Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Barbie és az otthonszülés

2012.10.09. 08:49 felhasznalo

Nagyon aktuális poszt következik, hiszen épp tegnap utasította el - egyelőre - a köztársasági elnök Dr. Geréb Ágnes kegyelmi kérvényét. Igazi BRÉKING sztori: Barbie otthon szül!

És az hagyján, de amellett, hogy nem ment kórházba, a nagy napon végig mellette volt gyermeke apja, Ken, és természetesen egy bába is. És persze, kislánya is ott lehetett a testvére születésénél. A nagy eseményt Katie Moore, a Beach Birth Photography fotósa kapta lencsevégre végtelen türelemmel, finom érzékkel elkapva a legintimebb pillanatokat a híres párról, miközben nem veszítette szem elől eredeti célját sem: hogy ráirányítsa a nők figyelmét arra, képesek dönteni és befolyással lenni szülésük minőségére és körülményeire, történjen az akár kórházban vagy otthon.

De lássuk a képeket, amelyeken Barbie háborítatlan körülmények között, borogatással, vízben vajúdással hozza világra - ezek szerint - második gyermekét, akit születése után rögtön mellre is tehet - bár a köldökzsinórt szerintem csúnya gyorsasággal elvágták -, majd együtt pihenhet a boldog, immár négy főre duzzadt család.

barbie-home-birth-1.jpg

barbie-home-birth-2.jpg

barbie-home-birth-3.jpg

barbie-home-birth-4.jpg

barbie-home-birth-5.jpg

barbie-home-birth-6.jpg

barbie-home-birth-7.jpg

barbie-home-birth-8.jpg

barbie-home-birth-9.jpg

Forrás: Beach Birth Photography

63 komment

Címkék: fotó kép szülő anya apa kismama barbie művészet baba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr324827602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háténimmár 2012.10.09. 10:45:07

melyik képen vajúdik vízben?

Porcelán az elefántboltban 2012.10.09. 13:31:34

Barbie elég rendesen be volt nyomva, ha így végigvigyorogta a vajúdást és a szülést. Na, ez a szer lenne a forradalmi áttörés a szülészetben. :P

jarics 2012.10.09. 13:33:41

és Barbienak orgazmusa volt szülés közben természetesen, kozmikus orgazmusa.

2012.10.09. 13:50:34

Nehéz lett volna utánaolvasni, és megérteni, hogy nem a kegyelmi kérvény került elutasításra? És mi az, hogy egyelőre? Talán még meggondolja?

k2 2012.10.09. 13:58:22

@enpera: nem hal meg fertőzésben, hiszen nem kórházban szült, hanem otthon. :)

queenlly 2012.10.09. 14:14:14

@enpera: nem hal meg fertőzésben mer MŰJANYAG!

kuki123 2012.10.09. 14:15:09

@k2: agyi mosott szerencsétlen, és szerinted betegséget elkapni csak kórházban lehet?

Ez az szüljön csak a nő atkás papalanok meg szőnyegen...vagy inkább lábgombás padlón
mmhh fokozhatjuk még az élvezetet...
elvégre a lakás biztos sterilebb mint a kórház.
Az ilyen nőknek azt kívánom hogy a gyereke feje beleszakadjon a puncijába, és rájöjjön hogy ha már kibírt 9 hónapot akkor ne az utolsó 5-6 10 órában nyavajogjon és veszélyeztesse a gyerek életét, csakhogy neki jobb legyen.

a blog mottója:
"A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk."

főleg ha az első 3-4 évre már 6-7 évesen se emlékszik a gyerek, tudatában sincs annak mi történik 1 éves (de inkább 3)koráig...ha ez nem így lenne akkor nem szarná össze magát.
Sőt jobbat mondok az újszülöttek nem látnak, pontosabban látnak, csak képtelenek felfogni hogy az mi, így azt sem hogy zöld a fehér vagy a rózsaszín az mi. Nem hogy alakzatokat, hangokat stb...így akár ebből a szempontból egy légkalapács mellett is szülhetne a nő.
A legfontosabb dolog az az hogy sterilitás legyen és hogy ha baj van akkor a legjobban felkészül orvosi csapat segítsen.

pfekete101 2012.10.09. 14:15:52

En lesz@rnam ezt az egesz otthonszuleses mizeriat, ha csak az anyta elete lenne a tet. Mindenki azt csinal az eletevel, amit akar. De egy anya a gyereke eletet ne kockaztassa. Vagy ha igen, akkor vallalja a kovetkezmenyeit.

Trackback 2012.10.09. 14:35:23

Gerébnek sem lenne most semmi problémája, ha nem rögeszmék villognának az agyában, hanem józan gondolatok. Nem sokra megy azzal, ha ezen rögeszmék teszik mártírrá.

Csak hát neki annyi objektivitása és problémamegoldó-diplomáciai érzéke van, mint a képeken látható műanyag izéknek.

GMS 2012.10.09. 14:43:59

szerintem a férfiaknak nem kéne belepofázni abba, miről fingjuk sincs. majd faszikáim ha ti szültök, akkor ott szültök, ahol akartok, de amíg nekem kell elvinni a 9 hónapot meg a szülést is, addig én döntöm el, hogy akarom. az meg mekkora faszság már, hogy a padlón lábgomba van. nálad. de nálam nem, mert gombánk sem volt soha, nemhogy a padlón, de rajtunk, bennünk sem. arról meg ne nyissunk vitát, hogy egy gyerek mire emlékszik. ha normálisan születnének, nem lenne ennyi kretén körülöttem. sőt tovább megyek: a gyerekre az is hat, amit az anyja hasában megél. nota bene, az anyja felé irányuló érzelmei is.
és sterilizáld csak nyugodtan a gyerekedet - ha az nem is, majd az unokád már olyan fasza allergiás lesz, hogy csak úgy kapkodja majd a gyógyszereket. és jó ha tudja, hogy ezt a steril kis neveltetésének köszönheti. egyébként szerencse, hogy nem ti szültök, mert már simán rég kihaltunk volna, és akkor ez az egész vita okafogyott lenne. azt meg a mérhetetlen nagy arcod már nem is viselné el, ha tudnád, hogy van olyan evolúcióelmélet, ami szerint ti férfiak csak az evolúció kis tréfái vagytok, és vagy még 10 ezer évetek van, utána szépen lassan elmúltok az Y kromoszómáitokhoz köthető számtalan genetikai defetussal együtt.:)))) na pá, és ne írogassál vissza, mert nem vagyok hülye visszajönni elolvasni a további idiotizmusokat. csak kinyitottad a bicskát a zsebemben, de nagyon.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2012.10.09. 15:01:25

@háténimmár: kattints a forrásban megjelölt linkre, ott megnézheted a teljes sorozatot.

@kuki123: képezd magad egy kicsit az újszülöttek képességei terén, mert kissé elavult a tudásanyagod. És ha valahol nincs sterilitás, hát az pont a kórház, lásd MRSA szuperbaci, ami valahogy sosem a poratkás otthoni szőnyegeken terem meg, bezzeg a kórházi császármetszés közben faszán megfertőződött vele a barátnőm és a kisbabája is - akinek a szervezetében még több, mint egy évig kimutatható volt a jelenléte.

Egyébiránt FYI, az otthonszülés annyira rettenetesen veszélyes, hogy ma már itthon is legális. Az meg, hogy GÁ mártír akart lenni és ezt el is érte, már más tészta.

k2 2012.10.09. 15:02:38

@kuki123: kukikám, sztem nézz utána kicsit a kórházi fertőzésveszélyeknek. az egész alternatív szülés egyik hajtóereje éppen a kórházi szülés során felmerülő fertőzések esélye.

tudod, okostojás, a kórház az a hely, ahol BETEGEK vannak. bizony, egy normális lakásban lévő normális, tiszta ágy simán sterilebb. mondjuk ami elsőre eszedbe jut egy lakás sterilitásáról, az alapján örülök, hogy a tiedben nem voltam és nem leszek.

Trackback 2012.10.09. 15:02:53

@GMS:
Azt már korábban is megfigyeltem, hogy a Geréb-szekta nőtagjai általában férfigyűlölők is, nem csak elvakult egoista barmok, akik csak azért, mert konteós elméjük hisztizik egy fehér köpenytől, képesek orvos nélkül szülni, és akik, csak azért, hogy kizárólag nekik jó legyen, pár hónapra rá a hátukra kötözik a gyereket egy hegymászó-hámmal, akik örülhetnek, ha levegőt kapnak az anyuci hátára szorított orrukon, vagy hogy nem törik ki a nyakuk a permanens "jobbra-nézz" állástól. Pont ma láttam ezek kombinációját, és csak azért nem hívtam rendőrt, mert úgyis én szívtam volna meg, meg hát jogállamban élünk, ugye.

Trackback 2012.10.09. 15:04:16

@GMS:
Egyébként a nők hogyan születnek, ha a férfiak annyira defektek genetikailag? Szűznemzéssel?

k2 2012.10.09. 15:14:49

@Trackback: igazán kár, h nem hívtál rendőrt. lol.

és akkor szted miért nem fulladnak meg mégsem ezek a gyerekek? miért nem törik el a nyakuk? erre is tudsz vmi okosat mondadni? azért csak hallanánk róla, ha a kendőben hordozástól úgy hullanának a babák, mint a legyek..

elárulom: az egészen kicsi babákat pont azért kötik ilyen "ijesztően" szorosan, mert nem tudják maguktól tartani a nyakukat..

Nuuk 2012.10.09. 15:25:04

A szokásos tévedés.

Geréb asszonyt NEM azért verték bilincsbe és vitték be a vármegyeházára (ahová felszállott a páva ugyebár, de ez részletkérdés) merthogy a gaz elnyomó férfivilág még jobban el akarja nyomni a nőket, hanem mert EGY EMBERI LÉNY MEGHALT ennek a drága jó asszonynak a tevékenykedése közben. (az anya azóta nem áll vele szóba) Ha rendes kórházi körülmények között, megfelelő felszereléssel és segítőkkel körülvéve történik, nagy eséllyel nem következett volna be. Egy másik emberi lény pedig maradandó fogyatékosságot szenvedett, hasonló körülmények között.

Az már egy külön ügy, hogy sok nőnemű egyén nem látja be ezt, hanem valami elcseszett szabadságharcost lát Gerébben, aki majd jól megmutatja mindenkinek. És ezek a hívek még akkor is hozzá mennének szülni, ha hetente harminc gyereket segítene át a másvilágra, mert magasról tesz arra, hogy ki veszélyeztetett terhes, és ki nem. A lényeg: a hangulat az legyen jó, meg ne lásson fehér köpenyt az anya.

Trackback 2012.10.09. 15:38:00

@k2:
Köszönöm a választ. És a kérdést is.

Talán erre találták ki a babakocsit, hogy ne kelljen tartaniuk a nyakukat, és ne kelljen őket "ijesztően szorosan" a hátra hevederezni.

Ez olyan, mintha azt mondtad volna, hogy azért kell ijesztően szorosan tartani a gyerek kezét a szakadék fölött, hogy ne essen bele.

Egyébként a hörgés, ami konkrétan kijött a reggel látott kisbaba szájából-orrából minden lélegzetvételkor, az is normális? Vagy arra is az a magától értetődő válasz, hogy az is az "ijesztően szoros" rögzítés természetes velejárója? :)

Mindenesetre komolyan ambivalens dolog, hogy valaki otthon szül, hogy a gyerek kozmikus élete jól induljon itt a földön is, és nehogy a fehér köpeny és a szülészorvosok maradandó lelki sérülést okozzanak neki, de emellett az is magától értetődő, hogy utána babahordozónak becézett hevederrel kell "ijesztően erősen" cipelni, mert attól nyilván nem lesz lelkileg sérült. Véres kézzel és zavart tekintettel a csapzott hajukba túró, puszta kézzel matató, mezítlábas bábák igen, ijesztően szoros hevederek igen, kórház nem. Ez a "lol". :)

pilar ternera 2012.10.09. 15:48:01

@Nuuk: látom, te is marhára otthon vagy a témában!
az otthon szülés is csak orvosi engedéllyel történhet, tehát veszélyeztetett terhes KIZÁRT, hogy otthon szüljön.

javaslom, mindenki olvasgasson még erről, mert nagyon nagy a sötétség!

dögölj meg 2012.10.09. 16:09:18

@kuki123: Melyik kiemelt állami kórházban itattak marónátront egy kismamával hashajtó helyett? Feledékeny vagy,kis kuki.

k2 2012.10.09. 16:12:38

@Trackback: ha nagyon hörgött, akkor lehet, h rosszul volt fölkötve. egyébként pedig nem muszáj hátra kötözni, lehet hasra vagy oldalra is, utóbbiaknak nagy előnye, hogy észreveszed, ha pl. hörög.. "heveder" sem kötelező, lehet pl. kendővel is.

a szemből felkötözést (nem fojtásig, de a fejet rendesen tartva) a legtöbb baba jobban szereti, mint a babakocsit. érthető módon.

"Véres kézzel és zavart tekintettel a csapzott hajukba túró, puszta kézzel matató, mezítlábas bábák": ezt vmi metál számból vetted? :D zseniálisan hangzik, komolyan. de hogy jön ide?

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2012.10.09. 16:14:27

@GMS: Erre a 10000 évre én is nagyon kíváncsi vagyok. Elmeséled miképpen fog ez lezajlani? Iszonyatosan kíváncsi lettem.

kuki123 2012.10.09. 16:47:43

@felhasznalo:

áhh nagyszerű meg is van a kiinduló pont, ami köré az agybaj begyűrűzött

Másrészt elhiszem, hogy létezik ilyen baci és megfertőződött, bár az azért elég necces hogy
1 alkoholos jódos fertőtlenítéskor minden pusztul.
2 a szerszámokat, kést stb olyan cuccban tisztítják, hogy szerves dolog nem éli túl

3. azt a bacit kurva isten hogy nem a szülés közben szedte össze.

4. a kórházi lepedőt olyan vegyszerben mossák amiben te az otthonit sosem fogod mosni, mert ennyi erővel ki is dobhatod 2 mosás után.

5. gondolom volt más is aki akkor szült, esetleg császárral, érdekes neki semmi baj?
Sajnos ilyen egyszerűen lehet titeket "2 vállra" fektetni

@GMS: 1. majd ha teherbe esni magatoktól fogtok akkor azt csináltok amit akartok, addig kibírtok már 10 órát vajúdni 9 hónap után
jó anya lehetsz te is ha így nyilatkozol hogy a tiéd a döntés...és nem közös....
(én mondjuk a csajommal közösen választanám ki érveket ellenérveket felsorakoztatva)

Aha ha az Y kromoszóma ekkora tévedés akkor az állatvilágban is véletlenül vannak hímek,
De gondolom ott is kihalnak a hímek és spontán fognak majd a nőstények mefoganni.
Tudom én is olvastam, de valójában ez nem evolúció, inkább környezeti ártalom(kávé cigi stressz hormonok a vízben kajában kioldódó műanyagok)

Szerintem te a férfiakat gyűlölöd, sőt azt akarod hogy eltűnjenek, mert neked ne nem tetszik.
Remélem rondák lesztek az evolúciónak köszönhetően, elvégre akkor már nem a szép férfiak fogják a szép nőket dugni.

2.azért ha oda mennénk kutatócsoporttal műszerekkel és felmérnénk, meglepődnél.
elhiszem egyébként hogy a szülészet se az a 10000%-os sterilitás, bár szerintem erről inkább a jelenlegi közállapotok tehetnek, és nem az orvoslás vagy az orvosok.(már veszélyesen alap dolgokra nincs pénz)

3."ha normálisan születnének, nem lenne ennyi kretén körülöttem." aha akkor te is meg aki az elmúlt 50 évben született és felnőtt az mind kretén a világon mindenhol...mivel hogy többsége kórházban született.
Mintha előtte nem születtek volna kretének
Ez azért igen magas labda, lásd be ez egy baromság amit mondtál.
A minden napi neveltetés (vagy inkább annak hiánya manapság) nagyobb sérülést okoz mint az hogy rózsaszín a fal vagy fürdő közel van vagy hogy milyen az ágy.
Különösen azért baromság amit mondasz mert a nők 50 100 évvel ezelőtt is szültek és sokkal spártaibb környezetben, még sem hinném hogy több vagy kevesebb zakkant lett volna.

Ettől függetlenül elhiszem hogy a gyerekre sok minden hat, de azért eléggé furcsálom hogy mi lehet olyan rossz egy átlagos kórteremben, ahol minden nővér és túlterhelt orvos csak a kismama kegyét keresi. És ebből azt a következtést levonni hogy agy- és lelki-sérült lesz a gyerek egész életére. Vajon milyen zaki lehet az a gyerek aki egy száguldó szirénázó mentőautóban születik, megsúgom semennyire.

és az aki elakad a szülőcsatornában? nah az tényleg zaki lesz

4.Az hogy allergiásak lesznek... (nagyon gyenge érv és csak a tudatlanságodat mutatja) nem hinném, hogy a sterilitástól van. Inkább a szennyező anyagok az élelmiszerbe kerül vegyszerek. Ugyan is csak az utóbbi 20 évben jelentkezik ez. Eleinte a nyugati országokban és az USA-ban majd később a rendszerváltás után (LOL) beömlő nyugati élelmiszer szemét dömpinget követően nálunk is.
finomított cukor tartósítók és színezékek tonna szám.
Nálunk is csak 2000 óta kezd igen erősen terjedni mint népbetegség és nem csak az 10-20 évesek körében hanem a 40-50-60 évesek körében is.

az a bajom veletek hogy hülyék naivak és birkák vagytok akik valami spirituális, magát a szülés tényét az egekbe magasztaló ribancnak hisztek(ala Geréb)
Ti egyszerűen csak orvos(orvosi ellátás) nélkül akartok szülni

Azt hiszitek hogy mi rosszat akarunk nektek, mikor azt mondjuk hogy kórház.
Anyám e téren dolgozik, de van a családban is rokon és barát is aki hasonló téren dolgozik

Az ilyen szülőknek mint ti lesznek a legelfuseráltabb kölykei, és ez napi tapasztalat!
Bölcsiben oviban iskolában: Már a bölcsiben akaratos kezelhetetlen gyerkőcök. 2x-er annyit kell velük foglalkozni mint a normálsakkal.
Állandóan betegek, tanulási nehézségek stb. Mentalitásra mintának veszik a hülye szülőket és fellegekben járnak, beképzeltek, abszolút antiszociálisak.
Bár sokat romlott az utóbbi években a gyerekek bölcsibe adásakor a gyerekek „ értelmi színvonala” ez részben a felelőtlen és hanyag(vagy inkább 12 órázó) szülők miatt van, de a ti gyerekeitek különösen kitűnnek a mezőnyből…és nem jó értelemben.

tarsolya 2012.10.09. 16:48:56

@GMS: Amít írtál, az alapján neked még kevesebb fingod van az egészről, de azért csak gerjedj tovább, mert elég vicces vagy :D

Troll Tihamér 2012.10.09. 16:57:17

Kedves feminista GMS kolléganő sem vállalná be az otthonszülést

"GMS 2012.02.08 10:19:31
hát igen, sok mindenben egyetértek a cikkíróval. mi még a gyerekvállalás előtt állunk, és a párom csak úgy preferálná az otthonszülést, ha szükség esetén meglenne a biztos kórházi háttér harc és megalázás nélkül is. mivel itthon is egy vagon pénzt fizetnénk az orvosnak, meg a személyzetnek, és nem akarunk ezen spórolni, gondolkodunk, hogy egy osztrák születésházat választunk valahol a határ mentén. kicsit macerás, de a nyugodt, stresszmentes, biztonságos szülés élménye nekünk megérné a többletpénzt. igaz, hogy így a TB pénzünket egyáltalán nem használjuk, de esetleg tudom probléma nélkül osztrák oldalon arra anyakönyveztetni a gyereket, amire akarom, és nem kell ezért is harcolni. nem, nem kolompár szandokánra:), csak egy olyan becenévre, ami semmi extra, csak nincs benne az utónévkönyvben. siralmas, hogy ez így van, de sajnos most ez magyarország, és a berögződött lobbik és rendszerek (ld. állami és már néhol privát szektoros cégenél politikai ejtőernyősök magas pozícióba helyezése, és ott tartása - vö. ingyenélők) nem fognak belátható időn belül változni."

Rigóné 2012.10.09. 17:00:19

Miért ilyen indulatos mindenki? És miért kekeckedik egy férfi? Minden férfinak joga van beleszólni abba, hogy a saját gyereke hol és hogyan születik. Na de, hogy más miként teszi mindezt?
És kedves anyatársak, miért kell bárkivel is vitatkozni, hogy hol és hogyan akartok szülni. Ha otthon szeretnétek, akkor harcoljatok ezért. Aki kórházban szeretne, az meg ott szüljön. Mindenki a maga hite szerint, vállalva a rizikót: ki nagyobbat, ki kisebbet.
Ez a kérdéskör olyan, mint az apás szülés kérdése. Mindenkinek szuverén joga eldönteni, hogy hogyan szeretné... Ha egy anya dönthet arról, hogy megtartja-e a magzatát vagy sem, akkor engedtessék meg neki az is, hogy eldöntse, hogyan hozza a világra a csemetéjét. Ne legyünk bigottok: megengedjük törvény által, hogy magzatokat elvétessenek, de a vélt vagy valós veszélyek nevében nem engedjük meg egy anyának, hogy eldöntse, hogy hol szül ????????

R.T. Flakfizer 2012.10.09. 17:09:48

@GMS:
:D
-ha a Family Guy-ban lennénk, megjelenne nálad a főhős és szó nélkül pofánnyomna.
-ha a Monty Pythonban, akkor a páncélos baszna fejbe egy gumicsirkével.
így viszont az élet fog baszogatni - míg tart. sok sikert és az eddiginél több örömet!

XEP 2012.10.09. 17:11:11

Hehe! Kezdődik! Hozom a popcornt.

Egyébként nem tudom minek kell leállni vitatkozni nőkkel.

Egy idézet az egyik kedvenc filmemből:
"-Honnan ismeri ilyen jól a Nőket?
-Olyanok, mint a Férfiak, csak hiányzik belőlük az ész, és a józanság!"

2012.10.09. 17:13:07

@k2: Édes, drága nőci! Volt már, hogy este, mikor levetted a nylonharisnyádat, vagy kibújtál a papucsodból, szaga volt a lábadnak? Na az a gomba végterméke.
Hülyeség azt hinni, hogy az ember steril.
A csecsemő is elég jól tolerálja a fertőzéseket.
De: a gátrepedésnél a csecsemő-ha tetszik, ha nem- megfertőződik a végbélben található mikroorganizmusokkal.
Mond neked valamit a HPV? Minden harmadik(!) nő fertőzött. Valószínűleg te is. Márha éltél szexuális életet.
Maga a hüvely is fertőzött, hadd ne soroljam, mi mindennel.
Háziállat. Tudod, hogy a kisállatok mintegy 110 olyan mikroorganizmust hordozhatnak, amely az állatot nem, de az embert megbetegíti?
Ja, tudom, otthon nincs állat. És az utcán, ha végigsétálsz, nem lépsz bele ürülék maradványba?
Más? tudtad, hogy a csapvíz nem steril?
Tudod, hogy régen a pelusokat miért vasalták főzőmosás után?
Gondolod, hogy a bábának a keze sterilebb, mint az orvosé?
De különben sem ez a téma, ez csak mellékszál.
A kérdésem: ha szülés közben lép fel előre nem látható komplikáció, mi a sikeresebb stratégia, azonnali orvosi ellátás, vagy hívni a mentőt?

Geréb úgy ölt, hogy alkalmazott egy olyan műfogást, amit csak nagyon kevesen tudnak sikeresen végrehajtani. Az is mind orvos.
Gyakran így is eltörik a kulccsont, de Geréb a nyakcsigolyát törte el.

Bambano 2012.10.09. 17:13:42

Ezt a Geréb dolgot lassan háromfelé kell már választani:
1. lehessen-e otthon szülni
2. pont Geréb-e az, aki a legalkalmasabb a nők érdekeinek képviseletére
3. mi legyen a törvényszegőkkel.

Hogy lehessen-e otthon szülni, arról most ne nyissunk vitát, a 2. pont is elég kétséges. Az viszont teljesen egyértelmű, hogy aki nem hajlandó jogerős bírósági ítéletet végrehajtani, azt kasztlizzák be. Gerébnek nem azért kell ülnie, mert otthonszüléspárti, hanem azért, mert megmondta neki a bíróság, hogy mit nem tehet, mégis megtette. Akkor dutyiba vele.

És ez a 3. kérdés rohadtul nem arról szól, hogy melyik nőnek mennyi joga van és mihez, hanem arról, hogy Geréb nem törvénytisztelő. Akkor meg csukják le.

2012.10.09. 17:19:43

@Rigóné: Szerintem is dönthessen az anya. De a következményeket is ő viseli. Aztán, ha kiderül, hogy a bába az otthonszülésnél eltörte a csecsemő nyakcsigolyáját, mint Geréb, és a baba meghalt, vagy örök életére nyomorék lesz, akkor is te viseled a lelki terhet. Kivéve, persze, ha az anya hal meg a szülőágyon. Tényleg, otthon szülésnél hogyan végeznek császárt? Hogyan végeznek küretet? Nem, nem magzatelhajtás céljából.

Csak egy példa: szülés közben derül ki, hogy a köldökzsinór a baba nyakára tekeredett. Mert a kis hülye képes menet közben is forgolódni. Vagy akkor derül ki, hogy a köldökzsinór a lábára tekeredett, és nem tud megszületni. Oké, irány a kórház, hisz van mentő. De a köldökzsinór látja el oxigénnel a gyermeket. Minden perc számít. Agysérült gyermeked megszületése milyen érzésekkel fog eltölteni a bába iránt?

Sandokohn - a maláj jiddis 2012.10.09. 17:20:12

@GMS: remélem nem fogsz szaporodni - igazi Darwin-díjas sötét 3,14csa vagy

2012.10.09. 17:20:38

@Bambano: Tiszta, világos érvelés.

Bambano 2012.10.09. 17:21:24

@k2: te úgy tapasztaltad, hogy az újszülöttet végigviszik az összes olyan osztályon, ahol fertőzéseket szedhet össze? mert én eddig csak olyat láttam, hogy van a kórház, a maga bajaival, meg van egy külön épületben a szülészet, ami tiszta. persze, lehet, hogy ahol a fertőző májgyulladásosok elfekvője van, ott van mindenféle baci, de nem a szülészeten.

a másik, hogy a fertőzések zömét kezelni tudják. inkább kapjon egy kis fertőzést a gyerek, mintsem ne tudjanak időben megoldani egy agyi oxigénhiányt vagy egy kis tekeredő köldökzsinórt vagy ilyenek.

A magam részéről még mindig azt gondolom, hogy jobb szeretek születésnapra járni, mint november 1-én temetőbe. És van olyan a közeli rokonságomban, hogy szerencsére szülinapozni járok hozzá.

2012.10.09. 17:23:34

@Rigóné:" Ha egy anya dönthet arról, hogy megtartja-e a magzatát vagy sem, akkor engedtessék meg neki az is, hogy eldöntse, hogyan hozza a világra a csemetéjét."

Angliában megengedik. Rengeteg a sérült gyermek. Tudod miért? Mert a szűrések java része szabadon választható. Aztán jön a sok aranyos Down szindrómás gyerek. Tényleg kedvesek. Csak éppen anyunak onnantól nincs saját élete.

Presslist 2012.10.09. 17:42:30

@Nuuk: TE VAGY EGY SZOKÁSOS TÉVEDÉS, pontosabban a kommented. ha kíváncsi vagy rá miért van Geréb asszony házi őrizetben, olvasd el ezt: tortenetek.szules.hu/716-nap-remalom-eliza
és rájössz, hogy leginkább azért, mert emberek nem néznek utána a dolgoknak mielőtt nyilatkoznak / ítélkeznek (mint ahogy a mellékelt ábra szerint Te sem).

Presslist 2012.10.09. 17:44:21

@Bambano: arra is gondolj, hogy mi lett volna azokkal az anyákkal, akiket egyszer már szétrancsíroztak a kórházban (lásd www.youtube.com/hoztamevilagra ), és úgy döntöttek hogy oda nem mennek vissza: ha dr. Geréb nem ment volna segíteni nekik, egyedül szültek volna...

Kelly és a szexi dög 2012.10.09. 17:48:48

A nő önmagáról döntsön, a gyerek életéről-egészségéről azért már ne szabadon!

R.T. Flakfizer 2012.10.09. 18:40:10

@Presslist:
elég kemény sztori...
-a gerébesek azt gondolják, a kórházban majd' mindenkit szétrancsíroznak, de ha nem, akkor is embertelen, rideg az egész szülés-procedúra
-a kórházasok azt gondolják, hogy otthon szülni eleve életveszély és inkább az a csoda, ha a gyerek életben marad

a kettő közé alig kerül valaki.
vissza a történetre-lehet bunkó volt a mentősök stílusa (úgy néz ki, ez vitathatatlan), de ha ott elvérzik az anya, vagy bármi hasonló, akkor az az ő felelősségük is, szóval az idegesség érthető.
persze meglepő is, az biztos.

Bambano 2012.10.09. 19:06:47

@Presslist: Geréb akkor is törvényt szegett, ha jól bántak minden anyával a kórházban meg ha nem. Nem ismerek olyat, hogy valaki csak kicsit szeg törvényt vagy nagyon, és ezért nem zárjuk be vagy igen. Ennek a hülye szemléletnek az a vége, hogy 200-zal száguldozó x5-ös bimmerekkel tolnak le az m3-ason. És csak ritkán teszi tetőre a bűnös az autóját, miközben az ártatlan meg benne ég a sajátjában.

Az úttörő orvosi metódusok bevezetésének is megvan a szakmailag/társadalmilag elfogadott módja. Ha valaki ezt nem tartja meg, akkor menjen hűsölni. Ha Geréb előbb kiverekedte volna a szükséges törvénymódosításokat és csak utána csinált volna otthonszülést, akkor most hős lenne. Így viszont, hogy benézte a sorrendet, egy szinten van pár piti tolvajjal meg részeges, a feleségét megkéselő helyi iq bajnokkal.

Áder nagyon jól tette, hogy nem adott kegyelmet. Az otthonszülés ügyét meg folytassa egy olyan szakember, aki nem áztatta el már magát ezerszer és hiteles tudott maradni.

Groda (törölt) 2012.10.09. 20:26:43

Annyira jó olvasni a sok tájékozott urat, amint véleményt formál a szülésről és a babahordozásról... miközben a játszótéren alig látni apukákat, meg párokat, mert a férfiaknak többnyire más dolguk van.
Apa vagyok. Nem szültünk otthon, de végig ott voltam, és ajánlom mindenkinek, aki inkább közben a haverjaival issza magát halálra nagy örömében.
Miért is nyilatkozik a szülésről olyan ember, aki még csak gumiba élvezett, de soha nem tartott kezében újszülöttet véresen, fáradtan, zokogva?
Miért nem számolja meg valaki, hogy hány műhiba történik a magyar kórházakban orvosi kontroll mellett?
Mindenkinek felelősséget kell vállalni a munkájában, a tetteiért, Geréb se kivétel, a bíróság dönt, kész. Valójában attól igazán szomorú ez a téma, hogy a kommentekből szépen leszűrhető a nyilatkozó férfiak érzelmi intelligenciája (is). Ilyeneknek nem akarnék szülni se otthon, se kibaszott steril kórházban.

Bambano 2012.10.09. 20:31:59

@Groda: és ha nem csak "ilyenek" vannak jelen, akkor azoknál hogy tervezed?

k2 2012.10.09. 21:06:04

@Könnyen elkaptuk, uram!:
1. nem hordok nylonharisnyát, mert beleakad a szőr a lábamon.
2. ki mondta, h teljesen steril környezet kell? a lényeg, h életveszélyes fertőzésekkel ne találkozzon. úgyis az általad olyan borzalmasnak leírt otthoni környezetbe kerül pár nap (angliában 1 nap, hollandiában 4 óra (!) stb.) után. jó hosszú evolúció készítette fel arra, h megbirkózzon az enyhébb (!) kihívásokkal, és segít neki ebben az anyatejben lévő immunanyag is. olyasmivel viszont, amivel nem tud megküzdeni, kimondottan kórházban tud összefutni.

Groda (törölt) 2012.10.09. 21:27:12

Ááá Zorro! Továbbra sem szülök, ha erre célzol. Ne engem karcolgass, nem bántottalak, meg attól csak kicsi ideig lesz jobb neked, de sosem nem lesz igazi katarzisod, mert valami mindig piszkálni fog belülről. Az a kis elégedetlenség magaddal. Inkább maradj csöndben, kapcsold ki a gépet, és ne várd tovább a vitapartnereket, hanem gondold át a témával kapcsolatos indulataidat.

balance8 2012.10.09. 21:39:12

így társadalomtudományos területen szárnypróbálgatóként különösen izgalmas olvasni ezt a vitát. Pontosan azok a kérdések merülnek fel, melyek a leginkább kutatások tárgyát képezik nem első sorban orvasi sokkal inkább társadalmi nézőpontból. Ezzel mindjárt árnyalható is a kép, hiszen ki dönti el mi az egészséges és mi a rossz a beteg? Mi a nyugodt körülmény és mi a zavaró? Mi a tiszta és mi fertőző? Ezek a kérdések mind-mind társadalmilag meghatározottak. A kultúrákba ágyazottan tudnak csak megjelenni, mi döntjük el, hogy mit válaszolunk rá, de válaszunkra hatással van a környezet amiben felnövünk (szocializálódunk). Bár ellentétpároknak látszanak, de valójában mindig van egy harmadik pont, nincs ellentét, mert a viszonyítási pont közrejátszik, amit pedig az határoz meg, hogy hogyan tanultuk. Az "fejlett" országok orvostudománya mára elérte, hogy az legyen biztos, amit a fehér köpeny mond, betegség-képünket ez határozza meg. Kivétel erősíti a szabályt, hiszen devianciát képez a többségi társadalommal szemben, címkéket kap pl.: feminista, alternatív stb. Hogy ez jó vagy rossz nem tudom, de így van.
A gyermekek érzékelésére irányuló kérdések orvosilag biztos objektivitással megválaszolhatók, de mi van az egyéni ösztönökkel, az anya - az édesapa megfigyeléseivel, melyek mind azt bizonyítják, hogy a gyerekük tökéletesen illeszkedik a környezetbe ahová megérkezett. Hogy lehetne ez puszta racionális tényekkel megválaszolni.
de ha mindenképpen a racionalitás és a statisztikák talaján szeretnénk maradni, akkor tegyük fel a kérdést: Hány kisgyerek hal meg születés közben a kórházban, előre nem várt esemény, orvosi műhiba stb. miatt? Geréb Ágnes vitába tényleg nem szeretnék beszállni, mert teljesen pártatlan vagyok, de őt emiatt súlyosan megbüntették. Hányszor olvassuk a hírekben, hogy oxigénhiánnyal született kisgyerek a kórházban, a szülők orvosi műhiba miatt perelnek... és a büntetés?? A hiba elkerülhetetlen volt - hangzik a válasz. ...
Nálam azonban sokkal okosabb emberek is foglalkoznak a kérdéssel, ha valaki meg szeretné ismerni a kérdés társadalomtudományos, a végsőkig objektív és alapos, de az egyéni véleményeket figyelembe vevő nézőpontját: www.idi.btk.pte.hu/dokumentumok/disszertaciok/kisdibarbaraphd.pdf

ruievi 2012.10.09. 22:12:37

A Barbie csípőmérete miatti téraránytalanság abszolút császárindikáció.

2012.10.10. 08:46:22

@k2: Istenem! De hülye is vagyok, hogy egy nőnek magyarázok bármit!
Hisz az természetes, hogy a kórházban életveszélyes fertőzésekkel találkozik mindenki. Ott nem gyógyítják az embereket, hanem fertőzik.
Mondjuk a lábgombánál is megfogtad a lényeget: te nem hordasz nylonharisnyát. Először is, te reagáltál valaki ilyetén felvetésére. Másodszor, a gomba csak egyetlen egy példa volt. Mondhattam volna szalmonellát, ami halálos a csecsemőre, toxoplazmózist, ami talán már nem öli meg, esetleg fonálférget, amit szintén túlél. Ha kórházba kerül, még időben.

Anglia. Itt élek. Információ: Luton- Dunstable Hospital . Az angolok közül minden HETEDIK valamilyen fizikai vagy szellemi hendikeppel indul. Ezt jól bizonyítja a sárga kártya. (kedvezményekre jogosít)
Rengeteg a Down kóros, a szűrés hiánya miatt. Most épp agyvelőgyulladás söpör végig a gyerekek között, ami ellen otthon oltanak. Tavasszal himlő volt a sztár. Előtte szamárköhögés.
Szóval felejtsd el, hogy a nyugati egészségügy annyira átgondolt,és követendő lenne.
Láttál már száraz leprást? Én láttam. Nem, nem Indiában. Angliában.

2012.10.10. 08:53:02

@Groda: Kibaszott rossz a véleményed. Ilyen gondolatmenet szerint ne műtsön vakbelet, akinek még van, mert honnan tudhatja. Ne legyen véleményed neked se a buszvezetőről, mert sose vezettél buszt. Ne szidd a fociedzőt, a vendéglő főztjét, a felszolgálót, ha még nem dolgoztál ilyen munkakörben.
Mondja ezt egy három gyermekes apuka. Aki benn volt a szülésnél. Elmondhatom továbbá, hogy ha a harmadik gyerekkel nem vagyunk a kórházban, ma vagy angyalka lenne, vagy szellemileg nyomorék. Pedig sima szülésnek indult, az első harminc percig.

Groda (törölt) 2012.10.10. 09:17:35

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem tudhatod, mi lenne, mert olyan nincs, hogy "lenne", vagy "volna", mert most nem az "van", ami "lett volna". Mindenki abban hisz, amiben tud, attól fél, amire megtanították, és nincs olyan hogy rossz vélemény, csak vélemény van. Mikor mondtam én, hogy támogatom az otthon szülést? Soha.
Nem ítélem el az orvost a vakbelével, a buszsofőrt, nem szidom az edzőt. Pont te ítélkezel, és az a baj, hogy észre sem veszed lásd: "kibaszott rossz a véleményed" . Sok olyan "szellemileg nyomorék" ember van, aki orvosilag egészségesnek minősül, mégis itt fórumozik :)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.10.10. 13:11:25

@GMS: szerintem meg a gyerekhez kell férfi is, kisanyám, menjél a feminista szövetkezetben :D

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.10.10. 13:13:20

@kuki123: kedves fikusz kukisz
oszt ha valami gond lesz, akkor geréb "kuruzsló" ágneskád mit fog tenni? van ott mindenféle felszerelés? otthon a kis ágyikóban ?

Rigóné 2012.10.10. 16:35:08

@Könnyen elkaptuk, uram!: És ki neveli a sérült vagy éppen Down-szindrómás gyerekeket? A szűrés kihagyása az anya választása, a sérült gyermek meg elsősorban az ő felelőssége. A Down szindróma gyakorisága tudtommal nem függ össze a szülés helyszínével (genetikai betegség), sokkal inkább az anya korával.
Pár heten belül szülni fogok, kórházban, mert nálunk másképp ha akarnék sem lehetne. Szűrésre jártam, de ez még nem garancia. Édesanyámnak két gyereke halt meg szülés után, súlyos rendellenességnek köszönhetően, pedig rendszeresen járt szűrésre és kórházban szült.

Rigóné 2012.10.10. 16:55:18

@kuki123: Jól tele vagy előítéletetekkel. Én dolgoztam bölcsiben és oviban is... az én kérdésem az lenne, hogy szerinted a gyerek "elfuseráltsága" és "színvonala" valóban azzal függ össze, hogy hol született? Vagy te most az ellen háborogsz, hogy mindenki szülhet gyereket és ez "katasztrófa közeli" állapotokat idéz, a mi egyébként kiegyensúlyozott társadalmunkban?

SusanneF 2012.10.10. 17:23:53

@enpera: Mindenki azt gondol,amit akar-DE!Kórházban,klinikán sokkal több hiba,halál,és egyéb kedvezőtlen dolog történik-CSAK nem kap egyáltalán nyilvánosságot!
Én tudok olyan szülész-nőgyógyászról,akinek a lelkén több baba és mama látta kárát,és vígan praktizál,azóta is,következmény nélkül!!!!
Ja,persze,kórházi körülmények védik,és kollegák!:(

SusanneF 2012.10.10. 17:25:29

@kuki123: Te tényleg kukis vagy?Mert szerintem nem nő vagy,és nem szültél....

SusanneF 2012.10.10. 17:27:51

@Rigóné: A legtöbb Down-os baba 35 alatti mama gyermeke,mert őket nem szűrik,és sokszor csak a szüléskor derül ki,a baba nem egészséges.
Van,aki nem szeretné a vizsgálatot,35 felett sem,és egészséges babát szül...

2012.10.10. 23:47:03

@Rigóné: Sajnos a UK elég belterjes. Ez eleve sok sérült gyermeket eredményez. Az érdekesség, hogy ennek ellenére sem szűrnek. A gyermek az anya felelőssége, fel is neveli, nem kevés állami támogatással. Tehát az ő karrierje, élete az anyaságra korlátozódik. Bár az állam eltartja, tehát míg a gyermek él, van mit költeni. Aztán....
Hogy az így kieső munkavállaló, a gondozás, az orvosi-egészségügyi szolgáltatás mibe kerül, miért jobb, mint a szűrés, ki tudja? Egy biztos, joga van az anyának hülyének lenni.

2012.10.10. 23:52:32

@Groda: "Miért nem számolja meg valaki, hogy hány műhiba történik a magyar kórházakban orvosi kontroll mellett? "
Mondjuk ezért. Mert számolják.
". Ilyeneknek nem akarnék szülni se otthon, se kibaszott steril kórházban."

Meg mondjuk ezért. Gondoltam, hogy az ilyen nyílt, őszinte, közönséges beszédből értesz. A stílusodat használtam, hogy közös nevezőre jussunk.

A véleményed meg azért rossz, mert senki nem kért, hogy szüljél neki az itt lévők közül.

2012.10.11. 00:02:41

@SusanneF: Ez a Down szindróma csak azért került szóba, mert megemlítettem az angliai gyakorlatot. Lehetett volna a példában autizmus, nyitott gerinc, dongaláb, vízfej, bármi. Ugyanis nem kötelező egy csomó szűrés, de még az UH sem.
A védőoltásokkal hasonló a helyzet. El tudnád képzelni, hogy torokgyík járvány veszélyére hívják fel otthon a figyelmet?

2012.10.11. 00:17:03

@SusanneF: "Mindenki azt gondol,amit akar-DE!Kórházban,klinikán sokkal több hiba,halál,és egyéb kedvezőtlen dolog történik-CSAK nem kap egyáltalán nyilvánosságot!"

Ez mit jelent? Több a műhiba a kórházban, mint az otthonszülés esetében, vagy több a műhiba, mint száz évvel ezelőtt?

Vagy pusztán arra utalsz, hogy megpróbálják eltusolni a dolgot? Mert ebben igazad van, csak most nem erről beszélgetünk.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.10.11. 11:37:21

@SusanneF: Megértem, de az otthonszüléses tapasztalatok sem nagyon kerülnek napvilágra, ilyen alapon.

k2 2012.10.11. 14:01:12

@Könnyen elkaptuk, uram!: azt hittem, a szőrös láb + nylon harisnya végre egyértelmű lesz, de úgy tűnik, nem nagyon bírsz kikecmeregni a sztereotípiáidból.. segítek: mondtam én bárhol is, h nő vagyok? :)

másrészt 8 évig éltem angliában, ahol ez idő alatt eltört egy bokám és született egy gyerekem, szóval az nhs-ről sem hiszem, h sok újat fogsz nekem mondani.

try to think out of the box! - ahogy a lakhelyed őslakosai mondanák.. ;)

Rigóné 2012.10.13. 13:40:42

@Könnyen elkaptuk, uram!: Volt nekem egy nagyon bölcs osztályfőnököm, akinek nagyon jó szállóigéi voltak. Az egyik így szólt: Mindenkinek megvan a joga a saját hűlyeségéhez. Nagy bölcsesség! Én azt nem értem, hogyha valaki falnak akar szaladni, akkor miért nem hagyják? Nekem is vannak elképzeléseim, hogy mit szeretnék változtatni, de igen kevés a mozgásterem. Én még ott tartok, hogy a gátmetszést szeretném megúszni, meg a gyereket azonnal odakapni... Ilyen alapvető igényeim lennének, csak az a gond, hogy nagyon nehéz erre partnert kapni. Ennek ellenére én úgy gondolom, hogy minden szituációból a legjobbat kell kihozni. Ha én csak így szülhetek, akkor meg az én percepciómat fogom változtatni, ha már a körülményeket minden igyekezet mellett sem lehet. Alapvetően úgy gondolom, hogy mi ugyanazt az álláspontot képviseljük, csak más egészségügyi rendszerben élünk. Egyikünk rendszere sem jobb, mindkettő másképp rossz :) és másképp jó.
süti beállítások módosítása