Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Életmentő játék, avagy egy piaci rés befoltozása

2012.11.23. 17:49 Bohusek

Jó. Megegyezhetünk abban, hogy SOHA ne történjen baj se a gyerekkel, se a szülővel, se úgy általában senkivel. DE! Ha már gond van, jó, ha kéznél van egy Emergency Toy! Igen, már ilyen is létezik!

A termék kissé hisztérikus leírásából kiderül, hogy az ember, onnantól kezdve, hogy szülővé válik, folyamatos veszélynek van kitéve. Hangsúlyozva ezt a "100%" és "bármely szituációban" kifejezésekkel. Én a magam részéről a „félelem kis halál” verziót vallom, ennek ellenére persze nem árt, ha az ember felkészült és képes rizikós szituációkban jól dönteni. De ha nem, itt a segítség!

emergencytoy03.jpg

Kis helyen elfér, sokat utazó szülők számára praktikus, elég, ha szükség esetén köldökénél felfújjuk a vész-mackót. Mit nekünk repülőgép katasztrófa, országúti baleset, hajótörés! A gyerek majd úgyis okosan kapaszkodik a játékba és haja szála sem görbül.

Amúgy az alap elképzelés nem rossz, jó, ha egy gyereket biztonságra lehet szoktatni. A kényszerzubbonynál eggyel kényelmesebb és pofásabb gyerekülés kivitele például piacképes lenne, bár szerintem van az az erős apai kéz, ami akár egy bőröndbe is bepasszírozza a hisztiző gyereket. És persze nehéz elképzelni, hogy bármilyen termék vagy játék vetekedhet egy anyatigrissel, aki azonnal ugrik csemetéje védelmezésére, ha csak a szomszédék Józsikája rátüsszent.

Ha valakinek van tapasztalata Ondřej Václavík, cseh tervező életmentő játékaival kapcsolatban, várjuk szívszorító történetét. De titkon azért reméljük, még senki nem szorul az Emergency Toy segítségére. Csak óvatosan, kedves szülők!

10.jpg

emergencytoy01.jpg

emergency_toy.jpg

emergencytoy021.jpg

Forrás: Václavík Design

6 komment

Címkék: design játék biztonság gyerek úton

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr244908266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gutowsky 2012.11.24. 12:33:32

De ez mit ment, vagy, hogy ment bármit, bárkit is?

BlazeHun 2012.11.24. 12:36:32

Hogy milyen hulyek vannak! Mindennap tudok csodalkozni egy- egy jol kifejlett peldanyon!

Bohusek 2012.11.24. 12:43:12

Lehet, hogy nem volt tiszta, de mi is erős rácsodálkozással tekintünk a próbálkozásra. A tervező anyagi hátterét amúgy lehet, hogy menti...Mert mindig van, aki megvesz felesleges dolgokat.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.11.24. 13:27:04

???

Csomizzuk a gyereket egy zorb-ba és ne vigyük sehová!

Miért jobb ez, mint egy biztonsági öv? Vagy egy plüssmaci?

flamer 2012.11.24. 17:21:22

Azt hiszem, megfejtettem.
Ez arra jó, hogy (mivel felfujható) mindig ott lehet anya táskájában és ha hirtelen egy játékmackót kell a gyerek kezébe dugni, mert hisztizik vagy akármi, akkor csak előkapja ezt, felfújja, a gyerek megnyugszik, vészhelyzet megoldva.

Bohusek 2012.11.25. 09:59:36

@flamer: Ennyi. Maximum. És jóindulattal.

Plusz anya édesen elkábulhat vészhelyzet esetén a sok fújkálástól, így higgadtabban (ld. kótyagosabban) szállhat szembe a kataklizmával. Tehát igazából ez a szülő szedálására készülhetett és a Harcosok Klubjának oxigén maszkos jelenetét juttatja eszembe.
süti beállítások módosítása