamidőt még vagy tízzel...
süti beállítások módosítása