Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé - Dekortapasszal a Karácsony

2012.12.12. 09:56 felhasznalo

Új őrület van terjedőben - ami egyben örömhír minden olyan kreatív tevékenységre vágyó embernek, aki önmagát egyébiránt alkalmatlannak érzi az alkotásra -, megindult a dekortapaszok inváziója! Elképesztő, hogy hányféle vastagságban, mintában tehetjük ezeket a remek szalagokat a magunkévá - és elképesztő, hogy mennyire egyszerű a használatuk.

Az pedig egyenesen fantasztikus, hogy mennyire sokoldalúak és mennyire határtalanul sokféleképpen felhasználhatjuk őket. Akár Karácsonyra is. Akár díszítéshez, akár ajándékkészítéshez is - no, most ebből mutatunk nektek egy hatalmas merítésnyit!

Dekoráljuk a falakat! Ha van nagy, üres falfelületünk, néhány egyszerű mozdulattal stilizált karácsonyi dekorációt ragaszthatunk rá dekortapaszból. A legjobb benne az, hogy jó eséllyel az ünnepek után egy laza mozdulattal megszabadulhatunk tőle - már ha akarunk -, bár a felragasztás előtt érdemes ellenőrizni egy kevésbé látványos falfelületen, hogy van-e olyan minőségű a falunk-festésünk, ami bírja a terhelést.

dekortapasz1.jpg

Persze, ha nem tetszik a rénszarvas fej, ragaszthatunk karácsonyfát is magunknak. Nem ajánlom, hogy az igazi helyett - ahol gyerek van, oda mégiscsak dukál egy illatos, zöld fenyő -, de dekorációként miért ne? Akár a lépcsőházba is! De ha nem akarunk ennyire minimált, akkor válasszunk egy ehhez hasonló, mintás karácsonyi tapaszt, mint amit a Dekortapasz.hu oldalon találtam.

dekortapasz2.jpg

Ha igazi karácsonyfát állítunk, a dekorszalagokból díszeket is készíthetünk. Ez a hurkapálcákból és dekortapaszból álló csillagdísz például annyira egyszerű, hogy egy óvodás is elbánik vele - és remekül mutat, igazi skandináv minimalizmussal dekorál!

dekortapasz21.jpg

Karácsonyi gömböket is dekorálhatunk dekortapasszal! Annyira egyszerű, hogy lehetetlen elrontani, még a kiscsoportosok is csodákat művelhetnek vele. Nézzétek, milyen szépek ezek az egyszerű gömbök némi színnel és mintával! Karácsonyi mintás dekortapaszokat például itt találhattok széles választékban!

dekortapasz23.jpg

A dekortapasz a szimpla, papírból kivágott díszeket is egyedivé varázsolja. Anya-apa vág, a gyerek meg dekorál: a végeredmény pedig akár egy magazinban is szerepelhetne. De itt a blogon mindenképp.

dekortapasz24.jpg

És nézzétek ezeket a gömböket! Az egyszerű, fehér üveggömbök új életre kelnek némi dekortapasztól - a kicsik csak úgy pakolják rá a csíkokat ízlés szerint, a nagyobb gyerekek akár zászlósorként is felragaszthatják a szalagokat.

dekortapasz25.jpg

Karácsonyi asztal dekorálásához remek tipp, ha az evőeszközt a teríték hangulatának megfelelő dekortapasszal díszítjük fel. Egy skandináv hangulatú karácsonyi vacsoraasztalhoz például remekül illene ez a szalag.

dekortapasz3.jpg

A DIY mozgalom nagyasszonyának, Martha Stewart szívéhez is közel állnak a dekortapaszok. Talán nem véletlenül. Nála találtam ezt a szintén teríték-dekoráló ötletet: készítsetek fehér alapon dekortapasszal díszített terítőt, majd egyszerű üvegekből ezzel tökéletesen harmonizáló mécsestartókat. Karácsonykor is simán beválhat, de egy születésnapi zsúrt is remekül feldobhatunk vele.

dekortapasz4.jpg

Girlandot is készíthetünk dekortapaszok segítségével, a legjobb benne az, hogy tényleg, valóban, istenbizony semmi kézügyesség nem kell hozzá. Csak egy spárga és néhány egymáshoz színben illő mintás szalag. Akár a legkisebb gyerekekkel is belevághatunk.

dekortapasz5.jpg

Nagyon színes, de nagyon vicces karácsonyi dekoráció lehet ebből a dekortapaszokból készült koszorúból és kúpfából. Gyerekeinkkel is belevághatunk az elkészítésébe, hátha még az amúgy érzékeny kiskamaszok is belefeledkeznek egy kicsit a karácsonyi készülődésbe.

dekortapasz7.jpg

Az ajándékok csomagolásánál is előkaphatjuk kedvenc szalagjainkat: egyszerű fehér alapon az ajándékozottak nevének kezdőbetűi is remekül mutatnak velük. Minimál, elegáns és mutatós megoldás.

dekortapasz8.jpg

Ajándékkísérő kártyát is készíthetünk: egyszerű fehér papírból vágjuk ki a kártya formáját, majd dekoráljuk egy kevéske dekortapasszal. Igazi, egyedi ajándékkártya kerülhet így a szépen csomagolt ajándékokra a fa alá.  Csíkos és egyszínű dekortapaszokhoz is könnyedén hozzájuthatsz már itthon is.

dekortapasz9.jpg

Mécsesek, apró fények nélkül mit sem érne az ünnep! Egyedivé tehetjük a legegyszerűbb mécsestartót is egy dekorszalag és egy sniccer segítségével - sőt, kamaszgyereknek is jó ajándék lehet, amennyiben épp a mécses-mániás korszakát éli.

dekortapasz10.jpg

De ne feledkezzünk meg arról, hogy a dekortapaszokkal nemcsak dekorálhatunk, hanem ajándékot is készíthetünk! Nagyobb gyerekünknek akár egy bútort is egyedivé varázsolhatunk, ha színes-mintás szalagokkal dekoráljuk. Nem kell hozzá se festék, se ecset, se maszkolószalag.

dekortapasz11.jpg

Ha azt tervezzük, hogy karácsonyi ajándékként a gyerek megkapja a majd jövő szeptembertől használatba veendő íróasztalát, ne költsünk sokat! Vegyük meg a legegyszerűbb verziót és készítsünk belőle vidám, szivárványszín asztalt dekortapasszal. Biztos, hogy szívesebben ül majd le mellé gyakorolni, ha itt van az ideje.

dekortapasz12.jpg

Kamaszgyereknél bevágódhatunk egy jó kis retró bútordarabbal - de persze, a család fiatal felnőtt tagjait is megcélozhatjuk ezzel az ajándékprojekttel: végy egy egyébként viszonylag jellegtelen, de jó állapotú, egyszerű formájú retró fiókos szekrénykét, némi dekortapaszt, és ragasztgass egy kicsit.

dekortapasz13.jpg

Egyaránt jó ajándék lehet babaszobákba vagy kamaszlánynak, ha keresztnevének betűit - de legalább a kezdőbetűt - fából kivágatjuk, majd dekortapaszokkal borítjuk.

dekortapasz14.jpg

Kisebb gyerekeinknek saját készítésű karton várat vagy babaházat is rittyenthetünk pár óra alatt a fa alá némi dekortapasz segítségével. Bármilyen kartondoboz megteszi alapnak, sniccerrel kivágjuk a megfelelő formára, dekoráljuk, próbaképpen összeállítjuk, aztán szétszedve csomagolhatjuk. Igazi recycle-karácsonyi ajándék.

dekortapasz15.jpg

Star Wars rajongó a gyerek? Készítsünk neki egy szimpla műanyag kukából R2D2 szemetest. Vagy játéktárolót. Biztos, hogy szívesebben tart majd rendet a szobájában, ha dekortapaszokkal droiddá változtatjuk a bármelyik háztartási üzletben beszerezhető alapot.

dekortapasz16.jpg

Romantikus lányok szobájába bármikor jól jöhet egy tetszetős, madárkás mobil. Néhány erősebb kartoncsíkból, egy műanyag kupakból - vagy mackósajtos dobozból -, egy papírlapból, kevés spárgából és papírból - vagy dekortapaszból, mert azzal egyszerűbb dolgozni mégiscsak - ilyen csodás dekorációt kreálhatunk pillanatok alatt.

dekortapasz17.jpg

Horgászatért rajongó kissrácnak üres tubusokból némi festékkel, dekortapasszal és pár matricaszemmel varázsolhatunk halacskás szobai dekorációt. El tudom képzelni akár azt is, hogy LED-fényfüzérre applikálva akár éjjelifényként is beválik.

dekortapasz18.jpg

Pötty lányok szobájában a dekortapasz egy szimpla IKEA polcból is álom-babaházat képes alakítani. Csak pár tetőnek látszó tapaszvonal kell hozzá - esetleg kiegészítésnek némi kert, fa, lombozat, az sosem árt.

dekortapasz19.jpg

Kisfiúknak remek autópálya kerekíthető egy pár dekortapasz segítségével. Egy hatalmas kartonlapot fessünk le fehérre, majd ízlés szerint választott - pöttyös vagy csíkos, esetleg egyéb mintás - dekortapasszal jelöljük ki az utak-háztömbök labirintusát. Nagyon elszánt szülők felfesthetik az úttestre a sávszéleket is, még elszántabbak stilizált vagy jobban kidolgozott épületeket is gyárthat a városhoz.

dekortapasz20.jpg

Kamasznak már ne játékot készítsünk, de azért adhatunk kézzel készült ajándékot. A tinik ugyanis bármennyire is lázadjanak, az ötletességet és kreativitást - és még a szülői figyelmet is - nagyon díjazzák! Ez a reciklált, konzervdoboz alapon álló, dekortapasz búrájú lámpa például tutira megnyeri a szívüket.

dekortapasz22.jpg

Én még azt is megkockáztatom, hogy akár az is bombasztikus karácsonyi ajándékötletnek számíthat, ha a kreatív tevékenységet szerető gyereknek bevásárolunk dekortapaszokból, aztán rábízzuk, mihez kezd velük. Biztos lesz még sok ötlete. Az viszont biztos, hogy a Dekortapasz.hu oldalán a legtutibb minták és színek közül válogathattok - akár saját használatra, akár ajándékként rendelnétek a szalagokból.

Ti használtatok már dekortapaszokat? Készítettetek már vele Karácsonyra valamit?

Szólj hozzá!

Címkék: játék gyerek ünnep kreativ hellókarácsony sk dekor ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr874946165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása