Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Interjú - A gyerekkor nem ízlésficam

2012.10.09. 14:35 szuperapu

Jövő héten, október 11-14. között a Projekt Showroom keretében kerül megrendezésre az első gyermek Pop-Up Bolt a Hajós utcában. Az itt bemutatkozó designerek közül Tóth Katával beszélgettünk a Kattuskáról, a gyerekjátékokról, gyerekbútorokról, miegymásról.

  • Hogyan született meg a Kattuska, hogyan keveredtél a gyerekjátékok, gyerekszoba bútorok közé?

  • Két kisgyermek anyukájaként, valamint bútortervező férjemmel egy csapatban játszva évek óta foglalkoztat olyan játékok és bútorok tervezése, ami öltözteti a teret és nem kacat a szobában. Gyermekeink születése után, a férjem cégénél a marketinges feladatokkal foglalkoztam. Itt szerettem bele igazán ebbe a világba, a fa illatába, az egyedi tervezés által alkotott remekművekbe. A GYES végén mégis visszamentem dolgozni az előző munkahelyemre, ahova visszavonzottak a termékmenedzserként töltött pörgős évek. Rövid idő után azonban rá kellett jönnöm, hogy ez már nem én vagyok, anyukaként már másként látom a világot, állandóan ott járt az agyamba, hogy az én álmom a Kattuska és hogy most kell megvalósítanom azt.

    A márka első debütálása az idei, 2012-es Lakástrend kiállításon volt. Itt a made in Hungary szekcióban kiállíthattam az első két játékunkat. A Kastélyt és a Hajót mind a szakma, mind a látogatók nagyon pozitívan fogadták. Ez a megjelenés elég erőt adott ahhoz, hogy döntsek és otthagyjam a fix állásomat és tavasztól végre csak Kattuskázzak.

kattuska0.jpg

  • Hogyan születnek a termékek, kikből áll a csapat?

  • A gyerekjátékokat abszolút a gyerekeink igényei inspirálják. Elsőnek a Kastély született meg, hiszen minden gyermek imád kuckózni, szeret elbújni a nagyok világa elől. A Kastélyt ez a vágy ihlette. Saját használatra készült, csak ezután lett belőle termék. A négy oldal puzzle-szerűen kapcsolható egymásba, az összeállítása nem igényel szerszámot.

kattuska0.jpg

A Hajó úgy született, hogy hintalovat szerettem volna venni a gyerekeknek. Sokat nézelődtem, de nem találtam olyat, ami igazán tetszett volna és mind a két gyerek tudja használni. Addig-addig ötleteltünk-rajzolgattunk, hogy milyen lenne a számunkra is ideális hintaló, amíg végül nem is az lett belőle, hanem egy kétüléses hintahajó. Ezzel mind a két gyerek egyszerre is tud játszani, nem számít még a pár év korkülönbség sem.

kattuska0.jpg

A márka mögött ketten állunk, a férjem és én. Jómagam mint a márka megálmodója, hozom az ötleteket és elképzeléseket az új termékekre, építem a stratégiát és figyelek a marketingre, a férjem pedig sok éves tervezői tapasztalattal a háta mögött segíti tökéletessé alakítani a terveket és a saját üzemben történő gyártást.

kattuska0.jpg

  • Mik azok az előírások szabályok, amiket kötelezően be kell tartanotok? Vannak-e balesetvédelmi vagy egyéb vizsgálatok?

  • Természetesen igyekszünk megfelelni az előírásoknak, és ezen felül mindennél fontosabbnak tartjuk szülőként is, hogy valóban biztonságosak legyenek a játékaink. Folyamatosan egyeztetünk a Fogyasztóvédelmi Hivatallal, jártunk a TÜV-nél. Készülnek az új terméktájékoztató címkéink, amik mindenben követik a szabályokat.

    A játékok kiváló minőségű, környezet- és gyerekbarát anyagok felhasználásával készülnek. A tervezés során nagy figyelmet szenteltünk az ergonomikus kialakításnak.

    A játékok nemcsak megjelenés szempontjából jeleskednek, több kiállításon, rendezvényen, sőt még egy magánóvodában is több tucat gyerek próbálta ki, tesztelte. A gyerekek visszajelzése, önfeledt játéka a legnagyobb igazolás számunkra, hogy jó úton haladunk, van igény a szép és minőségi gyerekjátékokra.

  • Milyen anyagokat használtok?

  • A Kastély és a Hajó rétegelt lemezből készül. Ez a letisztult, egyszerű és mégis a fa mintázatának köszönhetően változatos anyag gyönyörű megjelenést kölcsönöz mindkét játéknak.

kattuska0.jpg

Már a kezdetektől foglalkoztat, további anyagok és színek használata. Ennek eredményeként született meg nem olyan rég az első fehér Kastély, melynek remélhetőleg hamarosan további színes változatai is kaphatóak lesznek.

A kiegészítők nemcsak fából készülnek. A Kattuska kard egyediségét például a corianból (igen masszív, bársonyos tapintású, könnyen formázható műanyagból) készült markolatvédője adja, melynél legnagyobb újdonságunk, hogy most már 5 színben kapható.

kattuska0.jpg

A Kattuska zászlókat teljesen egyedileg terveztük meg, majd a nyomatot egy erre specializálódott céggel gyártattuk le. 

kattuska0.jpg

A Kastélytetőt és a bábszínház függönyt én varrom, idővel több textilből készült kiegészítőt is tervezünk a KATTUSKA kollekcióba.

  • Kik vásárolnak nálatok? Óvodák, magánszemélyek? Kiknek ajánlanátok?

  • Sokan érdeklődnek a márka iránt, családok és óvodák is egyaránt. A KASTÉLY és a HAJÓ ezért is került ki a nyáron tesztelésre egy magánóvodába. A szülők és az óvónénik által kitöltött kérdőívek alapján, na meg persze a gyerekek megkérdezése eredményeként, mindkét játék kiváló osztályzatot kapott, a strapabírásukat tekintve törhetetlennek nyilvánították. Most már bátran ajánlom őket óvodáknak, játszóházaknak vagy éppen éttermek, kávézók gyereksarkába.

kattuska0.jpg

A Kattuska játékokat és bútorokat azonban nemcsak a gyerekeknek, hanem azoknak a szülőknek is készítjük, akik nem szeretnék, hogy gyermekük megszületésével az addigi szép és rendezett otthonuk átváltozzék egyből egy kusza kavalkáddá. Szeretnénk, ha ezek a felnőttek a gyerekkort nem ízlésficamként, hanem egy új és élvezetes világ felfedezéseként élnék meg.

Azonban egy új márkát bevezetni a piacra hosszú, időigényes folyamat. Elsősorban kitartónak, elkötelezettnek és bizakodónak kell lennie az embernek. Mi most nagyon az elején járunk, szerencsénkre az eddigi visszajelzések igen pozitívak.

  • Mivel, hogyan bővül a közeljövőben a termékpaletta?

  • Több kisebb termék van most születőben és végre elkészült az első Kattuska gyerekbútor is, egy íróasztal, ami most van tesztelés alatt. A tervekből először mindig prototípus készül, majd az kerül tesztelésre, aztán a visszajelzések és módosítások után születik csak meg a végleges termék.

kattuska0.jpg

Ez igen hosszú folyamat, de a minőség, és hogy kipróbált, jól működő termékeink legyenek, nálunk ez az elsődleges szempont. A kész kollekciós játékok és bútorok mellett, egyedi gyerekszoba berendezéseket is készítünk, reméljük, egyedi megrendeléseinkkel is színesíthetjük kínálatunkat.

Ha szeretnél míves fakardot nyerni, játssz velünk a Facebook oldalunkon!

Szólj hozzá!

Címkék: design játék interjú gyerek gyerekszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr534828654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása