Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Jönnek a férgek!

2012.08.15. 08:37 felhasznalo

Kicsit undorító, de szerintem a fiúgyerekeknél tuti befutó lehet a következő ötlet: készítsetek otthon féreg-gumicukrot! Igaz, hogy a nagy gumicukorgyártók kínálatában is megtalálható, de ezzel legalább a gyerekek is leköthetők egy kis időre - talán. A recepthez valókon kívül szükség van még hozzá egy nagy csomag hajlítható szívószálra, meg pár befőttes gumira.

Az eljárás a következő: kb. 10 dkg ízesített és kb. 3 dkg színtelen zselatint oldjuk fel 3 csésze forró vízzel, majd ha langyosra hűlt, adjunk hozzá 3/4 csésze tejszínt és 15 csepp ételszínezéket. Fogjuk össze a gumikkal a szívószálakat jó szorosan, állítsuk bele egy olyan magas tartóba-pohárba, amiből nem lógnak ki a szálak, majd óvatosan töltsük fel a szívószálakat a keverékkel. Ha megszilárdult a zselatin, meleg vízzel kicsit lazítsuk ki, majd óvatosan rázzuk ki az egészet egy tálba. Ez lesz a végeredmény, szülinapokon tuti sláger - jó étvágyat!

fereggumicukor1.jpg

Forrás: Instructables

2 komment

Címkék: gyerek konyha ünnep parti kreativ idea fiú étkezés sk tálalás

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr844712296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sznuupi 2012.10.26. 08:48:09

Sziasztok!

Nos. EGYÁLTALÁN NEM jönnek ki a szívószálból.
Úgyhogy a maradványokat "reszelt agy" néven ismeri az iskola. Majd teszek fel képet róla. :(
süti beállítások módosítása