Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé - Variációk kamaszszobákra

2013.01.18. 14:30 felhasznalo

Eljön az a pillanat minden gyerekes családban, mikor a kölök kinövi a falon ugrándozó mackókat és hercegnőket - bár reméljük, hogy a Gyerekszoba olvasóinál ilyesmi csak elvétve akad -, vagy ha a falfestés úgy is lett kialakítva, hogy kortalanná váljon, akkor az addigi bútorokat. Egy kamaszodó gyereknek már egészen mások az igényei, mint egy kisiskolásnak, és ha szeretnénk, hogy szívesen legyen a szobájában, minél több időt töltsön otthon és netán nálunk lógjanak, ne a haveroknál, akkor érdemes erre figyelmet fordítani.

A falfelületeknél szerintem úgy gondolkodjon mindenki, hogy a kamaszok szeretik különféle emlékeiket, példaképeiket így-úgy megjeleníteni a szobában. Szükségük lesz sok tárolóhelyre, kényelmes ágyra - khm, akár már kétszemélyesre is, ha befér -, íróasztalra-székre, lámpákra, ruhásszekrényre vagy komódra, és lehetőség szerint egy vendégágyra, valamint egy kuckóra is. A bútorok közül legyen minél több mobil, a kamaszok szeretik hetente átvariálni a teret.

Kamaszgyerek szobájának átalakításánál a legfontosabb szabály, hogy MINDIG kérdezzük meg a lakót, ő mit szeretne, van-e elképzelése (lesz). Ha tematikus szobát készítenénk, mindenképp valami olyan témát válasszunk, amit a gyerek imád, legyen az sport, természet, tánc vagy művészet.

Megpróbáltunk összeszedni egy nagy csokor inspiráló, érdekes szobákat bemutató fotót a kamaszgyerekek szüleinek segítség gyanánt - persze, a teljesség igénye nélkül totálisan. Akkor kezdjük!

Eklektikus szoba lányoknak, kis szobába, a szivárvány minden színében - de csak a kiegészítők esetében szigorúan. A színek talán a kamaszok hangulatváltozásain is segíteni tudnak. Talán.

kamasz01.jpg

DIY fejvég a kamaszlány ágyához, igazán egyedi hangulatot áraszt. Ügyes-kedves apuka készítsen egy fakeretet, ebbe tegyünk jó sok izzósort, majd egy áttetsző plexivel fedjük le. Voilá!

kamasz02.jpg

Rózsás-virágos csajos szoba, sok-sok ellensúlyozó fehérrel és egy csipet sárgával. Kamaszlányok estében illik utálni a rózsaszínt, de ennek ki tudna ellenállni?

kamasz03.jpg

Kamaszlányoknál a rendetlenség egyik legfőbb oka, hogy tele vannak kincsekkel - viszont nincs hová tenniük. Apróságok és főleg ékszerek tárolására íme egy remek ötlet. Egyszerre oldja meg a problémát és dekorál remekül.

kamasz04.jpg

Szinte minimál ez a szoba, de a színek miatt mégis el tudom képzelni, hogy egy tinilány vegye birtokba. Ráadásul ekkortájt a lányok jó része - na jó, a fiúk is - érzékeny figyelemmel fordul a művészetek felé. Érdemes hát venni neki legalább egy jó reprót, ha eredeti festményt nem is.

kamasz05.jpg

További apróságok - sálak, nyakláncok - tárolására jó ötlet egy jópofa fogast szerelni a kamaszlány szobájának ajtajára.

kamasz06.jpg

Türkiz és magenta kombinációja, némi fehérrel kiegészítve - jól működik ebben az egyébként nem túldíszített szobában. Nem rózsaszín, így ha egyébként romantikus a gyerek, nyugodtan kérdezzük meg tőle, tetszik-e neki.

kamasz07.jpg

Visszafogott színek, szolid elegancia és rengeteg kedves emlék az ágy felett - ezek jellemzik ezt a piros keretes ágy által uralt szobát. Nyugalmat és tisztaságot sugároz (még), ami sokat segíthet egy átlagos kamasz mindennapjaiban.

kamasz08.jpg

Sárgák-rózsaszínek és természetesen a mindent egyensúlyba hozó fehér: az eredmény - hiába a mintakavalkád - egy harmonikus és otthonos kamaszlány-szoba. A függönyökkel a külvilágot is kizárhatja, ha szeretné.

kamasz09.jpg

Türkizben pompázik ez a romantikusan eklektikus tinilány-háló. Kedvencem a jegesmedvés tapéta az ágy mögött.

kamasz10.jpg

Önkifejezésre is teret ad ez az egyszerűen, de ízlésesen berendezett szoba. A tapéta lehetőséget ad a benne lakó kamasznak, hogy a számára fontos fényképeket-képeket kiállítsa - vagy ha van hozzá kedve, akkor némi fantáziával a saját kezével díszítse ki.

kamasz11.jpg

Finoman megjelenő színek, határozott vonalak jellemzik ezt a kamaszhálót. A sok kis apró mintát jól összefogja a szoba fehér háttere.

kamasz12.jpg

Merész kontrasztot alkot ebben a szobában a fal festése és a húzott ágytakaró hercegnős kisugárzása. Összességében levegős, fényes, lakályos otthont jelenthet ez a helyiség egy kamaszlány számára. 

kamasz13.jpg

Kis szobákban jó ötlet lehet galéria helyett a képen láthatóhoz hasonló, süllyesztett alvóhelyet-olvasókuckót építeni tinilányunk számára. További remek ötlet, hogy az ágy területét egy - kicsit sem nőies és - a többi faltól teljesen elütő tapétával borították.

kamasz14.jpg

Remek ötlet a plafon kifestésére: egy csipet retrót csempészhetünk vele a gyerek szobájába. Ha ilyen mintás mennyezetet készítünk a kölöknek, a többi falfelületet már ne csicsázzuk agyon. Sok lenne.

kamasz15.jpg

Érdemes figyelni arra is, mi érdekli a kamaszgyereket. Ha az utazás és a fotózás a kedvenc tevékenysége, miért ne gömbölyíthetnénk ezek köré a szobáját is?

kamasz16.jpg

Igazi hölgynek érezheti magát az a tinilány, akinek a képen láthatóhoz hasonló szobát rittyentenek az ősök. A hófehér alapokat a lila orgona és a halványbarna karamellkrém színei dobják fel, és bizony a tárgyakkal sem cicóztak. Ez a szoba már részleteiben sem emlékeztet egy gyerek lakhelyére, látszik, hogy a lakója már túlhaladta ezt a kort.

kamasz17.jpg

A szürke is lehet lányos, ha megfelelően egészítik ki. Ebben a szobában fehér és sárga került mellé finom megjelenítésben.

kamasz18.jpg

A faldekorációkban az a jó, hogy látványosak, hangulatteremtők és bármikor újragondolhatók. Ebben a szobában sok minden van, amit érdemes jól megnézni - a fantasztikus ágy is megérne egy misét, remekül megválasztották a szőnyeget is, csodás a falon a képek kompozíciója és egyszerűen mesés a falilámpa. De mégis, azonnal és örökre a falon felrebbenő galambokon akad meg az ember tekintete.

kamasz18a.jpg

És most nézzük, mi terem a neten kamaszfiúknak!

Elsőként egy ipari stílusú szobát mutatnánk, fém ruhásszekrénnyel, kékesszürke fallal megspékelve. Igazi férfias küllemű szoba, kemény maszkulin kamaszfiúknak.

kamasz19.jpg

Nagyvárosi ifjak szívét találhatja telibe a falra applikált óriásposzter - remekül mutat mellette a régies country stílusú komód. Ha nem zsúfoljuk túl, levegős, szabadságérzetet keltő szobát kap a gyerek.

kamasz20.jpg

Kamaszfiúk szobájánál mostanában trendi a sötét színek használata. Ebben a szobában is megjelenik ez, de mivel csak egy falon és ott is faborítás formájában, az összhatás nem lett komor, csak kellően férfias.

kamasz22.jpg

Ha mégis ragaszkodna a gyerek a sötét színhez, fekete vagy sötétszürke helyett kipróbálhatjuk a csokoládébarnát is. A fehér-fekete kiegészítők mellett néhány élénk színnel és jól megválasztott formájú bútorral friss, modern hatás érhető el - amit nem fog kinőni, míg otthon lakik.

kamasz23.jpg

Gördeszkás kölköknek készíthetünk ilyen tematikájú szobát is. Ebben a szobában isteniek a gördeszka polcok és a dob-éjjeli szekrény is, a festetlen téglafelület pedig igazán férfiassá teszi az egészet.

kamasz24.jpg

Minden kamasznak jár egy olyan hely akár a saját szobáján belül is, ahol tényleg elbújhat a világ meg a család elől. Ha a belmagasság engedi, ez simán lehet egy galérián kialakított zug is, mint ebben az egyébként is tetszetős fiúhálóban.

kamasz25.jpg

A falfestés nagyobb fiúknál sem tilos. Csak olyan faldekorációt kapjon a gyerek, amit szívesen is néz. Ha például kosárlabda rajongó, kaphat egy kosárlabda-mérkőzésre szóló jegyet az ágya fölé.

kamasz26.jpg

Férfiasan tökéletes, maszkulin, fekete-fehér szoba következik, ami cseppet sem nyomasztó, sőt: friss, modern, levegős az összhatás!

kamasz27.jpg

Persze, nem kell a fiúk esetében sem félni a színektől. Csak ha használjuk őket, inkább tiszta színekben gondolkodjunk, ügyes párosításban.

kamasz28.jpg

És persze, lehet egy fiúszoba szinte teljesen fehér is. Minden csicsa nélkül, olyannyira, hogy még lámpabúrára sem kell gondolni.

kamasz29.jpg

Egy kamasznak sok-sok tárolóhelyre lesz szüksége. Még egy fiúnak is. Az alábbi képen erősen indusztriál a jelleg, de természetesen más ötlet is megteszi.

kamasz30.jpg

Íme még egy fekete-fehér szoba, ahol az arányok inkább a fele-fele felé tendálnak. Az eredmény egy határozottan fiús, de mégiscsak fiús enteriőr.

kamasz31.jpg

Csíkokkal is igazán férfias hatást lehet elérni - főleg, ha azok ekkora kontrasztot képeznek, mint itt a fekete és a fehér - már megint. Egy leheletnyi retrós hatást visz a szobába az ágy feletti kép, míg a modernitást az éjjeliszekrényként is funkcionáló asztal illetve az állólámpa csempészi oda.

kamasz32.jpg

Mutattunk már fentebb egy faborítású szobát, jöjjön most még egy, ahol minden falat ezzel az anyaggal fedtek be. Mivel a borítás színe világos, a hatás friss és fiatalos.

kamasz33.jpg

Ha van kamaszgyerek, neki milyen a szobája?

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek kamasz gyerekszoba dekor ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr713542492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása